Bevestigd
Justin Bijlow | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Transfers

Feyenoord bevestigt contractverlenging Bijlow

FeyenoordTM

Justin Bijlow heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. De 25-jarige doelman, die afgelopen zaterdag zijn 125e wedstrijd in Feyenoord 1 speelde, heeft voor één jaar bijgetekend en ligt daardoor tot medio 2026 vast in De Kuip.

“Ik ben trots en dankbaar dat de club het vertrouwen in mij uitspreekt,’ vertelt Bijlow. ‘De weg die we met Feyenoord in zijn geslagen de laatste twee jaar is denk ik heel goed geweest voor mijn ontwikkeling. Daarnaast heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat Feyenoord mijn club is, dus als ik mag verlengen is dat een heel mooi iets voor mij.’

De in Rotterdam geboren en getogen Bijlow maakt al sinds het prille begin van zijn voetbalcarrière onderdeel uit van de Feyenoord-familie. Hij begon als amateur bij Sportclub Feyenoord, waarna hij als F’je in de zomer van 2006 werd gescout en aan mocht sluiten bij de officiële jeugdopleiding van de Rotterdammers. Sindsdien groeide Bijlow uit tot vaste waarde in diverse jeugdelftallen, tekende hij in 2015 zijn eerste contract bij de club en maakt hij sinds seizoen 2016/2017 onderdeel uit van de selectie van het eerste elftal. 

Sinds augustus 2018 is Bijlow de onbetwiste eerste doelman van Feyenoord. In die hoedanigheid eiste hij als kind van de club meteen een hoofdrol op, door bij de start van seizoen 2018/2019 twee strafschoppen te keren en zo de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het voordeel van Feyenoord te beslechten. Het betekende, na de KNVB Beker in seizoen 2015/2016, het landskampioenschap van 2016/2017, de Johan Cruijff Schaal van 2017 en de KNVB Beker van seizoen 2017/2018 die hij als reservedoelman won, zijn eerste echte prijs als speler. Afgelopen seizoen pakte hij als nummer 1 van Feyenoord de grootste trofee uit zijn carrière in de vorm van de zestiende landstitel.

Gisteren werd duidelijk dat Bijlow door bondscoach Ronald Koeman is opgeroepen voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. De sluitpost van Feyenoord speelde tot nog toe 8 interlands voor Oranje. 

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nu Geertje nog anders kan het Feyenoord een heel hoop centjes kosten
En vanaf nu je hele carrière fit blijven zodat je je kritikasters de mond kan snoeren
Er zijn er niet veel, die kunnen zeggen dat ze 2 keer kampioen zijn geworden als speler Feyenoord. Hij is 1 van de weinige. Na 1974 is hij volgens mij de enige. Gio heeft er ook 2, maar 1 als speler. Alleen de allergrootste Feyenoorders hebben er meer. Mannen zoals Moulijn, Veldhoen, Jansen, en van Hanegem (kan zijn dat ik een paar van die ouwetjes vergeet) Van mij mag die voor altijd blijven. Maar als hij in het buitenland wil gaan kijken, gun ik hem dat ook.
Van Gobbel en Fräser in 93 en 99. Al speelde Henkie in 99 geen wedstrijden en werd ie niet veel later afgekeurd
Prima. Een sportleven lang bij Feyenoord. Het zit in je bloed. Blijf maar gewoon.
Goed nieuws, zeker voor zijn transfer waarde. Als hij fit blijft zal hij zeker mooie transfer kunnen maken. Dat zou best al komende zomer kunnen zijn. Geertruida zal dan wel zeker weggaan, vond al verrassing dat hij had bijgetekend. Nog maar 1 jaar contract, die zal je moeten verkopen.
Die gaat dus weg deze zomer haha. Wel tof van die gasten dat ze eerst een jaar verlengen zodat de club geld pakt. Dat is wel eens anders geweest. Feyenoord boys!!
Goed, hij is vaak geblesseerd, maar als hij dat niet is, is hij een hele goede keeper. Daarnaast hebben we prima reservekeepers voor als hij uitvalt. Ik ben heel blij met dit bericht en stiekem vind ik het zelfs een beetje jammer dat zijn contract niet voor langere tijd is verlengd.
Wel per wedstrijd betalen! Altijd na een blessure in mindere doen. Na die periode echt een topkeeper, dat dan weer wel
Mooi nieuws kunnen we die deze zomer of jaar erna netjes verkopen
Jullie lullen alleen maar over poen...toffe supporters. Geld moet blijven rollen maar niet ten koste van kwaliteit.
@FeyenoordTM hangen er nog meer verlengingen in de lucht? Hancko, Wieffer, Geertruida? Waar Geertruida mer zn korte contract me wel een belangrijke lijkt.
Thanks voor je reactie! Gezien het bericht over Minteh. Zijn we aan het zoeken naar een buitenspeler die binnendoor en buitenom kan? (Liefst uit de scouting, chaibi nog steeds een gemiste kans imo.)
Lekker bijlow. Nr 1 van nederland!