yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese gaat uitgebreid in op nieuwe organisatiestructuur Feyenoord

Stan

Feyenoord heeft maandag een nieuwe structuur aangekondigd waarbij op organisatieniveau het een en ander gaat veranderen binnen de club. Tegenover Voetbal International geeft algemeen en nu ook technisch directeur Dennis te Kloese tekst en uitleg bij de verdeling. 

Binnen de nieuwe structuur zal Te Kloese rol van technisch directeur van Feyenoord gaan invullen. Daarbij is de relatie met de aangebleven Arne Slot van groot belang. “Vandaar dat het mij geen goed idee leek er nu een nieuwe technisch directeur tussen te zetten met zijn eigen ideeën en filosofieën. Dat was wél een optie geweest als Arne zou zijn vertrokken. Nu gaan we door op de weg die we vorige zomer zijn ingeslagen, met een aantal veranderingen in de structuur.”

Met de nieuwe verdeling binnen de club kan Te Kloese zich weer meer op zijn eigen taken gaan richten. “Onder andere door de komst van de nieuwe commercieel directeur (Ruud van der Knaap) en door te gaan werken met deze nieuwe structuur krijg ik iets meer tijd, ik kan nu meer gaan delegeren.”

Zo kan de focus van de bestuurder op de transfermarkt, waarin Feyenoord nu een sterkere uitgangspositie heeft.  “Voordeel van dit alles is dat we niets hóéven. Er is geen noodzaak nu te verkopen. Maar dit is weer iets anders dan dat we het nooit zullen doen als de prijs oké is. En als er echt iets geks komt voor een speler die we eigenlijk niet willen verkopen, nou, dan denken we erover na.”

Internationale samenwerkingen 

De samenwerking met clubs van over de hele wereld krijgt in de nieuwe structuur een nog prominentere plek. “Omdat we alleen kijken of spelers goed zijn, niet waar ze vandaan komen”, zo legt Te Kloese die keuze uit. “Afgelopen jaar hebben we een aantal spelers uit Zuid-Amerika gehaald en die ontwikkelen zich uitstekend. Daarbij is Feyenoord wereldwijd ook gewoon een sterk merk. We mogen dat best wel wat meer uitstralen én gebruiken. Daarbij biedt het kansen spelers in de gaten te houden die voor ons op termijn interessant kunnen zijn.”

De directeur van Feyenoord geeft een update over de internationale samenwerkingsverbanden van Feyenoord. “Met Orange County, dat speelt op het tweede niveau in Amerika, zijn we onlangs een samenwerkingsverband aangegaan. Op dit moment zijn we ook bezig in Uruguay een samenwerkingsverband te sluiten met een club op het hoogste niveau. In Brazilië hebben we een samenwerking met Laranja Mecânica. We hadden er al langer een belang in. In Japan hebben we dan weer een overeenkomst met Urawa, een grote en gerenommeerde club. Verder praten we met een club uit Mexico.”

Verder heeft Feyenoord goede banden met een aantal grote internationale clubs, zoals bijvoorbeeld Newcastle United. “Doen we met meer clubs. Met Benfica zijn de verhoudingen ook goed. Dat kan gaan van het scouten van spelers tot het verkrijgen van informatie.”

FC Dordrecht

De nieuwe samenwerking met FC Dordrecht zal het gat op moeten gaan vullen dat is ontstaan doordat Feyenoord geen jeugdteam heeft spelen in de Keuken Kampioen Divisie. “Het is nog steeds onze ambitie Jong Feyenoord in de voetbalpiramide te krijgen, om uiteindelijk KKD te kunnen spelen.. In de tussentijd hebben we de overeenkomst getekend met FC Dordrecht. Die hadden we in feite al, maar we hebben ’m tegen het licht gehouden en verbeterd.”

Te Kloese leg uit hoe de alliantie met de Dordtenaren eruit ziet: “In Pascal Bosschaart detacheren we een trainer die daar gaat helpen en voor ons meteen de hele Keuken Kampioen Divisie in kaart brengt. Stijn Vandenbroucke, onze Head of Performance, heeft twee nieuwe performance coaches in Dordrecht neergezet. Zij rapporteren aan ons en gaan geleidelijk de manier van werken zoals we die hier kennen daar implementeren. Zodat er tussen Feyenoord en Dordrecht wel enige overeenkomst is in de manier waarop er wordt getraind.”

