timber

VK Sportphoto

Nieuws

Timber geniet na terugkeer: "Ik hoop dat er voor mij nog genoeg aankomt"

StanV1908

Quinten Timber had zondag in het duel met FC Emmen voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats. De middenvelder die kampte met blessureleed is net terug van een blessure en kon op deze manier nog een aandeel hebben in het kampioenschap van Feyenoord. Voor de camera van de club vertelt hij over het behalen van de titel en de wedstrijd in Drenthe. 

“Ik sta hier best wel goed. We zijn momenteel kampioen”, zegt Timber lachend, waarna hij terugblikt op het soms moeizame duel in Emmen. “Nee het was inderdaad niet makkelijk. Ik denk dat we wel controle hadden de eerste helft. Dan krijg je één counter tegen en krijg je gelijk een goal tegen. Maar ik denk dat we als team prima hebben gereageerd. Uiteindelijk winnen we toch wel als een echte kampioen."

Ondanks dat de selectie van Feyenoord er een prachtige feestweek had opzitten, wilden ze er ook tegen Emmen gewoon weer staan. “Kijk, tuurlijk ben je kampioen en je wilt jezelf laten zien en presenteren als een kampioen. Dan wil je gewoon winnen natuurlijk. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd in de kleedkamer en zo wil je ook naar buiten gaan. Ik moet zeggen dat wel prima speelden, maar wat ik zei je krijgt één counter en gelijk een goal tegen. Dan gaat het erom hoe je reageert als team. Dat hebben we denk ik goed gedaan, negentig minuten lang. Dus daar zijn we blij mee.”

Timber probeert de nasleep van de titel rondom de wedstrijd goed in zich op te nemen. “Dat is erg mooi inderdaad. Ik moet zeggen; persoonlijk ben je wat meer bezig met de wedstrijd en wil je gewoon weer winnen. Dan kan je er daarna weer van genieten." De middenvelder heef net als de rest van de selectie een week achter de rug, die hij niet snel zal vergeten. “Er is heel veel gebeurd de laatste tijd. We hebben een mooie tijd gehad, vorige week vooral. Natuurlijk, we hebben net een wedstrijd gehad en volgende week heb je ook nog een wedstrijd. Dan zal het weer mooi worden. Het is alleen maar genieten en proberen te blijven focussen om weer te winnen.”

Volgende week speelt Feyenoord in de laatste speelronde van de Eredivisie tegen Vitesse. Timber hoopt dan de volgende stap te zetten richting volledige fitheid. "Ik ben zelf blij dat ik weer ben gestart. Dat ik weer 60 minuten vol heb kunnen maken. Ik voel zelf wel dat het wel een stuk beter kan. Dus volgende week wil ik eigenlijk nog beter en nog fitter worden weer. Ik hoop dat er voor mij nog genoeg aankomt.”

Delen

Reacties

Niet de beste aankoop van Slot hoop dat hij hem mee neemt naar Tottenham.
En geen optie als rechtsback, zo bevestigde Slot in de persconferentie na afloop. Gelukkig maar...