persie

Nieuws

Te Kloese: "Hij weet dat de deur voor hem altijd open staat"

Van de redactie

Robin van Persie heeft besloten om na het lopende seizoen Feyenoord te verlaten. De huidige trainer van Feyenoord Onder 18 gaat deze zomer naar Friesland, waar hij hoofdtrainer wordt van sc Heerenveen. Ook Brian Pinas, Nico Romeijn en Yöri Bosschaart, die nauw samenwerkten met Van Persie bij Feyenoord Onder 18, verruilen de Feyenoord Academy voor sc Heerenveen. Directeur Dennis te Kloese en Van Persie zelf reageerde via de clubwebsite.

"We hadden Robin natuurlijk liever bij ons gehouden, maar we hebben er ook begrip voor dat hij voor dit avontuur kiest", aldus algemeen en technisch directeur van Feyenoord Dennis te Kloese op de clubwebsite.

"Dat sc Heerenveen met Robin in zee wil gaan is niet alleen een compliment aan zijn adres, maar ook een bevestiging van de kwaliteit en de ontwikkelingskansen die de jeugdtrainers en begeleidingsstaf op Feyenoord Academy hebben. Hoewel de wegen van Feyenoord en Robin van Persie nu uiteenlopen, zou het mooi zijn als die elkaar in de toekomst weer samenkomen. Hij weet dat bij ons de deur voor hem altijd open staat", vervolgt Te Kloese.

Robin van Persie zelf licht zijn keuze voor de Friese club toe en dankt Feyenoord. "Ik heb het de afgelopen jaren heel erg naar mijn zin gehad bij Feyenoord en ook ontzettend veel geleerd over het trainersvak. Het is me veel waard dat ik de eerste stappen op dat gebied heb kunnen zetten op Varkenoord, de plek waar ik als jonge voetballer heb rondgelopen. Jaren later op diezelfde plek als trainer werken met de talenten van nu gaf ontzettend veel voldoening."

"Nu is het tijd voor een volgende stap. Ik ben de staf en spelers waar ik mee gewerkt heb op de Feyenoord Academy en bij het eerste elftal dankbaar voor alle mooie momenten de afgelopen seizoenen en wens iedereen en deze geweldige club heel veel succes", schrijft de 40-jarige Van Persie in het statement op de clubwebsite.

Delen

Reacties

Die zie ik nog wel als hoofdcoach terugkeren bij Feyenoord. Eigenlijk voldoet hij volledig aan het profiel van de nieuwe coach, alleen op ervaring na. Maar dat heeft hij over een paar jaar ook afgevinkt. Komend seizoen ook een beetje Heerenveen-fan.
Mogelijk maar als hij flink op zijn muil gaat betwijfel ik het toch ten zeerste of hij nog terugkomt.
Il denk dat je daar niet bij voorbaat vanuit moet gaan of ook maar als mogelijkheid moet zien. Hij heeft aangetoond dat hij kan coachen, dat hij qua algemene communicatie als een van de weinige coaches in de buurt van Slot komt en dat hij ook bescheidenheid koppelt aan een sterke persoonlijkheid en visie. Ik denk dat Heerenveen een goede slag hebben gemaakt met hem en we hem als ras-Feyenoorder moeten steunen en vertrouwen moeten geven.