Feyenoord - Olympic Marseille, sfeeractie "Never stop Dreaming"

VK Sportsphotos

Nieuws

Te Kloese over UEFA boetes: 'We hebben hulp nodig'

Van de redactie

Donderdagavond start Feyenoord een nieuw Europees seizoen tegen SS Lazio in Rome. De UEFA heeft in aanloop nogmaals te kennen gegeven dat er streng naar de Rotterdammers zal worden gekeken, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ heeft Feyenoord het afgelopen Europese seizoen voor ruim 650.000 euro aan boetes gestuurd. Daarnaast mogen de Rotterdammers geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen SS Lazio en dient de Noordzijde tijdens de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz gesloten te blijven. 

Algemeen directeur Dennis te Kloese is bezorgd over de vele boetes die op de deurmat vallen. “Daarin stonden we afgelopen seizoen, geloof ik, zelfs bovenaan. Daar hebben we zeker uitdagingen liggen, al helemaal omdat de Europese campagne weer van start gaat. Daar zijn zorgen over. Niet alleen in het stadion, maar ook daarbuiten.’’

In principe straft de UEFA alleen als de waarnemers misstanden constateren binnen de poorten van het stadion. “Maar overal waar ons logo te zien is, worden wij aangesproken’’, aldus Te Kloese. “Het is noodzaak de gemeente en autoriteiten bij ons te trekken. We hebben hulp nodig. Qua veiligheid hebben we uitdagingen.’’

 

Delen

Reacties

https://zenodo.org/communities/aftr4-love-heart-romantico/?page=1&size=20
https://www.ukico-official.com/profile-1/after-4-amor-infinito-sub-es/profile
https://www.ukico-official.com/profile-1/el-senor-de-los-anillos-1x3-online/profile
https://www.iamtn-network.org/profile-1/aftereverhappy-eng-sub-romance-movies-streaming-at-home/profile
https://documenter.getpostman.com/view/23201797/VV53Ntzw
Ik vergeet nog het 'bezet houden' van de trappen wat ook iedere wedstrijd terugkomt .... Feyenoord moet zien te achterhalen hoe de UEFA dat beoordeelt en dan tegelijk zelf onderzoek doen waarom die mensen op de trap zijn. De UEFA kan m.i.z. moeilijk van 47.500 fans verwachten dat ze 2x 45 minuten keurig blijven zitten! De meest logische redenen zijn volgens mij toiletbezoek en het halen van versnaperingen .... om daar nu boetes voor te geven lijkt mij echt te idioot voor woorden!
De trappen moeten vrij blijven voor noodsituaties, ik heb pyro's meegemaakt met fakkels achter een spandoek. Prachtige foto's van op mijn telefoon, maar als daar door het spandoek vlam vat, en de trappen zijn bezet. Dan heb je echt een probleem. Ik heb op veel plekken in het stadion gezeten. Maar de trappen staan eigenlijk alleen vol op T, S, R en heb soms het idee dat dat ook gewoon expres is om tegen het beleid te schoppen. Op elk ander vak waar ik heb gezeten (Z, TT, V, o.a) wordt je ook gewoon aangesproken door de stewards om een plek te zoeken,
Zelf ben ik 'n groot fan van de pyro show maar regel dat vooraf met de club en meld dit bij de UEFA! Probleem opgelost. En als je dan geen vuurwerk wil dan moet je extra controleren/fouilleren maar dat heeft ook weer allerlei negatieve bijeffecten zoals langer wachten aan de poort. Dat zou je kunnen oplossen door het inzetten van bijv. 'vuurwerk'-honden. Maar dan heb je gelijk het volgende probleem en dat is waar doe je dit? Binnen of buiten de hekken van het stadion? Buiten de hekken heeft Feyenoord daar niet de bevoegdheid toe en binnen de hekken is het eigenlijk al te laat en loop je het risico dat e.e.a. snel uit de hand loopt. Uit mijn ervaring is 1 van de meest logische eerste stappen die Feyenoord kan zetten is het personeelsbeleid aan de poorten. Daar staan altijd dezelfde mensen die vaak ook 'n band hebben met veel supporters, op zich niks mis mee. Die supporters kennen dus ook hun routines en maken daar simpelweg gebruik van en dan bedoel ik o.a. de frequentie van controle en fouilleren, bijv. alleen iedere 2e of 3e supporter die binnenkomt wordt gecontroleerd en is dus [te] makkelijk te omzeilen. Meer rouleren van personeel aan de poorten kan al iets helpen denk ik. Maar om echt daadkrachtig en snel iets te kunnen doen is medewerking van de overheid 'n eerste vereiste maar die laten het zoals zo vaak in Rotterdam afweten ...
Ik zeg al jaren dat de KNVB naar een systeem zoals in het VK toe moet als het aankomt op stadionverboden en controle. Helaas zal dat nooit gebeuren want 020 maakt de dienst uit binnen de KNVB en die willen dit natuurlijk niet.
Er is een groot verschil met het VK namelijk dat daar geen supposten staan op de tribunes maar agenten in uniform met aanhoudingsbevoegdheid! Om zoiets voor elkaar te krijgen heb je de [lokale] overheid nodig en heeft niets met 020 te maken. Ook kwa gezichtsherkenning zijn er voldoende opties en technieken beschikbaar maar ook hier geldt dat Feyenoord daar geen juridisch mandaat heeft maar deze ligt alleen bij politie en justitie. Vandaar dat Te Kloese zegt hulp nodig te hebben.
Gewoon de Uefa betalen om supporters te fouilleren. Zal goedkoper zijn dan die boetes en als er dan wat doorheen komt kunnen ze alleen naar zichzelf kijken.
Meer dan 90% van onze supporters walgt van deze idioten. Ze maken de club kapot. Het wordt tijd dat de leiding van Feyenoord lef toont en aan de hand van tv beelden deze debielen een stadionverbod geven voor het leven.
En supporters die in het belang van de club denken. Jepak de club en de supporters er mee.
Het is heel simpel Feyenoord, werk samen!
Het is heel simpel Feyenoord, werk samen!
Ik ben er van overtuigd dat Te Kloese ook dit varkentje gaat wassen. Camera's erop, geen gezichtsbedekking en aanpakken. Degene die denken dat Feyenoord een wedstrijd wint door fakkels en rotzooi naar het veld te gooien, horen niet in onze mooie Kuip thuis.
Aanpakken die hap, niet dezelfde avond, de volgende morgen en betalen en bij niet betalen in hechtenis. Snel recht toepassen, als je dat schorem haar gang laat gaan spelen we binnenkort in een lege Kuip.
Ik zit tegen Berlijn zoals atijd in P , nou de vuurpijlen vlogen om je oren door dat schorremorrie.
Wat een domme reactie zeg, dan maar 6 ton boete... Die ga jij dan zeker ook betalen
Hoort een een beetje bij toch? Niet op het veld. Maar in het vak brengt het wel sfeer.
Brengt het sfeer, ja. Maar het is ook ongelofelijk niet origineel en gebrek aan creativiteit als je zo afhankelijk bent van vuurwerk om sfeer te maken. Zijn genoeg alternatieven te bedenken.
Een trapje vrijhouden is het minste wat we moeten kunnen denk ik? Dan geen zooi meer op het veld gooien, lijkt me ook normaal. Uiteindelijk gewoon met de club samen georganiseerd een dikke vuurwerkshow in elkaar draaien.

