Bevestigd
yv2022410a1a04243

VK Sportphoto

Nieuws

Dit is de nieuwe organisatiestructuur van Feyenoord

Stan

Met de aanstelling van Jelle Goes als manager Recruitment & Development is de organisatiestructuur bij Feyenoord rond, zo beschrijft Voetbal International. Dennis te Kloese zal naast algemeen directeur ook als technisch directeur gaan fungeren en zal samen met Goes, manager Global Football Mark Ruijl en hoofdtrainer Arne Slot verantwoordelijk zijn voor het technische gedeelte van de club. 

Voor Te Kloese verandert er niet veel nu hij ook op papier de rol van technisch directeur gaat vervullen. Na het vertrek van Frank Arnesen nam de algemeen directeur van Feyenoord het aan- en verkoopbeleid binnen de club al voor zijn rekening. Arne Slot gaat op dit gebied nog nauwer samenwerken met Te Kloese en heeft zo meer invloed op de transfers rond het eerste elftal.

Jelle Goes, die vandaag officieel werd aangesteld als manager Recruitment & Development zal zich gaan bekommeren om de andere afdelingen binnen de club Feyenoord zoals de jeugdopleiding, de scouting voor het eerste elftal én de jeugd, en de vrouwentak van de Rotterdammers.

Mark Ruijl, die eerst als hoofd scouting actief was in Rotterdam-Zuid, wordt nu dus manager Global Football. In die hoedanigheid is hij samen met scout Bernard Schuiteman en manager International Relations Gido Vader verantwoordelijk voor Jong Feyenoord, de samenwerking met FC Dordrecht, de internationale samenwerkingen (met Oranje Country (VS), Laranja Mecania (Brazilië) en Urawa Red Diamonds (Japan)) en het nieuwe onderdeel loan management dat de begeleiding van verhuurde spelers moet gaan verbeteren.

Zo ziet de nieuwe organisatiestructuur van Feyenoord eruit (bron: VI):

nieuwe-organisatie-feyenoord

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Enerzijds word ik nooit zo enthousiast van een (te) smalle top (het hoogste uitvoerende niveau)en daaronder een versplintering van verantwoordelijkheden, maar anderzijds geven de namen wel enig vertrouwen en dus laat deze organisatie en vooral de mensen daarbinnen het (zich) maar bewijzen.
Iets dergelijks geldt ook voor de internationale samenwerking, eerdere ambities en plannen leverden nauwelijks iets op en kostten tijd en geld. De samenwerking met FC Dordrecht eventueel aangevuld met een partner op middenmootniveau in de Belgische Eerste Klasse had ik een prima combi gevonden. En verder goede internationale scouts en, haast nog belangrijker, een nog betere academy. Dat haf Feyenoord op overzichtelijker basis verder geholpen. Maar wie weet, is deze aanpak ook succesvol, dus op voorhand roepen dat het helemaal niks is, is ook te makkelijk.
Wat lopen veel mensen zonder kennis te zeuren, hoeveel hoofdscouts en manager layers wil je hebben, teveel leiders is ook helemaal niet nodig. Maar als je even langs de stad scrolled zie je dat ze nog 25 scouts in dienst hebben :)
Komt dat figuurtje ook van VI?
Vroeger deed Gudde dat allemaal in z’n eentje naast z’n stadionplannen.

