szymanski

VK Sportphoto

Nieuws

Szymański: "Feyenoord is de beste keuze voor mij"

Van de redactie

Sebastian Szymański is klaar voor het WK in Qatar. De 23-jarige Pool speelde een prima eerste seizoenshelft in Rotterdam en wil deze vorm graag meenemen naar het wereldkampioenschap. "Velen van ons hebben tot nu toe alleen maar op de tv naar het WK gekeken en ervan gedroomd om in dit toernooi te kunnen spelen. Nu kunnen we deze fantastische emoties zelf ervaren," aldus Szymański tegenover Laczy Nas Pilka.

De laatste weken voor de winterstop was Szymański in vorm. Op het juiste moment lijkt hij te pieken in aanloop naar het WK. "Ik voel me goed. Ik ben voorbereid op een hoog niveau. De laatste wedstrijden bij Feyenoord bevestigen dat alleen maar. Nu wil ik deze vorm vasthouden en me van mijn beste kant laten zien op het WK. Ik hoop dat het hete klimaat in Qatar me er niet van weerhoudt om dit te doen."

In zijn eerste seizoenshelft bij Feyenoord speelde 'Seba' in 13 competitieduels, scoorde zes keer, gaf drie assists en eindigde de eerste helft van het seizoen als koploper van de Eredivisie. "We hebben het hele seizoen op hoog niveau gespeeld. Het gebeurde ook dat als we wedstrijden wonnen, PSV of Ajax soms punten verspeelden. Het is goed dat we onze kansen voor de winterstop in de competitie hebben benut, in januari zal het voor ons zeker gemakkelijker zijn om terug te keren naar de competitie. Ik ben blij met mijn assists en doelpunten. Ja, het was een geslaagde eerste seizoenshelft. We zijn ons er echter van bewust dat de tweede seizoenshelft erg moeilijk zal worden en de ploegen van Ajax en PSV hebben nog niet het laatste woord gezegd. We moeten in elke wedstrijd het beste van onszelf geven. We willen dit seizoen de dominantie van Ajax en PSV doorbreken. Dit doel motiveert ons enorm. De Eredivisie is een zeer goede competitie, perfect om te pronken met je aanvallende vaardigheden."

Afgelopen zomer slaagde Feyenoord erin om de Pools international te huren van Dinamo Moskou. Een goede keuze zo lijkt het. "Natuurlijk moet elke beslissing zorgvuldig worden overwogen, waarbij alle voor- en nadelen worden afgewogen. Voor mij is het ook enorm belangrijk hoe de andere partij zich gedraagt. Toen ik besloot Moskou te verlaten, werd er veel gepraat over naar Spanje gaan of een heel andere competitie en team dan Feyenoord, maar zij toonde echter de grootste inzet. Het is belangrijk dat een speler ziet en voelt dat het team jou nodig heeft en de coach jou wil. Dat was vroeger ook zo bij Dinamo. Daarom wist ik dat Feyenoord op dit moment de beste keuze was, want er was veel interesse. Ik ben blij dat al mijn beslissingen om van club te veranderen tot nu toe de juiste zijn geweest. Ik hoop dat dat ook nu het geval zal zijn."

Het Poolse nationale elftal begint dinsdag aan haar deelname aan het kampioenschap met een wedstrijd tegen Mexico. "Deze wedstrijd wordt heel belangrijk. Iedereen bekritiseert ons vanwege de speelstijl in de laatste wedstrijden en ze verwachten niet echt dat we uit de groep gaan. Oké, dat mogen ze denken, maar wij moeten ons concentreren op het werk en de tijd die overblijft tot de eerste ontmoeting zo goed mogelijk benutten. Dan gaan we het veld op en doen ons ding. Zelfs als we slecht voetbal moeten spelen, zullen we het spelen als het ons helpt om te winnen. Ik wil ook kunnen genieten van dit moment."

Delen

Reacties

Als we bijv. Pedersen kunnen verkopen tussen de € 7-10 miljoen kom je gelijk al 'n heel eind om Seba binnen te hengelen ;-) 1 of 2 extra EL rondes zullen ook helpen.
Welke halve gare gaat er 7-10 miljoen voor Pedersen neerleggen dan? Mag al blij zijn met de helft.
Zou prachtig zijn als je zo een speler kan vastleggen, kans lijkt me niet al te groot.
Geweldige speler en die kan je ook later nog doorverkopen.
Is het bij Szymanski zo dat Feyenoord alleen maar een krabbeltje onder een contract hoeft te zettten om over te nemen? Of lopen we er dan weer tegenaan dat zijn salaris te hoog is, of dat er zoveel interesse is dat hij zelf wat anders wil?
denk wel dat het zo gaat.Ik denk dat we nu van hem kunnen genieten voor 1 jaar dan is die weg.Hoe zit het eigenlijk met die nieuwe shirt sponsor .We horen niks meer hoe veel ze betalen en voor hoe lang en natuurlijk wie
Bij een optie tot koop is salaris en transfersom al afgesproken. Dus is voor Feyenoord idd een kwestie van handtekening zetten om de optie te lichten.
Ooow valt t nog mee dan.denk dat deze jongen wel een 2 mil perjaar wil
Doe niet net of je het allemaal wel weet. Je lukt uit je nek. De speler zelf kan een hoog salaris eisen. De optie is alleen tussen clubs. Vraag maar aan Dessers
Bij Dessers was er te weinig tijd om alles nog voor de deadline af te spreken...
Dat had dus een heel ander geval...