hand-in-hand-hancko

FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

Dávid Hancko: “In De Kuip kunnen er mooie dingen gebeuren"

Van de redactie

Na zijn basisdebuut tegen FC Emmen werd Dávid Hancko direct uitgeroepen tot Man of the Match. Een droomstart. De Feyenoord-supporters sloten de opvolger van Marcos Senesi direct in hun hart. Met zijn vechtlust, felheid in de duels en aanvallende drang is Hancko niet meer weg te denken uit het basiselftal van Arne Slot. Een dag na die knotsgekke Europa League-ontknoping sprak Hand in Hand met hem.

“It was completely insane!”, zo zegt Hancko in het magazine van FSV De Feijenoorder. Ook the day after kan Hancko het nog amper geloven. Het is gewoon gelukt, Feyenoord bij de laatste zestien van de Europa League. “Na de nederlaag tegen Sturm Graz zei de trainer het al tegen ons: ‘Het wordt heel lastig, maar in De Kuip kunnen er mooie dingen gebeuren.’ In de wedstrijdvoorbereiding hamerde hij daar ook op. Natuurlijk, ook op de tactiek en hoe de tegenstander staat, maar we wisten ‘als we een kans willen maken, dan moeten we De Kuip erachter krijgen.’

'Door vanaf minuut één vol in de duels te gaan, te vechten voor iedere meter en de tegenstander af te jagen. En we hadden het lastig. Lazio is gewoon een heel sterke tegenstander. In Rome waren we compleet kansloos, maar dat was twee maanden geleden. En wij zijn niet meer hetzelfde Feyenoord. We hebben stappen gemaakt. En iedere wedstrijd staat op zich. Je krijgt altijd kansen. En gelukkig wisten wij er een te verzilveren, en kon Justin Bijlow ons een paar keer redden.”

En De Kuip kolkte als vanouds. “Die magie van De Kuip, dat is zo speciaal. En het geeft ons als spelers zo’n energy boost. Als je het veld betreedt, dan voelen we de passie en liefde die onze supporters hebben voor de club. En je wil al die mensen bedanken voor hun steun door keihard te werken op het veld. En met diezelfde passie te spelen. Dat willen we iedere wedstrijd doen. Uit en thuis. En helaas lukt dat niet altijd. Maar als het dan wel allemaal samenkomt op zo’n avond. Dat is waarom ik graag naar Feyenoord wilde. En die ontlading na afloop, om het feestje samen te vieren met de supporters, dat was echt genieten. We hebben een jonge ploeg. Veel spelers hadden dit nog nooit meegemaakt. En dat gevoel en die avond zullen hen altijd bij blijven. Dat zette ik ook op mijn Instagram, ‘making memories’. Daar draait het allemaal om. En hopelijk komen daar nog heel mooie herinneringen bij.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, die donderdag verschijnt. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste Hand in Hand:

  • Portret Eljero Elia
  • Jaarcijfers uitgelegd
  • Reisverslag Sturm Graz-Feyenoord
  • Sfeeracties
  • Raad van State vernietigd bestemmingsplan Feyenoord City
  • Wedstrijdverslag AZ-Feyenoord
  • De Vrouwen van Zuid
  • En meer…

Delen