En Van Geel keek dan naar Studio Sport.
Heel grappig maar alleen als je in de Krabbendamcliches gelooft. De realiteit was dat Feyenoord a.g.v. de plannen van Peter Vogelzang (geaccodeerd door Peter Bosz) door de VvF van een faillisment moest worden gered en vanaf het aantreden van Van Geel 4 jaar lang onder curatele van de financiele commisie van de KNVB-stond. Toch eindigde Feyenoord in die jaren keurig op de2e, 3e, 2e en 4e plek. N.B. Om Lex Immers aan te trekken meost Feyenoord een soort lease-constructie afspreken met ADSO Den Haag omdat de speler anders niet kon en mocht worden aangetrokken.
Na die 4 jaar won Feyenoord in de volgende 4 jaar 2 KNVB-bekers en 1 landstitel. Door de CL-uitkomsten die die laatste prijs opleverde kon Feyenoord grotendeels uit eigen middelen 1908 aanleggen en Varkenoord vernieuwbouwen. Van Geel heeft niet alles goed gedaan maar zo slecht is zijn erfenis zeker ook niet. En de eerste stadionplannen waarvoor Gudde direct verantwoordelijk was, zijn achteraf gezien nog de meest realistische gebleken.
Als je kijkt hoe het tweede voorstel van Volker-Wessels (de Superkuip) eruit zag (beste nieuwbouw-optie tot nu toe) dan bekruipt je het gevoel dat als er destijds genuanceerder was gedacht en gehandeld dat Feyenoord inmiddels al een jaar of 5 in een prima stadion had kunnen spelen.
Contrair denken. Prima om het zo uit te voeren. Het gaat voortvarend met de club.
Van Der Ven weg voor 35 miljoen euro, moeten we minstens net zoveel krijgen voor Geertruida.
Lag 4 jaar vast, Geertruida maar 2. 17,5 dan?
@FTM Mogen we de komende dagen nog wat nieuwe inkomende concrete namen verwachten of misschien zelfs een aankoop?
@FTM Is Ola Solbakken van Roma een optie, komt totaal niet aan spelen toe daar terwijl hij echt geweldig was bij Bodo. Hij zou zo’n 6 a 7 miljoen moeten kosten maar dan heb je wel een hele complete rechtsbuiten die evt ook nog links kan spelen!
"oranje country" ipv Orange County, wie dat schrijft heeft echt het IQ van een bedorven garnalenkroket.
Goed dat Slot zich nog meer met Feyenoord verbindt en bezighoudt. Sinds hij dat doet samen met DTK komt er geld binnen, is er beleid en zijn er successen
En weer een nieuwe boete wegens vuurwerk van de KNVB.

En dan maar ongefundeerde kritiek op de leiding over van alles en nog wat, wellicht eens aandacht hieraan besteden, kost goud geld en heb nog nooit een vuurpijl een doelpunt zien maken
Maar wel vooraan staan om te filmen zeker?
Ik niet, het begint wat eentonig te worden iedere keer hetzelfde, maar ja, als je voor de rest geen fantasie hebt, houdt het op
Ben hier toch wel blij mee. Eindelijk hebben we sinds de GKL weer een sterke leider die het niveau van Feyenoord flink kan opkrikken en niet met zich laat sollen.

Zal natuurlijk niet lang duren voordat hij ook vijanden maakt. Maar goed, we gaan zien hoe het loopt.
Jammer alleen dat hij vooralsnog net zo betrouwbaar is als de GKL. Niet.
GKL was altijd betrouwbaar. Al die mensen, maar kennelijk liep jij blind aan, achter de mensen due m weg wilde hebben en de onzin die ze verspreidde.
Jesús David Ferreira Castro speelt bij dallas goeie speler kan zowel in de punt als aanvallende middenvelder scoort heel makkelijk. Misschien een optie?
@FTM welke van de genoemde kanidaten vind jij het best en waar zijn ze het concreetste voor,
wat is jou persoonlijke mening
Hij weet helemaal niks man,Pedersen was onzin en Chaibi is allang al onhaalbaar gebleken
Scouting goed vertegenwoordigd...
Nog nieuws over een keeperstrainer?
Ze zijn VluggeJapie niet. Je hebt ******** vanaf mei de tijd, dan hoor je nu onderhand je zaakjes op orde te hebben met 1e training die er aan komt. Je kan wel met zo weinig mogelijk mensen willen werken, maar dit getuigd van amateurisme.
Dus de scouts zijn inderdaad weggepromoveerd, Slot kiest welke spelers hij wil hebben (veelal Eredivisie en KKD spelers) en Te Kloese voert het uit.

Ik heb bijzonder weinig vertrouwen in aankomend seizoen…
Klopt, het doel van Slot is om zeker geen goede spelers te halen. Daar heeft hij niks aan. Sinds Slot hier zit is het een grote bende.
Oh wat verlang ik weer terug naar het matige voetbal van voorheen.
Je kan wel leuk proberen te zijn maar ik ben van mening dat je coaching en technisch beleid strikt gescheiden moet houden.
Je moet voorkomen dat een trainer op de stoel van de TD gaat zitten maar bij Feyenoord creëren ze de situatie dat Slot op de stoel van zowel de scouting als de TD gaat zitten.

Te Kloese heeft Feyenoord vorig seizoen enkele pareltjes bezorgd met Hancko, Gimenez en Paixao.
Waarom niet op die weg verder gaan?
Slot geeft aan op welke positie hij versterking wil en Te Kloese gaat vervolgens de markt op, dat moet de werkwijze zijn en niet anders.
Je bedoelt zoals toen Bosz td was? Of Rob Baan, of Mark Wotte?

