pierre-van-hooijdonk

VK Sportphoto

Nieuws

“Tevredenheid heb ik niet geproefd in het stadion”

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk kijkt terug op een boeiende Klassieker die Feyenoord had moeten winnen, zo vertelt hij bij Studio Voetbal

“Feyenoord was niet top, maar wel sterker dan Ajax. Alleen tijdens de wedstrijd had je toch wel het idee dat de gevaarlijkste kansen voor Ajax waren. Het was een intense wedstrijd. Boeiend, maar verre van goed”, aldus het Feyenoord-icoon.

Van Hooijdonk had gehoopt dat Feyenoord een keer door zou drukken bij de Amsterdammers. “Je komt voor en Ajax moet dan iets gaan komen. Je verwacht dat je een paar pittige counters kan gaan plaatsen. Dat viel tegen”. De voormalige spits merkte teleurstelling in De Kuip. “Dat mensen tevreden zijn heb ik niet geproefd in het stadion. Ik denk dat iedereen heel goed heeft gezien dat dit Ajax rijp was voor de slacht”.

Mats Wieffer viel Van Hooijdonk wederom in positieve zin op. “Ik vond hem heel erg goed, net als vorige week tegen Groningen. Hij is zo comfortabel en voegt ook voetballend wat toe. Hij is niet de man van de acties maar heeft wel diepgang en speelt heel simpel de bal altijd naar dezelfde kleur. Het oogt allemaal eenvoudig, maar dat is juist het moeilijkste”.

Pi-Air vind dat Wieffer ook zijn medespelers beter laat spelen. “Bij een slechte bal, hertstelt hij dat zelf direct. Hij maakt het ook voor Kökcü eenvoudiger om te voetballen. Want hij krijgt de bal net even wat eerder. En fysiek brengt hij ook iets. Met corners is hij gevaarlijk. Dat is ook een extra kwaliteit van een middenvelder”.

Ook Quilindschy Hartman kon Van Hooijdonk bekoren. “Hij speelt agressief. Van Conceição won hij zoveel duels. En hij was ook enorm belangrijk bij de openingsgoal. Dit is een jongen die vanuit de eigen jeugd in het elftal is gekomen. Moet je daar dan een buitenlander voor gaan halen? Hartman twijfelt niet. Als je dit dan afzet tegenover Lopez en Bjorkan”.

Delen

Reacties

Nog geen reacties