yv20221113yv20221113a1b03607

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese: "Wij gaan niet verkopen"

Dennis Te Kloese staat dinsdag met een groot interview in het Algemeen Dagblad. De algemeen directeur van Feyenoord geeft onder andere aan dat Feyenoord deze transferperiode niemand gaat verkopen en spreekt over de eerste maanden als directeur in Rotterdam-Zuid.

"We moesten afgelopen zomer inspelen op de veranderde situatie, namelijk zonder technisch directeur Frank Arnesen. En dat in een periode dat er heel veel nieuwe spelers moesten komen. Nu is het wederom druk voor ons, maar ik ben hier niet alleen. We doen het samen. Ik kan mij niet voorstellen dat het bij Feyenoord ooit rustig is," begint Te Kloese.

Gesprekken zijn er gevoerd met personen om Arnesen op te volgen. "We hebben gesprekken gevoerd. Door verschillende omstandigheden is het moment nog niet voorbij gekomen dat we denken dat het goed is voor is Feyenoord. We voeren hier op technisch gebied volgens mij een goed beleid. We zoeken nu een technisch manager die dat zal gaan bewaken. Er moet veel gebeuren hoor, want het kan altijd beter. Maar we zoeken nu iemand die het beleid ondersteunt, veel meer dan iemand die het beleid moet bepalen. Mijn rol straks op technisch gebied als die manager er is? Ik zal me niet opdringen, maar waar ik van waarde kan zijn zal ik mij in de discussie mengen."

Dat hij met zijn familie op vakantie ging, kon niet iedereen waarderen. "Dat ik in december in Mexico was? Dat is een puntje hier, hè. Bij sommige mensen dan. Wat ik doe en dus ook nu weer deed in december, is mijn familie meenemen naar een plek waar zij vakantie kunnen vieren. En daar ga ik dan aan het werk. Dat was in dit geval Mexico. Dat je als directeur van een volksclub onder een vergrootglas ligt, dat weet ik al langer. Dat is nu bij Feyenoord zo, maar dat was in Mexico ook zo bij Chivas met 40 miljoen fans en ook bij Tigres, waar de fans de stad bijkans willen afbreken als er een keer een wedstrijd wordt verloren. Als je dat niet kunt hebben, ben je niet geschikt voor het voetbal. We werken hard. Een dagje volledig vrij als directeur van Feyenoord zit er niet in," geeft de 48-jarige Te Kloese aan.

"We gaan deze transferperiode niemand meer verkopen. Als Benfica hun Argentijn Enzo Fernandez nog verkoopt en met veel geld voor Orkun Kökçü op de stoep zou staan? Laten we Orkun gewoon nog maar even lekker in een shirt van Feyenoord laten voetballen. Als het een recordverkoop zou kunnen betekenen voor Feyenoord? Ik loop ook weleens tegen een club aan die 'nee' zegt tegen een mooi aanbod voor een speler. Ik vond het zelf bijzonder dat ze dat tegen ons bod konden zeggen, maar ik heb nu niet opeens een slechte relatie met FC Twente. Voor de speler (Ramiz Zerrouki, red.) vond ik en vind ik het wel jammer. Maar we blijven niet aan de deur kloppen in Enschede," aldus de Feyenoord-directeur.

Delen

Reacties

Wat een leugenaar. Hilarisch.
Haha DtK baasje met stuk over Twente, doet ie slick