hand-in-hand-szymanski

FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

Szymański: "Een langer verblijf ligt niet in mijn handen"

Van de redactie

Poolse voetballers bij Feyenoord was al vaker de sleutel tot succes. Het lijkt nu met Sebastian Szymański dezelfde kant op te gaan. Feyenoord huurt de 23-jarige Pool van Dinamo Moskou, waar Sebastian nog tot 2026 onder contract staat, en de Rotterdammers hebben een optie tot koop. Maar de vraag is of die koopoptie ooit gelicht kan worden mede gezien de restricties die UEFA en FIFA aan Russische clubs hebben opgelegd. Ondertussen leeft Szymański tussen hoop en vrees, maar schittert hij met enige regelmaat in Feyenoord 1. Hand in Hand, magazine van de supportersvereniging De Feijenoorder, ging met hem in gesprek.

Szymański haalde vanuit de jeugdopleiding van Legia Warschau het eerste elftal. “Ik was enorm gelukkig toen ik mijn debuut kon maken voor deze club. Als supporter is het ook mooi om voor de club te mogen spelen. Ik was al trots om in de jeugdopleiding te mogen spelen, maar dat ik het eerste team bereikte, was helemaal mooi”, aldus de middenvelder. 

Bij Legia speelde Szymański zich al snel in de kijker van Dinamo Moskou, waarna een transfer volgde. “Ik heb daar behoorlijk wat wedstrijden gespeeld en me verder kunnen ontwikkelen als voetballer.” Na de inval van Rusland in Oekraïne wilde de Pool weg uit Moskou. “Natuurlijk is het niet een goede situatie nu, voor niemand. Ik speelde in Rusland toen alle ellende begon, dat was geen gemakkelijke situatie voor me. Verhuur aan Feyenoord was de juiste keuze. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe dit moet zijn voor de mensen uit Oekraïne. Net als iedereen wil ik ‘peace & love’ in de wereld, ik bid voor betere tijden in Oekraïne.”

Feyenoord heeft een optie tot koop bedongen bij Dinamo Moskou, maar onder de huidige voorwaarden van de UEFA en FIFA is het bijna onmogelijk om spelers te verkopen. Szymański weet dan ook niet waar hij volgend seizoen speelt. “We zien wel wat er gebeurt en ik probeer er nu nog niet aan te denken. Er is nog tijd, en zoals ik zei, ben ik erg gelukkig hier in Rotterdam. Laten we maar afwachten wat er eind van het seizoen gebeurt. En bovendien ben ik niet de juiste persoon om antwoord te geven op deze vraag omdat het ook niet in mijn handen ligt.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste Hand in Hand:

  • Portret Elvis Manu
  • Interview Leonardo dos Santos Silva
  • Spraakmakende columns
  • Terug naar die mooie Pinksterdag in 1993
  • Feyenoord Vrouwen: ook altijd de eerste
  • Interview Feyenoord nieuwssite 1908.nl
  • Vizier op Varkenoord
  • Stefan Babovic

En meer...

Delen

Reacties

Nog maar een jaartje huren dan of transfervrij hier houden. Die Tussen kunnen de vinke….. krijgen.
Toch merkwaardig want de huursom zal toch ook voldaan zijn en andere spelers die Rusland hebben verlaten hebben wel definitieve contracten kunnen tekenen elders. Waaronder Vilhena en diens ploeggenoot Bohinen.
Wat is een optie dan waard als er helemaal geen duidelijkheid is over wat er na dit seizoen gebeurd?
Als financiële transacties met Rusland niet kunnen, dan moet de uefa toch met een oplossing komen voor deze spelers? Bijvoorbeeld dat de huurconstructies verlengd kunnen worden. Ze moeten toch ergens spelen?
Zeer goede speler. 10 miljoen is wat veel vind ik wel, dus ik twijfel. Zijn we al klaat om dit soort bedragen uit te geven? Timber was wéér geen succes al heeft hij wel erg veel talent. Kocku is 100 procent weg denk ik, wieffer hebben we nog een jaar net als Timber. Als hij blijft heb je wel gewoon je middenveld voor volgend seizoen klaar.

Als onze flanken voor worden versterkt ( zei het door ontwikkeling van huidige spelers of door aankopen van nieuwe), dan doe je volgend jaar gewoon weer mee om de titel!

Belangrijk is dat slot blijft. Dat is de sleutel . Ik kan me voorstellen dat elke scout in de top 4 competities minimaal 7 spelers van Napoli en Feyenoord op hun lijstje hebben staan . Onze hele team op de flanken na kan zo vertrekken. Als onze lieve here Slot blijft dan maak ik me echter niet druk! CL geld ,plus ms 3 miljoen extra per overwinning. Spelers die minimaal 25 miljoen waard zijn per stuk en daar hebben we een stuk of 8 van. Az achtige scouting waarbij KK divisie spelers voor tonnen worden opgehaald en voor duizenden procenten meer worden verkocht. We kunnen nu eindelijk gaan domineren in NL..
Het lijkt me stug dat Szymański de enige is die in dat schuitje zit.
Uefa zou een fonds moeten oprichten waar die transfergelden op geparkeerd worden.
Als er tzt dan een regeling is, afwikkelen.
Ik hoop dat hij definitief de overstap naar Feyenoord kan maken.
Waardevolle speler
Wat psv kan met guus til kan feyenoord to h ook met szymanski?
Beetje creatief denken
Ja inderdaad waarom mag Guus Til wel verkocht worden door een Russische club en Szymanski niet? Kan iemand mij dat uitleggen?
Ik ben benieuwd hoe het zit met die UEFA/FIFA regels en onder welke voorwaarden de optie wel gelicht kan worden. PSV kon Guus Til toch ook uit Moskou oppikken. En als kopen niet kan, is verlenging van de huur dan een optie? Ik zou Szymanski ook volgend seizoen graag bij Feyenoord zien voetballen.
Precies dit! Waarom de een wel en de andere niet?
Hoop echt dat hij blijft. Staat in de Eredivisie gewoon op 7 doelpunten uit 21 wedstrijden, staat daarmee alleen achter de 2 spitsen en Kokcu. Reken je de penalty's niet mee is hij dus je meest scorende middenvelder. En dat je spelers uit Rusland wel kan kopen als je je best doet heeft PSV bewezen met Til.