Hop probleempjes opgelost :)
Dat is al een aardige uitdaging.
Ze durven aan die zijde niet eens vaste zitplaatsen te introduceren.
Mwua, pyro hoort gewoon vanaf de tribunes.
Volgens mij hebben ze hulp van binnenuit, heb weleens op YouTube iemand letterlijk zien zeggen ‘al zoeken ze met 5 man per persoon, dan nog staat het vak in lichtelaaie door het vuurwerk’.
Blijft natuurlijk gissen, maar zou er niet gek van op kijken.
Feyenoord kan wel degelijk zelf iets doen, te beginnen met goede, tactisch optredende suppoosten...........
En Feyenoord moet zorgen dat het onmogelijk is om op een ander vak te gaan staan. Dus veel meer suppoosten!
Ga jij maar als suppoost maar eens 25 man vol gesnoven en dronken sportschool pappies aanspreken. Je bent denk ik je leven niet zeker. Gewoon met camera's werken, en op een later moment specifieke mensen straffen.
Gewoon een wand plaatsen, zoals bij vak d. Dit is omdat er mogelijk supporters van de tegenpartij kunnen worden ondergebracht. Prikkeldraad aan de bovenkamt en er komt geen man op het idee het vak te betreden
Feyenoord moet zelf ook een veel harder statement maken. Dat ze er alles aan gaan doen degene die dat vuurwerk in de lucht houden gaan opsporen dmv camera's en de schade van de boetes op deze mensen gaan verhalen. Zelfde geld voor gooien van dingen. Ik heb van Feyenoord nog nooit een echt statement gehoord buiten een halfslachtige opmerking van de trainer. Laat ten Kloese zeggen voor TV dat het 5 voor 12 is. Doe iets.
Het publiek wordt doorlopend gefilmd, gebruik die beelden en haal overtreders eruit. Het bekende "vergrijp" van de trappen versperren mag helemaal nooit voorkomen. Suppoost er naar toe vriendelijk praatje en laat die mensen plaatsnemen op een stoeltje. Zelf scherp zijn op spandoeken lijkt me ook geen probleem.
Spreekkoren en vuurwerk zijn dat wel. Vuurwerk preventie door fouilleren bij de ingang, maar dat zal nooit waterdicht worden.
Spreekkoren zijn en blijven heel erg moeilijk te bestrijden. Slechts de videobeelden kunnen uitkomst brengen.
Feyenoord kan wel degelijk zelf iets doen, te beginnen met goede, tactisch optredende suppoosten. En dus geen norse kerels die ALLES verbieden. Suppoosten die gezellige mensen zijn als het kan (meestal) maar ingrijpen als het moet. En dat is lastig genoeg.
Donders Kees, wat een verhaal man.
Bietje vuurwerk moh kenne tog?
Je kunt als club nog zoveel doen, en nog zoveel de gemeente en autoriteiten betrekken bij je plan, zolang alle figuren met opleidingsniveau peuterspeelzaal niet snappen dat we moeten ophouden met vuurwerk, vluchtroutes blokkeren en algeheel wangedrag is het dweilen met de kraan open.
Wat nodig is, is dat supporterscollectieven als FSV zich ermee gaan bemoeien en ongeoorloofd gedrag proactief bestrijden. Ik vrees dat dat een utopie is en we vaker lege tribunes of uitwedstrijden zonder supporters om de oren gaan krijgen de komende tijd.
Misschien ook eens gaan verhalen op daders. Puntje groepsaanpsrakelijkheod je kan de boete verhalen op de mensen die gepakt worden. Als er eenmaal 3 man hun huis hebben moeten verkopen zal de rest misschien leren dat je ook te ver kan gaan.
Daarnaast kan je ook als club pyro etc organiseren, want eerlijk gezegd heeft de sfeer ook voor Europees resultaat en dus tientallen miljoenen gezorgd.