mk190127op4685

VK Sportphoto

Nieuws

Sven van Beek na lange blessure terug in Heerenveen-selectie; Wålemark ontbreekt tegen Feyenoord

Moreno

Op 7 januari van dit kalenderjaar stond Sven van Beek voor het laatst op het veld. De oud-Feyenoorder raakte geblesseerd aan zijn achillespees, maar keert komend weekend voor het eerst sinds zo'n 250 dagen terug in de wedstrijdselectie van de Friezen, meldt de Leeuwarder Courant.

Woensdag speelde SC Heerenveen een oefenduel tegen Heracles Almelo (2-0 winst). Hierin stond Van Beek, inmiddels 29 jaar, weer een uur op het veld. ,,Voor Sven zijn dit belangrijke stapjes, hij is zo lang geblesseerd geweest. Hij heeft de wedstrijd goed verteerd", vertelde hoofdtrainer Kees van Wonderen aan het Friese medium.

Voor Feyenoord-huurling Patrik Wålemark komt het duel in De Kuip nog te vroeg. De rechtsbuiten heeft nog te veel last van een bovenbeenblessure. Van Wonderen: ,,Patrik moet eerst alle oefeningen probleemloos kunnen meedoen. Dat is nu nog niet het geval. We moeten nog even geduld met hem hebben.” Denzel Hall, die de definitieve overstap maakte naar Heerenveen, is wel van de partij. Echter kreeg hij dit seizoen nog geen basisplaats. 

Een van de smaakmakers van de club uit het Noorden des lands is Osame Sahraoui. Voor de interlandperiode kampte hij met een lichte blessure, maar inmiddels is hij wel weer inzetbaar. Hij werd ook opgeroepen voor het Noorse elftal, waar hij zijn debuut opluisterde met een assist. ,,Hij heeft deze week contact gehad met onze medische staf. Zijn enkel is nog niet volledig pijnvrij, maar ik reken erop dat hij donderdag weer bij onze selectie aansluit. Als hij te veel last had, dan was Osame eerder teruggekeerd uit Noorwegen", besluit Van Wonderen. 

Delen

Reacties

Die Walemark, wat voor blessure heeft hij dat hij altijd geblesseerd is?
Is gewoon zelfde blessure waaraan die geopereerd is.
Kijk dat worden 2 eigen doelpunten van onze topscorer aller tijden Sven.
Dan staan we alvast 1-0 voor 😊. Dat Wålemark niet speelt, is vast in het contract opgenomen...