Primeur
Vlaggenzee op de tribune, De Feijenoorder

De Feijenoorder

16.000 leden mijlpaal · "Dankzij nieuwe leden niet snijden in het budget voor sfeeracties"

Puck

Gisterenavond werden leden van FSV De Feijenoorder bijgepraat op de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Daar werd duidelijk dat het ledenaantal van de supportersvereniging voor het eerst sinds 2017 sterk is gestegen.

FSV De Feijenoorder zegt honderden nieuwe leden te hebben mogen verwelkomen. "Jazeker, it's happening! We zijn dit seizoen een nieuwe weg ingeslagen. Het is leuk om te zien dat dit direct effect heeft. Supporters waarderen de initiatieven en besluiten lid te worden", aldus een woordvoerder.

De supportersvereniging ziet de ledenstijging als een kleine overwinning, daar het aantal al meer dan twintig jaar daalt. FSV De Feijenoorder: "Het is prachtig om te zien dat mensen weer ergens bij willen horen. Zeer welkom en daarnaast brood nodig, want dankzij de nieuwe leden hoeven we niet te snijden in het budget van de sfeeracties."

FSV De Feijenoorder is de drijvende kracht achter de schitterende sfeeracties in het stadion. Leden dragen daar grotendeels aan bij. "De leden financieren met elkaar de sfeeracties. In die zin kan elke Feijenoorder met trots zeggen dat hij bijvoorbeeld heeft meegeholpen om Feyenoord naar de finale in Tirana te loodsen".

Toch is de ledenstijging niet het gevolg van de behaalde Conference League-finale. "Helaas hebben we daar steken laten vallen. Door de enorme hoeveelheid wedstrijden, sfeeracties en activiteiten hebben we rond de finale niet genoeg aan ledenwerving gedaan. Ook is onvoldoende gecommuniceerd dat juist de supportersvereniging voor die schitterende beleving zorgt. Dit kwam met name door een gebrek aan mankracht, maar ook het stellen van prioriteiten. De sfeeracties om de club te steunen gingen voor.

De positiviteit was voelbaar tijdens de vergadering. "We pakken door op het positieve sentiment dat rond de club hangt. We zijn echt gigantisch blij dat we de magische grens van 16.000 leden zijn gepasseerd, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. We gaan komend seizoen inzetten op meer, groter en beter. Op alle fronten. Maar heel eerlijk; de vereniging bestaat puur omdat mensen hun liefde voor Feyenoord willen tonen. Dus willen we graag van de gelegenheid gebruikmaken om supporters op te roepen: Kom lekker achter die telefoon vandaan, doe iets actiefs, help ons, help onze kameraden en help daardoor Feyenoord beter te maken!"

Ook Feijenoorder worden? Sluit aan bij FSV De Feijenoorder. 

spandoek-feyenoord-lazio
jens-toornstra-spandoek
spandoek kuip
herdenking-feyenoord-lyon-3

Delen

Reacties

Is dat hooligan tuig ondertussen al uit het bestuur eigenlijk?
Echt fantastisch wat De Feijenoorder doet! Zelf trots lid en hoop dat vele mensen mij nog zullen volgen. Op naar de 20.000 ;)