wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Ik verwacht dat we dan een antwoord geven op deze wedstrijd"

Van de redactie

Feyenoord heeft donderdag niet thuis gegeven op bezoek bij FC Volendam. De formatie van trainer Arne Slot kwam, ondanks ruim tien minuten blessuretijd, tegen de hekkensluiter niet verder dan 0-0. Door het gelijkspel is de achterstand naar koploper PSV negen punten. Een zichtbaar teleurgestelde Mats Wieffer stond na afloop ESPN te woord.

"Dramatisch. Ik denk dat iedereen heel slordig aan de bal was vandaag. In de eerste helft konden wij heel moeilijk de vrije man vinden en als we hem vonden dan ging het voor mijn gevoel te traag", begint Wieffer tegenover ESPN. "We moesten sneller naar de buitenspelers. Op een gegeven moment gingen zij een tegen een spelen en als zij dan de bal hadden schoten ze hem meteen weer lang. Daar hadden wij het heel moeilijk mee."

Ondanks een slordige eerste helft wilde de ploeg van Arne Slot meer druk zetten in de tweede helft, maar zonder succes. "We probeerden in de tweede helft meer tempo te brengen, maar op de laatste tien minuten na ging het alsnog te traag. Al met al was het gewoon slecht vandaag", aldus Wieffer. Slot waarschuwde vooraf nog voor onderschatting. Iets wat niet mag gebeuren volgens de middenvelder. "Je zou bijna denken dat we er te makkelijk over gingen denken, maar het begint altijd bij hard werken en de duels winnen. Ik denk dat we daarin gewoon tekort zijn geschoten vandaag. Dit mag nooit gebeuren. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor."

Komende zondag wacht de Klassieker in een uitverkochte Kuip tegen Ajax. "Gelukkig spelen we zondag tegen Ajax. Dan zullen we er allemaal vol op moeten. Ik verwacht van ons allemaal dat we daar toch wel een antwoord geven op deze wedstrijd, want dit was gewoon heel slecht van ons", sluit hij af.

Delen

Reacties

Ooooooo, wat weer een gemakkelijk excuses zo dom om niet te winnen, je had 12 punten uit kunnen lopen op Twente, 11 plus het doelgemiddele...
Helemaal meen eens. Beter 12 punten dan negen!!!!!
Dan was het helemaal lekker geweest!!! Ze zijn er echt nog niet.