achterhoede-feyenoord-team-van-het-seizoen

Foto's: VK Sportphoto | Edit: 1908.nl

Opinie

Team van het seizoen • Stem op de achterhoede!

Stan

Feyenoord heeft een bewogen seizoen achter de rug dat met een tweede plek in de competitie en winst in het KNVB Bekertoernooi succesvol werd afgesloten. In 48 wedstrijden gebruikte Arne Slot in totaal 27 spelers om dit te bereiken. Nu de voetbaljaargang erop zit, is het daarom tijd om de balans op te maken: welke elf Feyenoorders vormen het team van het seizoen? In het eerste deel wordt de achterhoede behandeld.

Door blessureleed van onder anderen Justin Bijlow, Gernot Trauner en Quilindschy Hartman was er voor Slot aardig wat te rouleren in de achterhoede van Feyenoord. In de defensie moest regelmatig worden geschoven en Timon Wellenreuther nam een groot deel van het seizoen plaats onder de lat. Ondanks de blessureperikelen in de achterhoede incasseerde de Rotterdammers slechts 26 treffers in competitieverband. Alleen kampioen PSV deed het met 21 tegengoals nog beter. Met de Johan Cruijff Schaal, Europese campagnes en KNVB Beker daarbij opgeteld, moesten Bijlow en Wellenreuther dit seizoen 41 keer de bal uit het net vissen, maar hielden de Feyenoord-keepers ook in 23 wedstrijden hun doel schoon. 

Op aanvallend vlak droeg de defensie van de Stadionclub ook hun steentje bij. Zo leverden Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko met respectievelijk 9 en 7 doelpunten een belangrijk aandeel in de productie en scoorde ook Gernot Trauner afgelopen weekend zijn eerste voor Feyenoord. 

Bekijk hieronder de statistieken van de Feyenoord-achterhoede van dit seizoen en stem op je favoriet!

Stemmen kan tot zondag 26 mei 16:00.

Keepers

Timon Wellenreuther
Wedstrijden (als invaller): 26 (2) 
Minuten: 2.256
Tegendoelpunten: 18
Clean sheets: 14

yv2024225yv2024225a1c07780

Justin Bijlow
Wedstrijden (als invaller): 24 (0) 
Minuten: 2.094
Tegendoelpunten: 23
Clean sheets: 9

bijlow-1

Poll: Wie was de beste Feyenoord-keeper dit seizoen?

Timon Wellenreuther

Justin Bijlow

Verdedigers 

Dávid Hancko
Wedstrijden (als invaller): 48 (0) 
Minuten: 4.325
Doelpunten:7
Assists: 3

hancko

Lutsharel Geertruida
Wedstrijden (als invaller): 47 (0) 
Minuten: 4.241
Doelpunten: 9
Assists: 5

lutsharel-geertruida-az

Quilindschy Hartman
Wedstrijden (als invaller): 38 (0) 
Minuten: 3.172
Doelpunten: 0
Assists: 7

yv2024215yv2024215a1c03435

Bart Nieuwkoop
Wedstrijden (als invaller): 30 (13) 
Minuten: 1.361
Doelpunten: 2
Assists: 3

Bart-Nieuwkoop-Juichen

Gernot Trauner
Wedstrijden (als invaller): 27 (5) 
Minuten: 1.873
Doelpunten: 1
Assists: 2

trauner

Thomas Beelen
Wedstrijden (als invaller): 20 (7) 
Minuten: 1.822
Doelpunten: 0
Assists: 0

thomas-beelen

Marcos López
Wedstrijden (als invaller): 15 (10) 
Minuten: 567
Doelpunten: 0
Assists: 1

lopez

Ook Givairo Read en Marcus Pedersen (gedurende het seizoen verhuurd aan Sassuolo) speelden dit seizoen in de verdediging van Feyenoord. Zij kwamen beiden echter 1 wedstrijd in actie en zijn daarom niet meegenomen in dit overzicht. 

Poll: Wie was de beste Feyenoord-verdediger dit seizoen?