Daarnaast is Feyenoord medeverantwoordelijk voor de invulling van de selectie van de Schapekoppen. “Wij contracteren spelers en verhuren ze door aan Dordrecht, maar per speler zijn de afspraken verschillend. Bij sommige spelers krijgt de club een vergoeding bij doorverkoop, bij anderen betaalt Dordrecht zelf een beetje mee en bij weer andere jongens is het helemaal aan Feyenoord. We hebben intussen al een aantal buitenlandse spelers daar gestald die we allemaal transfervrij konden halen. Dat zijn jongens van wie we niet meteen zeggen en zeker weten dat ze ooit in De Kuip komen te spelen, maar ze hebben wel allemaal op onze scoutingslijsten gestaan.”

Loan Management 

Te Kloese vertelt ten slotte wat hij zo belangrijk vindt aan de entree van de afdeling Loan Management, waarbij verhuurde spelers betere begeleiding zullen genieten: “Zorg voor spelers die wíj verhuren. Ik miste daar iets. Die jongens stelden terecht dat ze weinig van Feyenoord hoorden. Ik ben het eens met die kritiek. Deze spelers zullen dus op een goede manier moeten worden gemanaged, ik vind dat wij die verplichting hebben.”

Delen

Reacties

Dit is denk ik samen met Arne Slot de juiste man op de juiste plek. Hij denkt naast voetbal ook aan andere belangrijke zaken. Natuurlijk hoort dat bij zijn functie, maar het is prettig dat hij een beetje in zijn kaarten laat kijken en dus zo een nieuwe manier van managen heeft gevonden. Perfect! Succes verhaal, hij en Arne God!
Verstandige taal en vakkundige man! Beter dan wij als recensenten die lekker makkelijk vanuit onze luie stoel overal kritiek op (mogen) hebben...:):)
En als Slot volgend seizoen vertrekt?
Klinkt goed! Beetje raar dat zo'n toelichting achter een paywall bij VI staat. Supporters mogen dit toch gewoon horen van de club?
inderdaad erg belachelijk maar VI weet ook dat Feyenoorders loyaal zijn en zo goed als alles willen volgen over hun club dus die denken er aan te kunnen verdienen.
Het is toch niet raar dat je betaalt voor werk dat zij verrichten?
Maar goed, prima verhaal verder van Te Kloese.
Wie wordt dan de algemeen directeur?
.Deze quote is een belangrijke: "Er is geen noodzaak nu te verkopen. Maar dit is weer iets anders dan dat we het nooit zullen doen als de prijs oké" Vrije vertaling als er bv 25m op een geertruida is ie echt weg als die prijs "oké" is
Logisch toch? Bij een gezonde BVO werkt dat zo, makkelijkste manier om geld te genereren is door transfers.
Vooral het stuk over loan managment is goed om te horen, belangrijk dat ze ook daar luisteren naar kritiek en het verbeteren.
Inderdaad, en ook gewoon in belang van club om dit beter aan te pakken.
Hij houdt wel erg veel macht zo en we leunen wel erg op hem en Slot..lijkt mij voor continuïteit niet wenselijk, maar goed. We gaan het zien.
Dat is ook zo met een normale TD, Arnesen en Van Geel hadden ook heel veel te zeggen, dus in die zin verandert er niet veel.
Of het is iemand die juist veel verantwoordelijkheid op zich neemt en z'n nek op het hakblok durft te leggen om zijn visie uit te dragen. Het is maar hoe je het bekijkt
Is ook niet perse negatief richting Te Kloese of Slot, gaat alleen over het waarborgen van de continuïteit
Wel mooie zelfkritiek wat betreft de communicatie met verhuurde spelers. Goed dat de club inziet dat je geen spelers verhuurt om even van ze af te zijn, maar juist zodat je waarde kan creëren