yv2022102yv2022102a1a03765

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese over sportief proces: "Er is een omslag gecreërd binnen de club"

Moreno

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd algemeen directeur Dennis te Kloese, net als vorig seizoen, geïnterviewd door Jan Dirk Stouten. De bedoeling was dat Arne Slot ook aanwezig zou zijn, echter is de trainer ziek. 

Over het sportieve aspect kan Te Kloese met tevredenheid terugkijken. “Als je van Conference naar Europa League naar Champions League gaat, zie je dat we enorme stappen hebben gemaakt. De fantastische momenten in de Conference League hebben echt een omslag in de club gecreëerd. Nu is iedereen echt teleurgesteld dat je in de Champions League verliest. Dat zegt veel over de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt.”

Als het gaat om prestaties in de competitie is de directeur iets kritischer. “Of ik teleurgesteld ben over het verloop van de Eredivisie? Ja. Daarbij kijk ik niet eens naar anderen, al moeten we respect tonen voor PSV. Wat zij doen, is heel bijzonder. Maar wij hebben onszelf vooral tekortgedaan met de kwaliteiten die we hebben en het spel dat we hebben laten zien”, ziet Te Kloese.

Toch wil hij niet te lang blijven hangen in de mindere zaken. “Ik wil de positieve stappen de boventoon laten voeren. We hebben nog steeds een jong elftal, waarmee we het afgelopen seizoen een ongelooflijk resultaat hebben neergezet. Daarmee hopen we de basis te hebben gelegd voor continuïteit binnen de club. Dat het niet meer het ene jaar geweldig is, en het andere jaar helemaal niks.”

Ook is de directeur eindverantwoordelijk voor de transfers. Of er aanwinsten aankomen, kan hij niet zeggen. “We kijken altijd of we ons kunnen versterken, maar ik denk dat het ook belangrijk is dat we deze selectie bij elkaar houden. Daar stoppen we veel aandacht in.” Hierbij benoemt hij ook de contractverlenging van Antoni Milambo. “Op die manier willen we de waarde binnen de club behouden. Dat zijn bewuste beleidskeuzes.”

Delen

Reacties

Er is wat veranderd binnen de selectie, vorig seizoen moesten ze kampioen worden en je zag dat er voor geknokt werd. Het vuur is weg, druk zetten is moeilijk, veel keer balletje tikken achterin waar ik mij mateloos aan iriteert. Corners is echt hopeloos, nu kan je wel zeggen wat een azijnzeiker, dat kan ik mij ook heel goed voorstellen. Maar even eerlijk de spirit in de ploeg is toch weg, en de spelers die er nu niet bij zijn mag niet bepalend zijn voor de manier van voetbal. Waarom verliest Feyenoord van ploegen die minder zijn als Feyenoord, omdat ze 150% geven echt hard werken om van Feyenoord niet te verliezen. Op een of andere manier zie ik daar duidelijk een verschil in met vorig seizoen. Wij hebben een hele goede spits, maar hij moet wel de bal krijgen.
Milambo is volgens mij een prima zet.
Nu een kwaliteitsinjectie zou niet gek zijn zodat we volgend jaar weer Champions League spelen! En we de volgende stap kunnen maken! Voelt een beetje als aanhaken of afvallen!
Niet nu, maar over zes maanden. Kwaliteit genoeg in huis om tweede te worden en in nu een goede aankoop geloof ik niet.
Waar ik nu opeens aan denk we weten niet eigenlijk hoe we nu financieel er nu voor staan of ik heb iets gemist.
Lees eens een jaar verslag zou ik zeggen
Ik heb het verkeerd geschreven Ik weet hoe we er voor staan bedoelde meer dat te kloese niks erover verteld heb. Wat ik snap het is business en hij laat natuurlijk niet het achterste van zijn tong zien.
We zullen nog niet rijk zijn. Volgens mij zit het ongeveer zo: Verkopen Aankopen
Köpchu (?) 25
Idrissi --
Zerroucki 8
Ivanusec 9
Ueda 8
Stengs 6
Wellenreuter 1
Beelen en Vd Belt 1 (?)