Dávid Hancko

Lutsharel Geertruida

Quilindschy Hartman

Bart Nieuwkoop

Gernot Trauner

Thomas Beelen

Marcos López

Delen

Reacties

Hancko by far … maar , Beelen de grote verassing
Hele verdediging was goed soms heel goed. Hancko is absolute buitencategorie
Bijlow en Wellenreuther zijn twee topkeepers die nauwelijks voor elkaar onder doen.

Geertruida en Hancko zijn twee topverdedigers die nauwelijks voor elkaar onder doen.

Toch is de uitslag overduidelijk omdat Bijlow blessuregevoelig is en Geertruida weg wil bij Feyenoord waar Hancko graag bij Feyenoord blijft.
Laatste ben ik niet helemaal mee eens, hancko vindt ik zelf stabieler als ik over me zelf mag spreken. Ik heb niet gekeken naar wie er weg wil maar echt qua wedstrijden en balans in zijn spel, daar uit heb ik mijn keuze gemaakt.
Geertruida maakte voor dit seizoen iedere wedstrijd wel eens een fout. Dit seizoen is hij daarin stabiel geworden. Hancko is dit seizoen net als Geertruida schuldig aan enkele doelpunten, maar geen verdediger is het hele seizoen foutloos. Ze zijn in mijn beleving kwalitatief gelijkwaardig. Daarom vermoed ik dat bij meer dan de helft van de stemmers op Hancko het doorlopende contract doorslaggevend is.
Gemeen om maar 1 iemand van de verdediging te mogen kiezen! Verdediging was dit jaar de beste ten opzichte van de aanval en middenvelders
Ik las dat Feyenoord al gesprekken met Potter heeft gevoerd. Mag het toch hopen van niet, enge geldwolf...
vluggejapie staat redelijk bekend om uit zijn nek te lullen.
Je neemt toch niet Vlugge Japie als bron eh
About new boss. I hope it will not be Pusić. An example from Poland. Marek Papszun won the title with Raków Częstochowa. He was replaced by assistant D. Szwarga. The assistant wanted to copy everything and play the same way. How did it end? Dismissal after a year. Papszun came back from next season, and Raków is now in 6th place.
Thanks for sharing, copying is never the solution.
Keeperskeuze wa erg moeilijk, want Bijliw is een topkeeper in de dop, die nog steeds meters moet maken om dat ook waar te maken, maar dat hij meer talent heeft dan Wellenreuter staat way kij betreft buiten kijf. Toch heb ik voor Weelenreuter gekozen omdat hij ook dit jaar weer geweldig heeft gekeept als hij Bijlow verving waarmee hij de voetbalwereld overtuigd heeft ontzettend goed te zijn. Daarnaast heeft hij een grotere stempel kunnen drukken op dit seizoen omdat hij voor kijk gevoel vaker beslissend is geweest dan Bijlow, die op zijn ook goed gekeept heeft. Wellenreuter verdient het op basis van de beslissende momenten meer, maar door te kiezen die je de ander eigenlijk te kort.

Bij de verdedigers is Hancko zo'n klasbak dat ik her eigenlijk logisch vind dat hij zo'n afgetekende voorsprong heeft, terwijl dat het daardoor zoveel beter lijkt dan de rest dat hé hun daarmee weee tekort doet. Doordat hij zoveel meer stemmen krijgt, is eigenlik nu eerlijk, want net name Geertruida gad een kleiner verschil verdiend want hij was dut seizoen ook geweldig alleen Hancko iets meer. Ook vind ik dat Nieuwkoop pof verdient, want al us hij een wY mindere voetballer, waardoor de lat bij hem wat lager ligt qua wat je van elke voetballer verwachten zou (althans, in mijn optiek). Misschien is zijn prestatie ten opzichte van die verwachtingen zelfs wel het grootst. Toch gaat get er natuurlijk om wie de beste is en dat us Gancko, vaak erachter Geert, Trauner vind ik fantastisch, maar hij heeft te weinig gespeeld, Beelen heeft zich absoluut laten zien, ontzettend mooi, maar hij is nog lang niet zover, waar iedereen natuurlijk zal hopen dat hij zich wel naar topniveau tue groeit. Hij moet meters maken. Hartman is gewoon een goede speler, naar toch vond ik dit seizoen dat hij beduidend m8nder ws San wat ik gehoopt had. Is niet erg. Dat hebben veel jonge talenten. Ze komen snel aan de top en overtuigen iedereen van hun klasse, krijgen daarna een (behoorlijke) terugval, wat bij Hartman nog wel meeviel, om daarna juust weer grote stappen in hun ontwikkeling te maken. Dat hebben we wel vaker gezien bij jonge gastjes. En dan hebben we Lopez. Die heeft allang laten zien niet het gewenste niveau te hebben, althans niet bij ons. Heeft hij dit jaar weer bewezen net als dieptepunt de invalbeurt tegen ajakkes. Was hard voor hem, want het banken zal hem niet goed doen. Gaat ten koste van zijn zelfvertrouwen en dus gaat zijn presteren in ern neerwaartse spiraal. Veroorzaakt hij ook nog ongelukkig een penalty.... duidelijk een speler die door niet vaak/amper speelt net zijn ziel onder de arm loopt en daardoor constant net die verkeerde oplossing kiest. Mag van mij dan ook vertrekken. Heeft zijn kans gehad en nu moeten we door.....

