lazio

Europees

Groep F • SS Lazio speelt gelijk tegen Sturm Graz

Om 18:45 uur werd er in groep F van Feyenoord afgetrapt tussen Sturm Graz en SS Lazio. In Stadion Graz Liebenau in Graz wisten de Romeinen niet te winnen van de Oostenrijkers. In een saaie wedstrijd bleven beide ploegen steken op 0-0. Hiermee staan zowel Lazio als Sturm Graz op vier punten uit drie duels.

Als we kijken naar de statistieken van de UEFA, zien we dat Lazio duidelijk het meest aan de bal was. Zij hadden namelijk 59% balbezit, ten opzichte van 41% voor Sturm Graz. Opvallend is dat ondanks het mindere percentage balbezit, Sturm Graz wel de meeste doelpoging ondernam. De thuisploeg deed 15 keer een poging het openingsdoelpunt van de wedstrijd te scoren, terwijl Lazio het 7 keer probeerde. Lazio zag de VAR nog wel een doelpunt van Immobile afkeuren in minuut 80' wegens buitenspel.

De thuisploeg maakte de wedstrijd overigens niet met elf man af. Jusuf Gazibegović pakte namelijk in minuut 82’ zijn 2de gele kaart. Dit was dus niet meer van invloed op de stand. Hiermee blijft het lastig in te schatten hoe goed de tegenstanders van Feyenoord in Poule F zijn. De resultaten van alle ploegen zijn wisselvallig, wat uiteraard ook kansen biedt voor de Rotterdammers.

Sturm Graz 0 - 0 SS Lazio

82' Rode kaart - Gazibegović

Opstelling Sturm Graz: Siebenhandl; Gazibegovic, Affengruber, Stankovic, Wüthrich, Dante; Hierländer (C), Horvat, Prass; Ajeti, Bøving.
Opstelling SS Lazio: Provedel; Hysaj, Mario Gila, Romagnoli, Marusic; Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile (C), Pedro.