25 27
Inkomsten CL 35
Ik zal best het nodige zijn vergeten. Bovendien zijn dit bruto-bedragen. Netto zal het lijkt mij zo'n beetje uitkomen op € 20 miljoen. Omdat je hiermee nog geen potten kunt breken, zal de tweede plaats in de competitie een vereiste zijn. Dan zal er aanzienlijk beter moeten worden gespeeld dan afgelopen zondag!!
Klopt we hebben ook voor te weinig kokcu verkocht. (ik weet het komt door de afkoopsom maar vindt het aan de hoge kant) en we hebben spelers die er misschien volgend seizoen er staan maar nu heb je dus een probleem we hebben meer ervaring nodig die wedstrijden kunnen uitspelen. En dat je weet dat de overwinning uit het vuur sleept dat mis je vindt ik.
Tegen NRC is er helaas niets uit het vuur gesleept.
Ik krijg meer het idee dat het juist weer de verkeerde kant op gaat.
Er zijn geen versterkingen gekomen en vleugels zijn lam.
Dat gaat hij nooit zeggen ging meer hoe we vorig seizoen speelde. En hij hoopt dat we snel mogelijk onze oude niveau bereiken probleem is vindt ik. Wat is onze oude niveau als hij bedoelt hoe wij tegen atletico en Heerenveen speelde dan hebben we dat niet vaak meer gezien. Hopelijk halen we dat niveau weer anders wordt het een lang seizoen.
Dat wat jij nu zegt onderschrijft precies z’n verhaal. We zijn teleurgesteld dat we uit de CL liggen en staan 2e in de competitie (mede doordat PSV echt ongekend presteert). Nog niet zo lang geleden waren we al blij als we Europees voetbal gehaald hadden.
Exact. De overwintering in de Conference League was bijzonder voor ons. Vorig jaar in de Europa League (in een groep met o.a. Midtjylland en Sturm Graz) werd iedereen (terecht) helemaal gek omdat we eindelijk weer eens naar de volgende ronde van de EL gingen.
Dat klopt wel, alleen dit gevoel van teleurstelling is gebaseerd op het feit dat we momentum hadden. Waarin het voelde alsof we in een stijgende lijn zaten die ons voor lange tijd uit de sub-top zou halen, misschien zelfs wel naar grote hooogten. Mijn gevoel geeft aan dat een paar fouten nu aan onze kant gecombineerd met een paar hoogtepunten van onze concurenten, de oude realiteit zo weer in ons schoot zou werpen. Of het rationeel is weet ik niet, maar dat is het onderbuikgevoel.
Idd, ik kan me niet heugen wanneer wij voor het laatst 3 jaar achter elkaar europees overwinterden....3 jaar achtereen meedoen om de prijzen (europese finale/kampioenschap/cl plaatsing) en ja cl plaatsing vind ik een "prijs" want dat geld hebben we nodig...als we ajakkes nog een rondje overleven europees kunnen we ook nog naar het wk voor clubs waar een bak met geld wacht.
Het gaat juist goed
Feyenoord heeft een Max qua salaris huis en dat willen ze niet overschrijden zodat Feyenoord weer schulden maakt
Feyenoord heeft in principe een ruime selectie
Financieel gaat het goed ze willen de Kuip in eigen beheer nemen
Meer sponsor inkomsten en veel transfer inkomsten
Inkomsten uit Europees voetbal gaat goed
Alle kaarten zijn verkocht en dergelijke
Paar jaar geleden waren wij arm en nu hebben ze een goed en stabiel financieel plan
Tweede worden dit seizoen en weer cl spelen meer inkomsten genereren en dan komen de grote sponsoren ook en betere spelers
Jij moet echt een andere sport en club gaan volgen met je financieel gaat het goed. Bekijk het jaar verslag zou ik zeggen er is een positief ev van maar 6m. Men heeft nog 24m aan aandelen uitstaan die men terug moet kopen, men moet de stadion nv financieel steunen. Het salaris plafond loopt vele miljoenen achter op ajax en psv. Psv heeft veel meer geld voor transfers, ajax ook. Men heeft geen geld meer voor aankopen. Maar eyyy jij zegt lekker dat het financieel goed gaat juist.....
We zijn zeker nog niet boven Jan en nog zeker niet op het financiele niveau van Ajax en PSV. Maar het gaat toch echt wel stukken beter al dan pak m beet 5-10 jaar geleden. Dat heeft tijd nodig. We hebben nu in ieder geval een selectie die, los van de vorm van de dag-koers, echt wel een flinke waarde vertegenwoordigt. Dat is wel eens anders geweest.
Jij spoort niet
24 miljoen euro wow was dik in de 40
6 miljoen eigen vermogen
Was zelfs min als je alles goed uit zoekt
En over die aandelen Feyenoord moet de aandelen terug kopen in delen en dat zelfs een aantal procent duh wel goed opletten
Feyenoord had heel veel schulden en die zijn heel wat minder dan voorheen
Dus ja financieel gaat het goed ja
Elke transfersom die Feyenoord uitgeeft kan en mag de club uitsmeren over de lengte van het contract
Je moet niet van 1 jr uitgaan qua financieel boekjaar maar meerdere jaren
En het corona gezeik heeft ook gaten achter gelaten in het plaatje
Dus nogmaals het gaat goed ja want ze geven miljoenen uit aan spelers en halen veel geld binnen qua transfers en sponsor inkomsten en merchandise
Afgelopen jaar een omzet van 99 miljoen euro dat is nog nooit gebeurd en dat zal dit jaar rond de 120 miljoen zijn als het niet meer is
Scheer je weg! Pun intended. Hij zegt niet dat we er al helemaal zijn. Hij zegt wel dat we op de goede weg zijn. Het salarisplafond is een vloek, maar ook een zegen. Kijk eens naar die club uit 020 die voor 30 miljoen aan salarissen moesten bezuinigen door geen CL. Ja, je moet je meer richten op een wat lager segment of spelers die ambitie hebben en die voor minder willen tekenen, maar dat houdt je wel gezond. Inmiddels zitten we, door verkopen, CL, etc. ook op een klein, maar positief eigen vermogen, waar dat pakweg 10 jaar geleden nog zwaar in de min zat. Ja, je moet nog aandelen terugkopen (op termijn), maar ook dat was een paar jaar terug veel hoger dan nu.