Allemaal gebaseerd op hoe IK denk dat het is, maar of ik daar gelijk in heb...? Misschien wel, misschien deels, misschien sla ik de plank volledig mis, maar laat mij nou maar mooi denken dat ik ook verstand van het spelletje hen en weet hoe dongen (zouden kunnen) werken, hahaha.
Hoe het werkelijk zit...
....... dat weten alleen de spelers zelf en wellicht de insiders...?
Excuses voor de vele typfouten... kan er ook niet veel aan doen dat ik zo'n dikke... euh..., van die dikke spekvingertjes heb....
Ik heb op Geertruida gestemd ;) ook een veldheer en 9 goals met 5 assist is krankzinnig kom op! Maar verdedigend is Hanchko beter en nooit een laks momentje.
Ik denk dat ik het antwoord wel weet maar gaat Feyenoord overwegen Ten Hag te overtuigen denk je? @FeyenoordTM
Hij heeft gister aangegeven dat ze de situatie Ten Hag niet in de gaten houden.
@FeyenoordTM wel verontrustend dat John de Wolf bij een schnabbel afgelopen woensdag aangeeft dat hij Pusic de meest logische opvolger vind van Slot. Hopelijk is dit geen voorbode, want dan verwacht ik toch wel een downfall hoor.
Eens. Pusic is menselijk goed maar heb twijfels of dit de man is die ons verder brengt. Naam word enorm gepusht door media en oud coryfeeën... ik zou buitenlander nemen. @FeyenoordTM dit is toch de bedoeling in plaats van Pusic?
Toch meer Nederlander dan buitenlander, is op jonge leeftijd naar Nederland gekomen.
Dat ie niet slim van onze John om zich daarover uit te laten. Die moet geen naam noemen natuurlijk....
Hoezo? Slot zegt het, de Wolf zegt het want die hebben er geen verstand van en niet jaren elke dag met hem gewerkt? Ik zou er niet bang voor zijn. Ik denk alleen niet dat ze er teveel voor willen betalen.
Ik lees dat Feyenoord in de race is voor Vaessen van RKC…

Klopt dit @FeyenoordTM ?
vond die verdedigers poll een moeilijke keuze

Hancko is gewoon een beest een stofzuiger
Geertruida multi speler. die ook nog eens veel scoort
Nieuwkoop vaak ook als aanjager inzetbaar als een rechtsbackbuiten binnen de lijnen
Beelen en Trauner stabiele goede verdedigers die zich hebben laten zien echte helden

