til

Nieuws

Til spreekt over speciaal moment: "Hele mooie tijd gehad bij Feyenoord"

Dennis

Guus Til stapte in de zomer van 2022 over van Feyenoord naar PSV en zag de Rotterdammers daarna de landstitel pakken. Zondagmiddag deed hij zijn oude club pijn door de 2-2 aan te tekenen, waardoor het kampioenschap voor de Eindhovenaren voor het grijpen ligt.

Na afloop vertelde Til dat de wedstrijd tegen zijn voormalige werkgever speciaal aanvoelde. "Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Feyenoord. We hadden een heel mooi jaar met de Conference League finale. De Kuip is natuurlijk een fantastisch stadion en de club draag ik nog steeds een warm hart toe", vertelt de middenvelder van PSV op de persconferentie uitgezonden door ESPN.

Til wilde ook nog zijn verontschuldigingen aanbieden aan Quinten Timber. De middenvelder van Feyenoord is net terug van een hersenschudding en werd na een botsing direct door de medische staf verzorgt. Til reageerde gefrustreerd dat de wedstrijd daarvoor direct werd stilgelegd. "Daar moet ik mijn excuses voor aanbieden. Inhoudelijk was het schandalig wat ik deed", aldus de middenvelder. 

Til wilde zijn reactie wel toelichten. "Nu is het steeds vaker zo dat spelers denken: als ik geblesseerd ben of iets voel, dan grijp ik naar mijn hoofd. Dat gebeurt ook als ploegen het heet onder de voeten krijgen of als ze onder druk komen te staan. Daar zat mijn frustratie. Dit was echter niet het moment om dat te doen. Timber had echt pijn en volgens mij was er ook wat bloed bij hem te zien. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden."

Delen

Reacties

Til is gewoon een prima ventje.. en als zijn transfer illegaal was en hij brengt PSV op die manier nog wat schade toe.. dat zou natuurlijk helemaal lekker zijn. (al zijn die geruchten wel ineens verdwenen)
Dit vind ik netjes van Guus.
Hij begrijpt dat zijn reactie verkeerd was en biedt publiekelijk excuses aan.

Verder hebben we een jaar veel plezier van hem gehad. Helemaal prima zo.
Ik kan me voorstellen dat je in het veld gek wordt van al die spelers die te pas en te onpas ter aarde storten en dan naar het hoofd grijpen. Ik kan me daar ook mateloos aan ergeren.
Helaas reageert hij op het verkeerde moment.
Engerd? Welke voetballer geeft toe dat zijn actie schandalig was? Til dus, klasse
Teveel met luuk gekontbonkt, wat enorme engerd is dit geworden.
Die lach is ook verdwenen en loopt erbij alsof die er al 5 jaar niet op mocht....
Deze jongen had nooit het shirt van Feyenoord mogen dragen! Niet omdat hij scoorde tegen Feyenoord gisteren maar wel om zijn gedrag!
Wat een enorm dom gelul weer Yver, jij hebt natuurlijk nooit gejuicht op de momenten dat hij voor Feyenoord scoorde. Wat een enorme slappe hap al die mensen die Guus afvallen, Feyenoord wilde geen zaken doen met een club uit Rusland en PISVEE had daar schijt aan. We moeten eens ophouden om spelers uit het verleden die voor onze mooie club hebben gespeeld en nu bij de tegenstander voetballen zo af te zeiken.
Helemaal mee eens. Guus heeft dat jaar veel voor ons betekent. Hij heeft destijds voor zekerheid gekozen toen wij dat nog niet konden bieden, helaas. Vind hem zeker geen engnek en al helemaal niet in vergelijking met Bergneus.
En de situatie ervoor met Wieffer en Zerrouki deed Guus precies hetzelfde. Wat een verschrikkelijke engnek is het geworden.
Vind ik totaal niet vergelijkbaar. Bergneus is een rat die als boegbeeld van Feyenoord destijds overstapte naar 020.
Til heeft gewoon voor zekerheid gekozen. Heeft voor mij in ieder geval een totaal andere lading.