Dat 020 en PSV meer geld krijgen voor transfers, is ook een erfenis uit het verleden. We hebben jarenlang niet gepresteerd, zeker Europees niet (Trencin, anyone?). Geen enkele speler bewees zich op Europees niveau. Nu hebben we spelers die wél kunnen excelleren tegen grote clubs. Langzaam maar zeker maken we daar een beweging. Als we Santi kunnen verkopen voor 50 miljoen, dan tellen we op dat vlak echt helemaal mee. Ja, we kunnen dat soort bedragen nog niet meteen herinvesteren (niet helemaal in elk geval), maar dat heeft allemaal te maken met waar we vandaan komen.

Financieel maken we stappen en we hebben eindelijk een beleid waarbij we niet met paniekaankopen of grote risico's (bedankt nog he, Peter Bosz!) doen. De financiële huishouding is aan het genezen (de ontsteking is nog niet weg) en met voortzetting van dit beleid en navenante sportieve resultaten, tellen we straks op alle vlakken weer mee.

Vergeet trouwens niet dat PSV ook enorme risico's neemt. Vorig jaar moest een Gakpo nog verkocht worden in de winter, omdat ze zich het hoofd boven water moesten houden. Alleen met dat geld en investeringen van derden, hebben ze hun selectie kunnen smeden. Ze móeten nu ook presteren, want anders krijgen ze hetzelfde verhaal als wij in 2007-2008. Ze hebben het geluk dat ze de wind mee hebben en een coach hebben die dat beter kan dan technisch directeur spelen.

Wat wij moeten doen is ons focussen op voetbal, vol gaan voor de 2de plek en EL, wellicht nog de beker en volgend jaar weer de CL in.
Het is een hele andere transferzomer geweest dan normaal. Het was er eindelijk eens 1 van het lange termijn. Veel van de spelers die zijn gehaald, zijn gehaald om straks spelers te vervangen als ze worden verkocht. Dat is een luxe die er voorheen haast niet was. Toen kon er bijna alleen naar korte termijn worden gekeken.
En ja op de vleugels is het nog niet goed genoeg, maar laat dat dan ook haast gelijk zowat de duurste positie zijn in het voetbal en een speler halen die zomaar even op het niveau van de rest mee voetbalt is niet te betalen, want haast al die gasten die nu in de basis staan gaan waarschijnlijk binnen 1,5 jaar hele mooie stappen maken, die hebben nu allemaal al een niveau dat als ze dit lieten zien bij een andere club, voor ons al onhaalbaar zouden zijn.