Verder is Ten Kloese toch nog TD en haalt hij in samenspraak met Slot spelers? Datums toch op dezelfde voet verder gaan?
Dat zelfde gevoel bekruipt mij. Je kan soms ook teveel hooi op je vork nemen en dat gaat dan ten koste van je netwerk en het aan trekken van goede spelers.
Het scoutingsteam (minus jeugdscouts) van Feyenoord bestond afgelopen seizoen voor zover ik weet uit:

Ruijl
Akkas
Schuiteman
Jansen
De Cler
Govaerts
Hansen

Daarvan zijn er twee “weg gepromoveerd”. Met dat weg promoveren zijn ze niet uit de organisatie verdwenen en zijn ze nog steeds betrokken bij het beleid. Alleen ligt de hoofdfocus voor die gasten nu op partnerschappen opbouwen. Met Japan, verenigde Staten en Brazilië zijn er in drie landen strategische plekken gekozen waar ze de markt beter in kaart willen brengen en ook lokaal clubs hebben waar ze spelers kunnen opleiden.

Qua scouting blijven de meeste gewoon over, al zou het kunnen dat de samenwerking met Arnesen vriend Hansen stopt. Daar heb ik echter niks over gelezen en die schijnt ook gewoon te blijven. Verder geeft DtK aan het scoutingsteam te willen uitbreiden. Het is dus totaal niet zo dat we zonder scouting komen te zetten.
Jij bent niet kritisch, jij bent gewoon dom. Kun je je naam even aanpassen. Dankjewel
Alsof jij er bijzonder intelligent uitziet, Nelis
Nou ik heb geen enkel vertrouwen in Kritisch. Hij mag blijven, maar dan wel het hele seizoen op de bank en bek dichthouden verder....
Je krijgt echt het gevoel dat ze maar wat aan het doen zijn dat hoor je die naam en dan weer een andere maar ze halen niets, morgen begint de voorbereiding zonder bv een keeperstrainer
@FTM te Kloese zegt volgende "Het technische beleid dat de afgelopen jaren vorm heeft gekregen, willen we waarborgen en continueren:". echter ziet dit er toch niet uit als waarborgen maar meer als aanpassen en de macht naar hem en slot toetrekken, om de juist zo goed fungerende scouting aan de kant te zetten
Als jij dat zo wil lezen, vooral zo doorgaan....
Dit is toch gewoon een soort Engelse managers-rol toebedelen aan Slot? Lijkt me helemaal niks mis mee om dat op die manier te doen. Laat hem maar een Engelse manager zijn bij Feyenoord met een Ferguson of Wenger tijdperk.
Het grote voordeel vind ik dat nu de lijnen kort zijn. Hoop dat deze organisatie goed uit gaat pakken voor de club. Vind alleen wel dat Kloese veel macht heeft binnen de club.
Is Akkas nog de enige scout die we hebben?
Nee, Bjarne Hansen zit er nog en nog een paar. Deze worden verder aangevuld met nog meer scouts binnenkort.
Tim de Cler zit er nog samen met Bjaene Hansen. Er zit ook nog een data analist en er is een 2e data analist over gekomen van RKC.
Maar de scouting moet echt wel weer aangevuld worden.
Opvallend dat hier geen scoop over was, bij VI wel al een diepte interview. Lijkt in ieder geval iets geregeld nu. Al zijn we wel afhankelijk van twee man nu. En moeten hierna een coach die erg lijkt op Slot qua wensen, anders is de selectie niet geschikt... Hopelijk stuurt er niemand fotos van edele delen rond...
Bij een TD is alles afhankelijk van 1 man, dus zo'n groot verschil is het ook weer niet
Nee 3 man, want dan heb je dus ook een AD en een coach van het 1e. Nu doen DtK en Slot die drie dingen samen (voor het 1e althans).
Maar is het zo'n groot verschil dan? Valt wel mee hoor lijkt het zo.
Was wel een vriend van Arnesen, maar zou ook onder Akkas kunnen vallen straks natuurlijk.
m.i. gewoon nog werkzaam in Scandinavië. FTM had het daar nog over in zijn youtube verhaal
Mooi, het dreamteam staat er, nu moeten ze gaan stunten! Ik vroeg me trouwens nog af, had Feyenoord niet een aantal jaar terug ook een samenwerkingsverband met Modena? Is daar ooit nog wat uitgekomen of is dat inmiddels opgeheven?
Helder verhaal en prima invulling. Hier kan Feyenoord goed mee vooruit.
Dus uit wie bestaat de scouting nu?
Akkas als hoofd scouting , maar net als bij de andere ' afdelingen ' zijn niet alle onderliggende namen ingevuld, dat is logisch, want dan wordt het drie pagina's denk ik.
Haha precies, er zijn ook meer academie trainers dan alleen Coolen. Hebben mensen nog nooit een organisatie schets gezien?