dennis-te-kloese

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Als zij erin blijven, krijgen wij bonussen"

Moreno

Deze transferwindow bleek gezien het aantal nieuwe en vertrokken spelers een rustige voor Feyenoord. Maar niet in elke competitie is het een rustige maand geweest. Premier League-clubs spendeerden in januari bij elkaar opgeteld liefst 830 miljoen euro. Algemeen directeur Dennis te Kloese spreekt zich in het Engelse medium The Athletic uit over het Britse transfergeweld.

Om het in perspectief te plaatsen: de overige grote competities (Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië) gaven bij elkaar opgeteld iets meer dan 250 miljoen euro uit. Voor 18 van de 25 duurste transfers van dit seizoen was een Engelse club verantwoordelijk. Als een onbekend Brits nummer belt wanneer Te Kloese naar Feyenoord O17 tegen de leeftijdsgenoten van AZ zit te kijken, neemt hij dan ook liever niet op. “Als er +44 staat, wil ik de telefoon niet opnemen tot het eind van de transferwindow. Misschien in de zomer weer.”

“We hebben in de voorbije zomer vijf spelers verkocht”, vervolgt Te Kloese, die doelt op Sinisterra, Malacia, Senesi, Aursnes en Linssen. “Het was een zeer succesvolle transferperiode, maar dat wil je niet tijdens elke window doen.” De directeur snapt wel waarom dragende Feyenoordspelers graag naar de Engelse competitie gaan. “Het is voor veel spelers een grote stap vooruit. Voor velen is het grootste doel om ooit in de Premier League aan de slag te gaan.”

Het Britse medium vraagt Te Kloese tevens of het hem niet frustreert dat een grote club als Feyenoord spelers verliest aan relatief kleine clubs als Bournemouth. “Bij een grote traditieclub als Feyenoord hebben we de verplichting om dingen te bereiken, maar het is moeilijk om te wedijveren wanneer een Engelse club met een grote som komt en de speler een groot salaris aanbiedt. Maar het is krankzinnig wat er in Engeland gebeurt.” Toch relativeert de algemeen directeur van Feyenoord de situatie. “Sommige clubs vinden dit moeilijk te accepteren, maar één van de grote kenmerken van de Nederlandse competitie is dat je jonge spelers opleidt. Dat zij vervolgens vertrekken naar een grotere competitie, is deel van het verdienmodel.”

Senesi staat met Bournemouth op plaats 18, onder de degradatiestreep. Sinisterra, net terug van een blessure, bezet met Leeds United plaats 15, maar staat slechts één punt boven Bournemouth. “Ik ben groot fan van Bournemouth en Leeds dit seizoen”, zegt Te Kloese. “Als zij erin blijven, krijgen we bonussen.”

Delen

Reacties

Bournemouth gaat het zeker niet redden. Zag dat Senesi ook al paar keer reserve was.
Leeds met een nu fitte Sinisterra zou het moeten gaan redden lijkt me.
Haha ‘een paar keer’ is toch prima, als een club al 20 wedstrijden in de competitie heeft gespeeld + bekerwedstrijden?
Dennis,
Bij Botafogo in Brazilië speelt Jeffinho op linksbuiten.
Een dribbelaar ala Sinisterra, technisch vaardig, snel en doelgericht.

Het type linksbuiten die we bij Feyenoord willen zien.
Misschien kan je de scouting die kant op sturen.

https://youtu.be/ss6Jmx2kRvE
Die is op 31 januari door Olympique Lyon opgepikt voor 10 miljoen.
Dus Feyenoorders, allemaal duimen voor Bournemouth en Leeds. Handhaving van deze 2 clubs is belangrijk voor Feyenoord.
Bij degradatie Senesi voor een laag bedrag terughalen, misschien?
En dan zijn vervanger (Hancko) die beter is op de bank zetten?