yv2022731yv2022731a1a02231

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese over besluit stadiondirectie: ''Hier is het laatste woord nog niet over gesproken''

Moreno

De band tussen Stadion Feijenoord en Feyenoord is er vorige week niet beter op geworden. Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord, sloot een deal met de gemeente zonder de club daarvan op de hoogte te brengen. In gesprek met RTV Rijnmond geeft algemeen directeur Dennis te Kloese aan niet blij te zijn met de gang van zaken.

Feyenoord is huurder van De Kuip en hoopt het stadion te kopen. Maar nu er geen concerten meer gegeven kunnen worden, ook niet zodra renovatie heeft plaatsgevonden, valt voor de club een mogelijke toekomstige inkomstenbron weg. Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft aan niet blij te zijn met de ontstane situatie. "We zijn inderdaad erg ontstemd over het feit dat er mededelingen zijn gedaan over een aantal zaken die met de Gemeente Rotterdam zijn geregeld, waarbij wij als huurder van het stadion niet zijn betrokken."

"Wij menen dat we hierbij betrokken hadden moeten worden en ook een rol hadden kunnen spelen ten behoeve van Feyenoord en het belang van Feyenoord. Wat dat betreft is hier zeker nog niet het laatste woord over gesproken", is de directeur duidelijk.

Te Kloese gaat graag nog eens om de tafel met de directie van het stadion. "Ik denk dat we hier eens goed voor moeten gaan zitten. We willen de feeststemming daardoor niet laten onderdrukken, maar het is wel duidelijk dat we hier ontstemd over zijn", besluit hij. 

Delen

Reacties

De enige logica die ik achter deze actie van de Stadion NV kan bedenken, is deze:
Met het geld van de gemeente kan de Stadion NV de schuld aan Goldman-Sachs (gedeeltelijk) aflossen. Als die schuld (grotendeels) is gesaneerd, is de financiële positie van het stadion een stuk florissanter en daarmee zijn de aandelen meer waard. Als de BVO dan eigenaar wil worden van De Kuip zal er meer betaald moeten worden en daar worden de huidige aandeelhouders beter van. In hoeverre het verdwijnen van de inkomsten uit concerten die aandelen minder waard maakt is dan wel weer de vraag, natuurlijk.
Het is ook ergerlijk dat de gemeente meent er goed aan te doen om deze deal nu en op deze manier te sluiten. Ik begrijp de logica dat je vanwege de kosten van te realiseren woningen kijkt naar deze mogelijkheid (Er is een woningcrisis en Nederland en zeker ook in Rotterdam) maar dat je mee gaat met de leiding van de stadion nv in het passeren van de BVO Feyenoord is kortzichtig. Juist zonde concerten is de club Feyenoord de enige reden van (voort-) bestaan van de Kuip. Je zou bijna denken dat Stadion NV en Gemeente hun gram halen omdat uiteindelijk (!!!) vooral de club de stekker heeft getrokken uit het megalomane Feyenoord-City plan.
De Kuip maar niet kopen dan
Toch wel ver een aantal jaar kijken voor een nieuw stadion bij Ahoy of zo
Infrastructuur ligt er met metro en bussen en straks een tram
De Kuip lekker links laten liggen
Gewoon een domme actie van stadion directie ze hebben elkaar nodig dus overleg had echt wel nodig geweest je kunt ook zeggen dat de nood hoog is voor de stadion directie om geld binnen te halen
Er is en was grote angst dat bvo stadion aan buitenlandse investeerders wil verpatsen. Dat is De reden
" Maar nu er geen concerten meer gegeven kunnen worden, ook niet zodra renovatie heeft plaatsgevonden, valt voor de club een mogelijke toekomstige inkomstenbron weg"

De club organiseert als huurder alleen maar wedstrijden. De inkomsten van concerten gaan naar het Stadion. Foutieve informatie dus.
Begrijpend lezen is ook lastig: “ Feyenoord is huurder van De Kuip en hoopt het stadion te kopen.”
En dat laatste is misschien zinloos geworden
Zoals je in je eigen bericht al zegt een "mogelijke toekomstige inkomstenbron" ofterwijl potentieel voor in de toekomst voor als Feyenoord weer zelf de eigenaar is
Als Feyenoord het stadion koopt, dan mogen er in de toekomst geen concerten meer in De Kuip georganiseerd worden want die rechten zijn er niet meer. Dus is die toekomstige inkomstenbron inderdaad weg en klopt de informatie dus wel.
Feyenoord is huurder van De Kuip en hoopt het stadion te kopen
Te Kloese heeft aangegeven de mogelijkheden om de Kuip te kopen te gaan onderzoeken, maar ik denk dat het sowieso geen overbodige luxe was geweest om de hoofdhuurder mee te nemen in deze besluitvorming
Club riep al maanden Kuip te willen kopen en dan? Van Well Hoetmer Gudde noem ze maar op al die commissarissen van de club, die wilden ook allemaal nieuw stadion op Varkenoord het is maar net uit welke wind de hoek waait. Nu is er Te Kloese en als die teruggaat naar Mexico of VS wat dan weer? We hebben al zoveel plannen gezien....en vooral boze reacties
Wacht ff, dus je wilt en geen nieuw stadion, en de Kuip blijven huren van een uitbater die enkel maar minder in het stadion gaat stoppen omdat er minder omzet komt. Het stadion heeft al aangegeven dat Feyenoord moet lappen, maar de club wil dat niet in een pand dat ze huren. Willen ze dan nu met een eenmalig wurgcontract het stadion een beetje oplappen voor Feyenoord?

Binnen 3 jaar geen interlands meer en voldoende reden om alle overige wedstrijden (bv finale KNVB beker) naar een ander stadion (lees die bunker in abcoude) te verkassen. Straks worden de parkeerplaatsen herbestemd naar woningen waardoor we bij wedstrijden de helft van de auto’s kwijt kunnen, maar dat uitsterfbeleid zien we nog maar even door de vingers totdat het te laat is.
Klopt helemaal bvo huurt en aast op stadion om die aan Amerikanen of Qatarezen re verpatsen. De Kuip mag nooit in buitenlandse handen vallen
Het is een prachtig stadion,maar uiteindelijk gewoon een gebouw. De club is het belangrijkste en we moeten eens logisch gaan besluiten ipv al dat sentiment