Szymanski

VK Sportphoto

Nieuws

Szymański: "We kunnen iets moois neerzetten in Rome"

Van de redactie

Sebastian Szymański kijkt tevreden terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Pools international maakte een prachtige goal in de tweede helft en geeft in gesprek met Feyenoord Media aan uit te kijken naar de return in de UEFA Europa League tegen AS Roma.

"Het zijn weer drie belangrijke punten en een grote stap in de goede richting", doelt Szymański op het aankomende landskampioenschap van de Rotterdammers. "We zijn blij hoe de wedstrijd verlopen is en nu kunnen we ons gaan voorbereiden op de return tegen AS Roma. Cambuur heeft wel wat kansen gehad, maar was niet in staat om ze te benutten. Ik denk dat wij goed waren zowel verdedigend als aanvallend. Het is fijn voor ons dat wij er drie hebben kunnen maken en geen één tegen hebben gekregen."

Szymański is tevreden over zijn eigen optreden tegen Cambuur. "Ik probeer altijd het team te helpen. Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren en zet me altijd voor de volle honderd procent in, maar de drie punten zijn in deze fase van de competitie veel belangrijker."

Aankomende donderdag strijd de ploeg van Arne Slot om een plek in de halve finale van de Europa League in de tweede wedstrijd tegen AS Roma. Feyenoord reist zelfverzekerd af richting Rome. "Ja, we zijn zeker zelfverzekerd. Ik weet wat het team kan en dat we iets moois kunnen neerzetten in Rome. We moeten echt geconcentreerd en gefocust zijn. We weten dat er 70.000 Roma-supporters zullen zijn en geen uitsupporters, dus we moeten goed voorbereid zijn en klaar zijn om herinneringen te maken."

Delen

Reacties

Aan de ene kant moet je je niet anders gaan gedragen dan normaal maar het mes van Roma loert dus er zal ook met het hoofd gebald moeten worden. Corners, vrije trappen etc, het wordt het heel spannend.
Ik ben het met je eens maar Idrissi en Jahanbakhsh zaten totaal niet in de wedstrijd eveneens als gimenez. Ook door de verdediging van As Roma . Je moet ruimtes gaan lopen en terug leggen of doorsteken. Daar zijn onze kansen . Dat is wel gebleken.
Er is veel gezegd over de vleugelaanvallers tijdens de eerste wedstrijd maar het aantal keren dat de bal direct naar buiten gespeeld werd zodat een aanvallende actie meer kans op succes had was ook beperkt. En hoewel het doelpunt een hoop toeval (ook wel bekend als mazzel) in zich had lijkt het wel de manier om Roma te verrassen. Met veel snelheid een bal op een inlopende speler terugleggen. Tijd om Roma rust te gunnen voor de rest van de Europese competitie.
Ik ben het met je eens maar Idrissi en Jahanbakhsh zaten totaal niet in de wedstrijd eveneens als gimenez. Ook door de verdediging van As Roma . Je moet ruimtes gaan lopen en terug leggen of doorsteken. Daar zijn onze kansen . Dat is wel gebleken.