Gernot Trauner voorafgaand aan Atlético Madrid - Feyenoord | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

Trauner: "Beste beslissing uit mijn carrière om naar Feyenoord te verhuizen"

Stan

Al drie seizoenen lang is Gernot Trauner speler van Feyenoord. De centrale verdediger, die in de zomer van 2021 overkwam van LASK Linz, is maar al te blij met wat hij tot nu toe al bereikt heeft bij de club uit Rotterdam. Dat vertelt de captain van Feyenoord tegenover Flashscore. 

"Ik heb vaak teruggedacht aan wat er gebeurd zou zijn als ik de transfer niet had gemaakt", bekent Trauner. De Oostenrijker heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin in De Kuip. "Het was de beste beslissing uit mijn carrière om naar Feyenoord te verhuizen. Een uitstekende club met uitstekende fans en toch heel vertrouwd. Ze hebben het me heel makkelijk gemaakt om te wennen en ik ben ook blij dat ik tot nu toe heel goed ben ontvangen door de fans."

De aanvoerder van Feyenoord kwam binnen tijdens het eerste seizoen onder Arne Slot en beleefde zo de opmars van de club in de afgelopen seizoenen. "Elk van de afgelopen drie jaar was heel speciaal. In het eerste bereikten we de Conference League-finale nadat we heel vroeg waren begonnen in de kwalificaties, een megareis. In het tweede jaar ontwikkelden we ons extreem goed en wonnen we het kampioenschap. Het derde jaar hebben we ook een prijs gepakt met het winnen van de beker. Ik ben in de wolken en hoop dat ik een hele mooie tijd blijf hebben bij Feyenoord."

Trauner maakte na lang blessureleed richting het einde van dit seizoen zijn rentree en mag zo op hopen op een uitverkiezing voor Oostenrijk tijdens het EK van komende zomer. "In de eerste plaats hoop ik dat ik 100% fit blijf, zodat ik bij de definitieve EK-selectie kan zitten. Natuurlijk zou het leuk zijn om te spelen, want ik denk niet dat ik nog veel kansen krijg om voor Oostenrijk te spelen op zo'n groot toernooi. Ik zou ongelooflijk blij zijn als ik ook mijn rol op het veld zou kunnen spelen. We zullen zien wat die rol zal zijn."

Na een mogelijk EK wacht als snel een nieuw seizoen, waarbij in Rotterdam-Zuid een nieuwe trainer zal neerstrijken. "Bij Feyenoord is het nog een beetje vroeg om nieuwe doelen te stellen. Maar we zijn hongerig naar meer. Het zal een groot doel zijn om volgend seizoen weer een titel te winnen. Maar eerst moet de trainersstaf worden vervangen en moeten we de filosofie van deze nieuwe staf absorberen. Je weet nooit hoe snel dat effect zal hebben. Ik ben in ieder geval positief, want de club heeft zich heel goed ontwikkeld en is heel stabiel."

Delen

Reacties

Lekker nog een jaartje als back up bij ons blijven. Dan is hij z'n geld wel waard geweest.
Nog altijd groot fan van Gernot. Echter hoop ik wel voor de uitstraling van de club dat volgend jaar Timber en/of Hartman aanvoerder(s) worden
Uitstraling is interpretabel, zie ook niet wat daar beter aan zou moeten zijn.
Misschien heb ik me verkeerd verwoord. Hij heeft de uitstraling wel, maar ik vind hem naar buiten toe eigenlijk iets té degelijk en soms een beetje saai. Liever iemand die goed uit z’n woorden kan komen en daadwerkelijk ook iets vertelt.
Ja je bedoelt een Kocku die na winst op ajaks wat durft te zeggen. 😎
En wij houden van jou, vriend!
Gernotttttt met je kale bolletjeeeeee