Hartman energie voor 20, goede balbeheersing, supersnelle back die het ook heerlijk vind om mee op te komen
Lopez hebben we in zijn Feyenoord-tijd niet vaak genoeg gezien. Ook een hele snelle back is echt geen slechte speler. Heeft de pech dat hij Hartman voor zich weet, daardoor niet genoeg motivatie gehad einde van het seizoen om op Linksback goed te doen. Had ik wel op gehoopt, maar helaas
Ben bang dat Hancko gaat vertrekken naar Liverpool.
Voor de absolute hoofdprijs dan maar
Zeker zo'n speler vind je niet zomaar.
Snap hier de reacties niet over Ten Hag. Dat is echt een uitstekende coach (tevens echt niet realistisch). Heb bij hem echt het gevoel dat hij er geen team van kan maken in Engeland ook door zijn gebrek aan Engels eventueel en dat dat zijn grote valkuil is. Maar als Feyenoord de kans heeft om na Arne Slot ook nog Ten Hag als coach te kunnen hebben moeten we echt in onze handjes knijpen.
Ten hag heeft 200 miljoen uit mogen geven bij ajax.
Ten Hag heeft ook veel jeugd de kans gegeven en heeft daar veel waarde mee ontwikkeld, veel meer dan die 200 miljoen euro.
Ik ben geneigd om die eer meer aan die potloodventer te geven en ten hag die man u zo gek kreeg om ajax leeg te kopen tegen 3x de normale prijs.
Het is uiteindelijk de trainer die de jeugd laat doorbreken, zoals Arne Slot Quilindschy Hartman de kans gaf. Dat laatste is niet de verdienste van Arnesen of Te Kloese.
Bijna onmenselijk om ons te laten kiezen tussen Hancko en Geert
Verdedigend was Hancko veel stabieler dan Geert echter scoort Geert voor een verdediger belachelijk veel. Je had hier eigenlijk 4 verdedigers moeten kunnen kiezen.
keuze tussen Timon en Justin was totaal geen moeilijke, sorry Justin maar BY FAR de beste man in het team voor de positie in de goal bij Feyenoord is toch echt Timon
Nee hoor, na de Championes Leaque finale volgende week zaterdag krijgen we de nieuwe trainer te horen
Die sturen ze met een gratis rechtsbuiten
Veel mensen hebben een lange week achter de rug en willen even bijkomen. Jij maakt het nu wel heel erg lastig om nog aan iets positiefs te denken. Ja die huilmuil.
Leuk, kan je zien hoe iedereen naar feyenoord kijkt.
Kiezen tussen Bijlow of Wellenreuther is gewoon lastig, maar op basis van prestaties gewoon Wellenreuther.
Uiteindelijk kiezen in de verdediging ook zeer lastig, voor mij was het de keuze tussen Geertruida en Hancko, ondanks dat o.a. Hartman (blessure) en Beelen (ontwikkeling) ook een prima keuze geweest zou zijn.
Uiteindelijk voor Geertruida gekozen, na een teleurstelling met RB zo een seizoen spelen is weergaloos, daarnaast ook persoonlijk enorme stappen gemaakt.
Idem. Daarnaast wordt Geertruida nog altijd onderschat; Die is zo ontzettend goed in balbezit en de rol die hij dan als extra middenvelder vervult.
Ik heb weer gekozen voor hancko, omdat ik het knap vindt dat hij in 2 seizoenen bijna foutloos speelde week in week uit.

(Maar geertruida heeft het ook fantastisch gedaan. Leuk om te zien dat iedereen er anders naar kijkt, wat ook mag begrijp me niet verkeerd)
Dat mag natuurlijk zeker en het is echt lastig kiezen tussen die 2. Hoe Hancko binnen is gekomen tot nu, (zo goed als) geen wedstrijd gemist en constant gepresteerd, echt indrukwekkend.
Precies was ook echt een moeilijke keuze, daarom is dit juist leuk om te doen.
Ik moet je eerlijk zeggen was voor mij niet zo moelijk, ik heb alle waardering voor Geertje, maar Hancko is met afstand de beste verdediger.
Die kan zo op CL niveau mee en dat vraag ik me bij Geertje nog af.
Ik was verrast hoeveel minuten bijlow gemaakt had.
Daar zaten ook de CL wedstrijden bij.
Ik voor Hancko, de beste verdediger van de eredivisie. Geertje speelt overal zou ook nog als midenvelder gekozen kunnen worden. Als hij vertrekt heb je twee anderen nodig
2?? 3 anderen, hij staat goed op het middenveld op rechtsback en rechts centrale verdediger
Ja dat zou je bijna vergeten dat hij voorkeur op links kreeg toen Hartman geblesseerd raakte