gio-van

rangers.co.uk

Nieuws

Van Bronckhorst ontslagen bij Rangers

Stan

Feyenoord-icoon Giovanni van Bronckhorst is op straat gezet door zijn werkgever Rangers FC. Met die boodschap kwam de club vanochtend naar buiten. De Schotste grootmacht bezet momenteel een ‘teleurstellende’ tweede plaats in de competitie achter aartsrivaal Celtic en beleefde tevens een kansloze Champions League-campagne. Het uitblijven van zowel nationaal als internationaal succes kost Gio nu dus de kop.

Sinds november 2021 is Van Bronckhorst in dienst bij Rangers, waar hij eerder als speler ook voor uit kwam. Daarmee begon hij aan zijn derde klus als hoofdcoach. Na zijn grote liefde Feyenoord, die hij onder andere naar het felbegeerde kampioenschap loodste, en een avontuur in China bij Guangzhou City, streek hij in Glasgow neer als opvolger van Steven Gerrard.

Het eerste seizoen presteerde de geboren Rotterdammer uitstekend. Alhoewel The Light Blues in Schotland hun meerdere moesten erkennen in concurrent Celtic, maakte ze in Europa wel veel indruk. Onder leiding van Van Bronckhorst bereikte Rangers namelijk de finale van de UEFA Europa League nadat onder andere Borussia Dortmund van de mat was gespeeld. In de eindstrijd werd echter na strafschoppen verloren van Eintracht Frankfurt. Wel legde de ploeg beslag op de Schotse beker, waardoor Van Bronckhorst in zijn eerste seizoen al een prijs kon toevoegen aan zijn palmares.

Dit seizoen gaat het echter beduidend slechter met de club die zijn wedstrijden afwerkt in het Ibrox Stadium. Na 15 wedstrijden zijn ze al 9 punten verwijderd van de groen-witte stadsgenoten waardoor een kampioenschap in de Scottish Championship er wederom niet in lijkt te zitten. Europees bleek dat de mannen van Van Bronckhorst een niveautje hoger niks te zoeken hadden. In een Champions League poule met Napoli, Liverpool en Ajax ging Rangers roemloos ten onder met 0 behaalde punten en een doelsaldo van -20. Deze teleurstellende resultaten betekenen dat erna 68 wedstrijden een einde komt aan het Schotse dienstverband van Giovanni van Bronckhorst.

Delen

Reacties

@FTM zou er een rol in technisch management bij ons voor hem zijn weggelegd?
Zat idd hetzelfde te denken. Vooral omdat ik hem graag terug zie bij feyenoord.