ten-hove

VK Sportphoto

Nieuws

Ten Hove: "Feyenoord moet ze niet onderschatten, maar er liggen kansen"

Van de redactie

In de zomer van 2021 verruilde Ramon Ten Hove na tien jaar Feyenoord voor het Deense Esbjerg fB. Voor de geboren Spijkenisser heeft Feyenoord een speciaal plekje in zijn hart. Hij zit vanavond - net als minstens 600 andere Feyenoordsupporters - op de tribune van de MCH Arena in Herning. "Ik ga Feyenoord supporteren", aldus de inmiddels 24-jarige doelman tegenover Rijnmond.

Op uitnodiging van Feyenoord zit Ten Hove vanavond met zijn vriendin op de tribune. "Ik doe ook een Feyenoord-shirtje aan. Wel onder een trui, want het is fris hier met veel wind. Feyenoord blijft altijd een speciaal plekje hebben voor mij, ik ben van jongs af aan fan. In de tien jaar daar voelde de club als een familie, ik had het altijd super naar mijn zin. Mijn vertrek heeft daar niets aan veranderd, ik volg nog steeds elke wedstrijd."

Ook heeft Ten Hove nog altijd contact met veel oud-ploeggenoten. "Met Lutsharel Geertruida en Tein Troost bijvoorbeeld, maar ook met Justin Bijlow heb ik nog vaak contact. Bijvoorbeeld over onze kleintjes, Justin is ook net vader geworden. We bespreken van alles en steunen elkaar altijd."

Ondanks dat de doelman met Esbjerg op het derde niveau van Denemarken voetbalt heeft hij een goed beeld van FC Midtjylland. "Ze hebben een goede periode gehad. Dit seizoen is het wat minder. Het is een van de weinige clubs in Denemarken die wil voetballen. Normaal wordt hier vrij snel de lange bal gespeeld. Ze zijn ook niet bang voor fysieke duels en hebben veel snelheid voorin. Feyenoord moet Midtjylland niet onderschatten, maar er liggen wel kansen. De kwaliteit van deze ploeg is dat ze kunnen verrassen, maar dat is ook hun gevaar. Ze staan elke wedstrijd anders op het veld, je weet niet wat je kunt verwachten. De ene week winnen ze van Lazio of FC Kopenhagen, de week erna verspelen ze weer punten tegen de kleinste ploegen."

 

Delen

Reacties

Jammer dat het niks is geworden, heeft een echt feyenoord hart zoals wij.