arne-slot-volendam

Nieuws

"Ik vond niet dat we verdiende om dat te laten gebeuren"

Dennis

Feyenoord en PSV speelden gisteren na een waar gevecht gelijk in de Eredivisietopper. Met het gelijkspel in het Philips Stadion schoten de Rotterdammers weinig op, daar waar alleen bij winst er nog een kleine kans op titelprolongatie was. De Eindhovenaren behielden echter hun voorsprong van tien punten en kunnen de landstitel inmiddels ruiken. 

Arne Slot besloot tegen het einde van de wedstrijd geen alles-of-niets voetbal te gaan spelen, in de hoop op de winnende treffer. “Dat hebben we wel overwogen, maar dit keer niet voor gekozen,” geeft Slot aan op de persconferentie na afloop uitgezonden door ESPN. Volgens de Feyenoordtrainer was de kans groot geweest dat het elftal volledig uit balans zou raken, waardoor een tegentreffer eerder tot de mogelijkheden behoorde. “De wedstrijd was heel erg in evenwicht. Om dan nog een aanvaller voor een middenvelder te brengen, dan krijg je op het middenveld weer een uitdaging.”

De keuze om niet va-banque te gaan spelen werd mede ingegeven door de fitheid van zijn ploeg. “Temeer doordat wij uit een zwaar programma komen, waardoor je niet zeker weet of het allemaal nog belopen kan worden door de twee middenvelders die er dan nog staan. Vandaar de keuze om drie middenvelder te laten staan. Verder vond ik dat Santiago Giménez er niet uitgehaald moest worden en beide buitenspelers had ik al gewisseld.” 

Wel heeft Slot getracht om tot het einde vanuit een organisatie te winnen. “Als je Bart Nieuwkoop inbrengt, denk je misschien dat we een verdediger het veld insturen, maar die heb ik een aantal keren zeer dreigend naar voren zien gaan. Die ging juist door met hoog en agressief druk zetten, daar waar Minteh minder werd. Juist door het inbrengen van Bart hadden we weer een goede fase. Je moet dus afwegen of een aanvallende wissel ook bij het spelbeeld past. Dat hebben we in het verleden wel eens geprobeerd, bijvoorbeeld uit bij Celtic, en toen kregen we vlak voor tijd de 2-1 tegen. Ik vond niet dat we vandaag verdiende om dat te laten gebeuren.” 

Delen

Reacties

@FeyenoordTM weet jij iets meer over clubs waar Slot op lijstje staat? Ze hebben het over Brighton en Leverkusen. Zijn wel mooie clubs voor hem.
Zijn wel wat meer clubs, Benfica bijvoorbeeld ook. Maar niks concreets.