timber-vs-volendam

VK Sportphoto

Nieuws

Timber gebrand op eerherstel: "We moeten ons herpakken zondag"

Karst

Feyenoord verspeelde twee punten in een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Volendam. Ook de reeks van 41 uitwedstrijden op rij gescoord komt in het Kras Stadion ten einde. Na afloop van het duel verschijnt een geïrriteerde Timber voor de camera van ESPN: "We waren vandaag veel te slordig."

Het spelbeeld was rommelig. Simpele passes over slechts een paar meter kwamen niet aan. "We waren vandaag veel te slordig, dat irriteert me het meest. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar een team als het onze moet meer kansen creëren."

FC Volendam is de hekkensluiter van de Eredivisie en doen er alles aan om te handhaven. Daar was Feyenoord van tevoren op ingesteld, maar toch lukte het niet om door de Volendamse muur te breken. "Zij maakten er een vechtwedstrijd van met alleen maar lange ballen, dus moesten wij rustig onder hun druk uitvoetballen. Maar we waren te slordig in de eindfase, en dat geldt ook voor mij. Te veel balverlies van mijn kant. We moesten ons na die beginfase herpakken, maar dat deden we niet."

Feyenoord kreeg vandaag maar liefst twintig minuten extra tijd door meerdere blessurebehandelingen, onderbreking van het spel voor spelers die vasten, en tijdrekken van Volendam. "We hadden meer dan honderd minuten de tijd om te scoren en dat is niet gelukt. Dat is slecht van onze kant. Tegen FC Utrecht was het ook slordig, maar daar waren we goed aan de bal, en dan lukt het scoren wel."

Feyenoord bevindt zich al een tijdje in niemandsland. Het gat op zowel de koploper PSV, als de achtervolger FC Twente is negen punten. "We zijn niet meer bezig met PSV. We zijn met onszelf bezig. Aanstaande zondag staat de Klassieker op het programma. We gaan kritisch naar onszelf kijken en ons aanstaande zondag herpakken." 

Delen

Reacties

Optastats: 23 schoten waarvan 10 op doel.

Dit is niet de eerste keer dit seizoen dat Feyenoord zwak is in de laatste fase/afronding. Gewoon gebrek aan scorende kwaliteiten.

Had die Moussa gewoon bij die onbekende club uit de een of andere 2e divisie gelaten, en koop goals ipv de zoveelste middelmaat voorin.
Timber zelf was erg slecht zeg. Bijna geen bal goed geraakt op een manier alsof hij het ook erg vond van het team, maar zelf gwn knetter slecht. De drive vh 2e en 2e jaar zijn we in het 3e jaar van onze trainer best wel kwijt, ook al hebben we wel aardig wat punten. Het is vervelend dat regelmatig het spel traag is en dan mogen we niet ondankbaar zijn omdat we wel 2e staan. Maar soms is het toch weer tenenkrommend, helaas.. Dat ga je merken op de tribunes qua drukte als het zo blijft.. Jammer
Timber was juist degene die ik (voor zijn doen) flink door de ondergrens vond zakken. Juist op inzet. Liep toch een partijtje te sjokken, ongehoord.
Kreeg het idee dat ze al met zondag bezig waren en dachten met de handrem erop er toch wel een goal zou vallen
Speelde ook een dramatische pot
Heel Feyenoord speelde dramatisch, alleen Santi, Minteh en Paixao waren nog slechter dan de rest..
Dit resultaat is gebrek aan leiderschap op het veld.
Aboutaleb is op oorlogspad;

Aboutaleb dreigt met geheel verbod op fans bij Feyenoord-Ajax: 'Treurig'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam doet een klemmend beroep op de fans van Feyenoord om zondag niet opnieuw de spelersbus van Ajax op te wachten.
Hij waarschuwt dat De Klassieker anders weleens helemaal zonder supporters gespeeld zal moeten worden.
‘Een lege Kuip zou treurig zijn'.

Aboutaleb houdt zijn hart vast voor de confrontatie van zondag. "Ik maak me zorgen over die wedstrijd", vertelt de burgemeester aan het Algemeen Dagblad. "We hebben de laatste keer een paar honderd agenten moeten mobiliseren om de komst van die bus mogelijk te maken. Nou ben ik niet vies van een paar agenten, maar dit is te belachelijk voor woorden. Ik doe een dringend beroep op supporters om zich te gedragen.
We hebben die capaciteit voor allerlei andere dingen nodig. Ik kan geen agenten uit de hemel toveren."
Aboutaleb loopt zelf weer de oorlogssfeer te creëren
@Schippertje ; eens!
Hij denkt; ik zwaai af en fok de boel nog ff op voordat ik wegga..
Hij zei ook toen we kampioen werden "wel alles netjes heel houden in mijn stad" eng nek.