slot-vs-volendam

VK Sportphoto

Nieuws

Slot ontevreden: "Ik herkende mijn elftal niet"

Karst

Feyenoord verspeelde twee dure punten tegen de hekkensluiter van de eredivisie. In aanloop naar de Klassieker kenden de Rotterdammers een slechte generale repetitie. Zo vond ook hoofdtrainer Slot: "De slechtste wedstrijd van het seizoen."

Na afloop van het duel verscheen een ontevreden Slot voor de camera van ESPN. "Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het is niet voor het eerst dat we het overwicht niet in goals kunnen omzetten." Feyenoord wist voor het eerst in 41 uitwedstrijden niet te scoren. "We hebben de goal van FC Volendam te weinig aangevallen. Het was vandaag onvoldoende om ze op de knieën te krijgen."

Feyenoord kreeg hier en daar een aantal grote kansen. "Normaal zou ons aantal kansen wel tot een goal moeten leiden, maar dat lukte niet. Vaak weten we op het einde toch nog te scoren. Als ik kijk naar hoe wij de eerste helft speelde dan herken ik mijn elftal daar niet in."

Slot benadrukt dat de tactiek van de tegenstander Feyenoord niet ligt en dat hij vaker ziet dat ploegen die gebruiken tegen Feyenoord. "We hebben vaker gezien als de tegenstander voor zo'n tactiek kiest, dat wij minder makkelijk aan ons spel toekomen. We moesten onder hun druk vandaan komen, maar dat lukte vandaag niet. Het is ook niet voor het eerst dat we een goede wedstrijd vervolgen met een hele slechte wedstrijd. Een slechte dag in balbezit kan ik accepteren, maar een slechte dag zoals wij vandaag voor de dag kwamen mag niet."

Slot zag een tam Feyenoord waar de wil om te winnen ontbrak. "De vraag is of dat te maken heeft met wilskracht of dat er toch iets ontbreekt. Ik denk dat we vandaag te weinig hebben laten zien. Er is geen enkel excuus om punten te verspelen tegen FC Volendam", vind Slot. "Ik ben hier nu twee en een half jaar en ik heb mijn spelers alleen maar belachelijk hard zien werken. Maar vandaag was dat niet op het niveau dat ik van ze gewend ben. Maar ik heb alle aanleiding om te verwachtend dat dit aanstaande zondag anders zal zijn."

Feyenoord is door het punt tegen FC Volendam definitief boven Ajax geëindigd, waardoor de Rotterdammers volgend jaar verzekerd zijn van Europees voetbal. Aanstaande zondag staat de Klassieker op het programma. Om 14:30 zal er in de Kuip worden afgetrapt voor de allermooiste rivaliteit die ons land rijk is.

Delen

Reacties

Ik vind Slot een hele goede trainer en hij doet veel goeds bij onze club maar waar hijzelf nog een stap moet maken vind ik , is een duidelijk plan B in wedstrijden waar het niet loopt. Hij houdt altijd vast aan zijn strijdplan maar zoals hijzelf al zegt, tegenstanders stellen zich daar op in. Het zou mooi zijn als hij en de technische staf ook het vermogen hadden om de tactiek tijdens een wedstrijd om te zetten. Maar ik heb er niet voor geleerd hè..
Zeker! Ophouden met breien en sneller de bal inspelen, linies overslaan. Feijenoord moet ook handig worden in flisende counteraanvallen. Probleem was de laatste linie, daarvduurt het vaak zo ontzettend lang! Het Ajax van Frank de Boer (tikkie breed) is er bijna sensationeel bij vergeleken….
Ach ja. Af en toe heb je zo'n klote pot er tussen zitten. Het maakt toch niet zo veel meer uit want we spelen, buiten de bekerfinale, toch nergens meer voor.
Ik herkende ze wel Het waren die gasten met die blauwe shirts aan, en het leek nergens op9