trauner-almere-city

VK Sportphoto

Nieuws

Tegenslag Trauner: "Soms loopt een revalidatie anders dan je hoopt"

Karst

Feyenoord zal het aanstaande zaterdag zonder Gernot Trauner moeten doen. De aanvoerder van de Rotterdammers is nog altijd niet fit genoeg voor de wedstrijdselectie. Arne Slot had goede hoop dat de Oostenrijkse verdediger er weer bij zou zitten tegen RKC Waalwijk, maar dat is toch niet het geval.

Arne Slot heeft afgelopen week veel kunnen trainen. Feyenoord had geen Europese verplichtingen en mocht de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker overslaan. Helaas is Gernot Trauner nog niet fit. "Als je me twee dagen geleden had gevraagd, had ik gezegd dat ik zou verwachten dat hij weer bij de selectie zit. Maar soms loopt een revalidatie anders dan je hoopt."

Arne Slot vindt het moeilijk om in te schatten wanneer Trauner weer zal aansluiten bij de selectie. "Hij heeft een aantal dagen getraind, maar vandaag was hij niet fit genoeg om weer te trainen. Hij heeft een stapje terug moeten doen. We hopen dat Trauner er in de loop van volgende week bij is, maar we zullen het moeten afwachten."

Gernot Trauner kan rekenen op de steun van zijn hoofdtrainer. "Tot op heden heeft Trauner, mits fit, altijd gespeeld bij mij. Maar als iemand er heel lang uit ligt, wordt het lastig om er conditioneel weer klaar voor te zijn."

Delen

Reacties

Had die Nino nou maar gehaald toen kon, nu zijn we weer eens te laat...jammer dit.
Zeker een gemis. Moeten toch rekening houden met het feit dat we misschien een evt vervangerrr moeten aantrekken in de winterstop . Ik denk dat gezien zijn leeftijd het spelen van zoveel wedstrijden hem te kwetsbaar maakt, ondanks zijn goede spel.
Gernot is een uitstekende speler voor in de eredivisie. Straalt rust uit. Bij hem begint vaak de opbouw (goede inspeelpass). Echter, voor op het hoogst haalbare niveau (Champions League) komt hij verdedigend handelingssnelheid tekort. Neemt niet weg dat ik hem graag snel terug zie in de selectie. Zeker in de competitie zeer bruikbare speler.
Die speelt dan ook niet tegen Lazio, is nu al tijd geleden dat hij een wedstrijd heeft gespeeld.
Zal zeker een verdediger bij moeten komen en dat zal ook zeker gebeuren.
Jij weet het zeker; ik hoop het.
Er is nog een extra centrale verdediger en/of rechtsback nodig want Gernot is helaas te blessure gevoelig.