VK Sportphoto
Nieuws
Te Kloese over besluit stadiondirectie: ''Hier is het laatste woord nog niet over gesproken''
De band tussen Stadion Feijenoord en Feyenoord is er vorige week niet beter op geworden. Lilian de Leeuw, directeur van Stadion Feijenoord, sloot een deal met de gemeente zonder de club daarvan op de hoogte te brengen. In gesprek met RTV Rijnmond geeft algemeen directeur Dennis te Kloese aan niet blij te zijn met de gang van zaken.
Feyenoord is huurder van De Kuip en hoopt het stadion te kopen. Maar nu er geen concerten meer gegeven kunnen worden, ook niet zodra renovatie heeft plaatsgevonden, valt voor de club een mogelijke toekomstige inkomstenbron weg. Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft aan niet blij te zijn met de ontstane situatie. "We zijn inderdaad erg ontstemd over het feit dat er mededelingen zijn gedaan over een aantal zaken die met de Gemeente Rotterdam zijn geregeld, waarbij wij als huurder van het stadion niet zijn betrokken."
"Wij menen dat we hierbij betrokken hadden moeten worden en ook een rol hadden kunnen spelen ten behoeve van Feyenoord en het belang van Feyenoord. Wat dat betreft is hier zeker nog niet het laatste woord over gesproken", is de directeur duidelijk.
Te Kloese gaat graag nog eens om de tafel met de directie van het stadion. "Ik denk dat we hier eens goed voor moeten gaan zitten. We willen de feeststemming daardoor niet laten onderdrukken, maar het is wel duidelijk dat we hier ontstemd over zijn", besluit hij.
Reacties
Met het geld van de gemeente kan de Stadion NV de schuld aan Goldman-Sachs (gedeeltelijk) aflossen. Als die schuld (grotendeels) is gesaneerd, is de financiële positie van het stadion een stuk florissanter en daarmee zijn de aandelen meer waard. Als de BVO dan eigenaar wil worden van De Kuip zal er meer betaald moeten worden en daar worden de huidige aandeelhouders beter van. In hoeverre het verdwijnen van de inkomsten uit concerten die aandelen minder waard maakt is dan wel weer de vraag, natuurlijk.
Het is ook ergerlijk dat de gemeente meent er goed aan te doen om deze deal nu en op deze manier te sluiten. Ik begrijp de logica dat je vanwege de kosten van te realiseren woningen kijkt naar deze mogelijkheid (Er is een woningcrisis en Nederland en zeker ook in Rotterdam) maar dat je mee gaat met de leiding van de stadion nv in het passeren van de BVO Feyenoord is kortzichtig. Juist zonde concerten is de club Feyenoord de enige reden van (voort-) bestaan van de Kuip. Je zou bijna denken dat Stadion NV en Gemeente hun gram halen omdat uiteindelijk (!!!) vooral de club de stekker heeft getrokken uit het megalomane Feyenoord-City plan.
Toch wel ver een aantal jaar kijken voor een nieuw stadion bij Ahoy of zo
Infrastructuur ligt er met metro en bussen en straks een tram
De Kuip lekker links laten liggen
De club organiseert als huurder alleen maar wedstrijden. De inkomsten van concerten gaan naar het Stadion. Foutieve informatie dus.
Binnen 3 jaar geen interlands meer en voldoende reden om alle overige wedstrijden (bv finale KNVB beker) naar een ander stadion (lees die bunker in abcoude) te verkassen. Straks worden de parkeerplaatsen herbestemd naar woningen waardoor we bij wedstrijden de helft van de auto’s kwijt kunnen, maar dat uitsterfbeleid zien we nog maar even door de vingers totdat het te laat is.