Willem van Hanegem (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Van Hanegem zou Oranje-duo graag in De Kuip zien spelen: "Zou wel heel mooi zijn"

Stan

Nu het seizoen voorbij is kan de focus langzaam op de transferperiode, waarin voor Feyenoord vermoedelijk veel staat te gebeuren. Met het mogelijke vertrek van Santiago Gimenez zou het aantrekken van een nieuwe spits geen overbodige luxe zijn. In de podcast Willem&Wessel met Willem van Hanegem en journalist Wessel Penning van het Algemeen Dagblad, wordt alvast een mogelijke opvolger van de Mexicaan besproken: Memphis Depay, die deze zomer Atlético Madrid achter zich laat en vlak bij Rotterdam werd geboren. 

Van Hanegem geeft de binnenkort transfervrije Memphis advies. "Hij moet gewoon zorgen dat hij bij een club terecht komt die hem graag wil hebben, omdat hij een aardige speler is en meer niet. Hij moet het gewoon naar zijn zin hebben, plezier hebben in hetgeen waar hij mee bezig is. Geld dat krijgt hij toch wel en hij heeft echt nog wel een paar centen."

Of Feyenoord iets zou zijn voor de Oranje-aanvaller? "Wij hebben al twee, drie spitsen toch?" Met een mogelijk vetrek van Gimenez in het achterhoofd zal Feyenoord zich vermoedleijk wel gaan roeren op de spitsenmarkt. "Wij zeggen maar dat hij weggaat. Ik hoop dat hi blijft, maar niet als hij zoals het laatste half jaar speelt. Dat is toch gek? Als je na gaat denken, dan denk je: dat kan niet. Dat hij die laatste wedstrijd dan weer goed speelt. Hoe is het mogelijk?"

Penning oppert dat Memphis samen met oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum een mooi duo zou vormen in De Kuip. "Dat zou wel heel mooi zijn ja", beaamt Van Hanegem, die weet dat de wens in dit soort gevallen vaak de vader van de gedachte is. "Dat is natuurlijk wel heel vaak in het voetbal. Het zou absoluut mooi zijn. Je moet bij Memphis wel op de manier spelen die voor hem het beste ligt. Dat is een beetje bij het Nederlands elftal ook. Hij is niet een echte spits."

Delen

Reacties

Vreemd verhaal dit - vooral dat Wijnaldum een aanwinst zou zijn.
Voelt als terug naar het kopen van namen ipv waarde creëren obv een voetbal visie zoals onder Slot.
Heb WvH hoog zitten maar dit is duimpje omlaag
Die twee halen is breken met het huidige beleid, het binnenhalen van spelers die zich kunnen doorontwikkelen.

Er is bij Feyenoord geen plek voor de uitbollende Wijnaldum en de blessuregevoelige Depay met hun topsalarissen.

Laat schijnheilige Wijnaldum lekker blijven in Saudi-Arabië waar de mensenrechten worden geschonden i.p.v. dat hij zich in Nederland druk gaat maken over discriminatie.

Laat Depay maar lekker naar Spartak Moskou gaan om met boezemvriend en rascrimineel Quincy P. te worden herenigd.

