yv2024215yv2024215a1c03435

VK Sportphoto

Nieuws

Teamgenoten leven mee met Hartman: "Doet ook bij ons pijn"

Karst

Arne Slot maakte voorafgaand aan het duel tegen FC Volendam bekend dat Hartman in 2024 niet meer in actie komt voor Feyenoord. De 22-jarige linksback moet maanden revalideren door een knieblessure die hij tegen FC Utrecht opliep.

Voorafgaand aan het duel tegen FC Volendam meldt Slot aan ESPN dat Hartman er de rest van het kalenderjaar uit ligt met een zware knieblessure. "We communiceren dat het een zware knieblessure is en dat het zou kunnen dat hij in het kalenderjaar 2024 niet meer gaat spelen. Quilindschy is een heel positieve jongen en gisteren was hij op de club, maar we kunnen ons natuurlijk allemaal voorstellen dat als hij 's avonds alleen op de bank zit, er een ander gevoel overheerst."

Zijn teamgenoten steunden Hartman deze week al eerder met een mooi gebaar op sociale media, maar spreken nu ook na afloop van de wedstrijd hun steun uit naar hun ploeggenoot. "Ik ben heel goed met hem. Voor mij persoonlijk doet zo'n blessure bij hem ook bij mij pijn. Hij zat er goed in en het EK kwam eraan", aldus een aangeslagen Mats Wieffer.

Hartman heeft in de jeugd ook al te maken gehad met zo'n heftige knieblessure. Toen lag hij er voor meerdere maanden uit. "Hij heeft hiervoor ook al deze blessure gehad. Het doet mij ook pijn dat hij dan opnieuw zo'n blessure krijgt en er daardoor zo lang uit ligt."

Hartman is positief ingesteld, maar zoals de linksback op Instagram al liet weten is het lastig om positief te blijven na zo'n tegenslag. Toch weet Wieffer dat hij sterker terug zal komen. "Ik heb veel met hem gesproken en hij staat er sterk in. Het is heel zuur voor hem. Ik heb alle vertrouwen erin dat hij sterker terugkomt."

Ook Quinten Timber leeft mee met zijn ploeggenoot. "Dat is heel pijnlijk, ook voor ons. Het is een geweldige jongen die altijd positief is. Hij ligt ontzettend goed in de groep en dat dit hem voor de tweede keer overkomt, is heel vervelend voor hem. We zullen hem blijven steunen de aankomende periode."

Delen

Reacties

Nog geen reacties