Waardeloos idee van Willem van Hanegem!
Die Depay is veels te druk met zijn fantastische muziekcarrière en zijn imago buiten het veld. Heel ver van blijven.
Toch zou ik niet teleurgesteld zijn, als 1 van de 2, of allebei zou(den) komen. Als ze fit zijn, zijn ze beiden een versterking aan de bovenkant.
Zo kan je het ook bekijken ja, helaas kost het waarschijnlijk heel veel salarisruimte en is het maar voor een jaartje of 2 want dan zijn ze er klaar mee
Het moet idd niet teveel gaan kosten. Maar in die 2 jaar zouden ze andere spelers kunnen helpen, om naar een hoger niveau te groeien. Een paar jongens die al op het hoogste niveau gespeeld hebben, vind ik helemaal niet zo'n gek idee. Volgens mij kunnen we wat ervaring en geslepenheid best wel gebruiken.
Kletspraat van held Willem en niet teveel tijd aan besteden; Feyenoord moet doorgaan op de weg van vinden ‘ ruwe diamanten; inpassen Nederlands talent; en eigen jeugd. Terughalen vedettes lukte maar 2 keer met succes; van Bronckhorst en van Persie.
Maar snap zeker je punt. Ook erg vaak geblesseerd... maar een beetje ervaring kan geen kwaad!
Mooie clickbait van Willem in het AD maar in ieder opzicht een zeer slecht plan. Afbouwen doe je niet bij een CL deelnemer en kampioenskandidaat. Depay kan geen 2 potjes per week aan.
Vorig jaar had ik de komst van Wijnaldum wel zien zitten omdat hij met zijn ervaring en na het vertrek van Kökcü een toegevoegde waarde had kunnen zijn. Nu zie ik dat niet meer zo direct. Alleen als tijdens het EK zou blijken dat hij en topfit en heel 'scherp' is, zou je aan hem kunnen denken in het geval dat je Timber voor een niet te missen bedrag kunt/moet laten gaan. Met Milambo (en Van den Belt) achter de hand kan hij dan nog een jaartje leveren en tegelijk een voorbeeldfunctie hebben maar die 'scherpte' zou wel eens het probleem kunnen zijn na een jaartje spelen in de zandbak.
Memphis vind ik een ongelooflijke druiloor maar bij een vertrek van Giménez haal je voor Nederlandse begrippen wel een topspeler binnen. Maar bij hem zijn zowel fitheid als scherpte een nog grotere bottleneck, denk ik. En de vraag is nog maar of Giménez wel vertrekt. Doemoet echt wel excelleren op de Copa America wil daar een serieuze club voor komen op dit moment.
Beide zullen ze ongetwijfeld een salaris vragen dat Feyenoord niet kan ophoesten. Daarnaast zijn ze helaas de afgelopen jaren constant geblesseerd. Dus goede kans dat je er weinig aan zou hebben. Als je daarbij optelt dat ze (vooral Wijnaldum) een dagje ouder worden, is het ook nog eens onwaarschijnlijk dat ze functioneren in een elftal dat wil pressen. In het algemeen kun je als je aanvallend voetbal speelt beter kijken naar spelers tussen de 24-28 als je ervaring wil toevoegen. Hancko, Trauner en Aursnes zijn goede voorbeelden daarvan bij Feyenoord de afgelopen jaren. Soms kan een topfitte dertiger ook een waardevolle aanvulling zijn (categorie Luuk de Jong, Van Dijk, De Vrij), maar dat geldt dus niet voor Wijnaldum en Depay.
Je gaat op één punt de mist in en dat heeft Luuk de Jong bewezen. Als je pressing speelt en dat doe je heel hoog op het veld en je doet het goed, hoeven je aanvallers juist minder verdedigende meters te maken.
Bij Feyenoord heeft Slot keer op keer ingeslepen dat de aanvallers juist wel veel vuile meters maken. Met hoge snelheid en intensiteit de tegenstander opjagen. Die intensiteit is iets waar oudere spelers fysiek meestal meer moeite mee hebben. De Jong is dan wel weer een speler die dat ook als 30er nog steeds kan.
Als Feyenoord zoals eerder is aangegeven 10 miljoen per basisspeler kan uitgeven, dan lijkt het me niet logisch dat je spelers met zulke salarissen gaat halen. 0 terugverdienste aan het eind van de rit. Feyenoord kan niet te veel tegenslagen hebben, als er 10 miljoen voor spelers betaald wordt, waarvan je vooraf al weet dat er geen restwaarde is, dan moet je het in deze fase van de club waarin we eindelijk groeien dit soort spelers niet halen. Ervaring is goed, maar liever tussen de 25-28 jaar, dan kan je ze misschien nog verkopen.
Depay is transfer vrij, Wijnaldum mogelijk ook,maar dat weet ik niet zeker.Als er een leegloop komt en je wilt dit opvangen met jong talent heb je ook ervaren spelers nodig om ze te begeleiden.
Depay heeft nou niet echt een voorbeeldfunctie en Wijnaldum had vorig jaar een toevoeging geweest, nu niet meer, nadat hij voor het geld is gegaan
als beiden heren accepteren dat ze niet alles spelen, maar veel minuten maken.
daarbij ook een leidende rol gaan spelen in de kleedkamer ja.

dat zie ik Wijnaldum nog wel doen, maar Depay verwacht ik veel fratsen van.
Maar goed. wel zullen zien.
Een fitte Depay/Wijnaldum rondom Gimi/Ueda zie ik wel veel potentie in.
……………..……Wellenreuther
Kasanwirjo Beelen Hancko Hartman
….…..….Nadje Wijnaldum Timber
………..…Stengs Depay Ivanusec………..
Kasanwirjo? Dan zie ik nog liever Pedersen op rechts. Bovendien is de kans groot dat Hancko nog weg gaat.
Hancko zal voor niets minder dan 50 miljoen gaan
Te gek voor woorden om die twee maar Feyenoord te halen. Te oud, te duur. te veel eigendunk dat een zeer negatieve uitwerking gaat krijgen op de andere spelers. Daarbij komt dat zij zonder meer een belemmering gaan worden in het objectief funtionerrn van de nieuwe trainer.
Ik word ook niet heel warm van het idee.
Meestal ben ik het met Willem eens maar dit is dus een uitzondering.
Wijnalen Depay samen bij Feyenoord, nou liever niet. Deze vedetten kunnen we volgens mij missen als kiespijn. De huidige lijn volgen en de jonge (goedkope) talenten aantrekken
Dat is het oude beleid. Memphis is misschien een uitzondering want die is wel goed maar blessure gevoelig.

Lekker de weg die we ingeslagen hebben volgen.
Helemaal eens met dat laatste!
Die weg sluit helemaal niet uit dat je omwille van het evenwicht in je selectie bij gelegenheid een oudere speler haalt die naast ervaring ook specifieke kwaliteiten brengt. Spelers zelf opleiden of vroegtijdig halen en voor een hoge afkoopsom weer laten vertrekken is prima beleid maar geen doel op zich. Dan reduceer je de a-selectie van Feyenoord tot een Wehkampwebsite waar gevoetbald wordt. Of je Wijnaldum en/of Depay moet halen is dan weer een heel andere vraag.
Maar in deze redenering ook niet geheel onlogisch. Van mij hoeft het ook niet perse,maar snap al die negatieve reacties totaal niet
Gaat het wel goed met Willem, Depay is een vervelend ventje en Wijnaldum is oud en versleten.
Nou, kan me nog herinneren dat Van Bronckhorst, Mackaay, Cler en nog wat terug werden gehaald, daarna waren we bijna failliet
Ben het niet met de commentaren hieronder eens, maar begrijp ze wel...

Misschien kunnen we ze halen zonder de hoofdprijs aan dalaris te betalen en dan zou ik het toch overwegen.

Bijvoorbeeld door ze vette premies te geven bij halen volgende ronde CL, Kampioenschap en directe plaatsing CL.

Daarbij kunnen ze ook helpen talenten zoals Milambo en Zechiël verder te ontwikkelen.

Dus gewoon doen voor de juiste prijs!!!
Hij is niet helemaal lekker, helaas...
Lees hier allemaal negatieve reacties, maar volgens mij zou het helemaal niet zo slecht zijn.Je koopt Iig wel doelpunten,zeker in de eredivisie
Die Depay is altijd geblesseerd en Wijnaldum way over de datum
Ze kunnen altijd het EK afwachten, maar ik denk dat Memphis op 70 procent kan spelen in de eredivisie, is ie gelijk minder geblesseerd.Snap de argumenten tegen wel, maar ik zou het wel willen zien
Als Depay op 70% wil gaan spelen, zou ik zeggen: ga lekker bij Utrecht ballen
Je leest niet goed , die scoort zelfs op 70 % nog veel. Zegt niemand dat hij op 70% wil spelen
Eens, die sloopt de Eredivisie met 5 vingers in zijn neus. Mensen mogen hem niet en hebben daardoor moeite om hem objectief te beoordelen als voetballer. Heb zelf overigens nooit moeite met hem gehad.
Jij leest zelf niet goed >> "Als Depay op 70% wil gaan spelen, zou ik zeggen: ga lekker bij Utrecht ballen"
Hij wordt nu echt oud he, die Willem. Was blij dat we dat hoofdstuk van uitgerangeerde ex toppers gehad hadden. Lekker wegblijven met dat soort gasten. Vooruitkijken!
Stefan gaat nog als een tierelier, dus die is welkom. Depay en Wijnaldum? Dat kan echt niet meer. Doen meer kwaad dan goed.
De Vrij erbij halen ook? Kunnen we mooi een senioren vereniging oprichten met duur betaalde vedettes. Ik ben niet principieel tegen ervaren spelers halen, maar deze 2 zijn samen waarschijnlijk heel duur. En zeker bij Wijnaldum vraag ik me sterk af of hij echt nog wat bij kan dragen.
Last ze maar lekker weg blijven!