timber

VK Sportphoto

Nieuws

Timber klaar voor Lazio-uit: "We willen ons weer laten zien op het hoogste niveau"

Van de redactie

Quinten Timber scoorde zaterdagavond in het gewonnen, maar moeizame uitduel tegen RKC Waalwijk, zijn vierde doelpunt in de Eredivisie in het shirt van Feyenoord. De 22-jarige middenvelder speelt tot op heden een sterk seizoen bij de Rotterdammers. In gesprek met Feyenoord Media geeft de middenvelder met rugnummer 8 aan dat vooral de drie punten mee naar huis nemen het belangrijkste is in moeizame wedstrijden.

"Ja, het was niet makkelijk, maar we wisten van tevoren al dat het niet makkelijk zou worden hier. We begonnen niet heel goed. Uiteindelijk is het belangrijkste wel dat we drie punten hebben en dat is gelukt", begint Timber. De middenvelder schoot beheerst de 1-1 binnen en moest direct van shirt wisselen, welke gescheurd was. "Dat was vlak daarvoor gebeurd. Er werd aan mij getrokken en toen gaf de scheids voordeel dus ik had er uiteindelijk wel vrede mee, maar ik had wel een nieuw shirt nodig."

Waar de moeizame start van de Rotterdammers aan lag, is volgens de middenvelder moeilijk te benoemen. "Dat is moeilijk te zeggen. Soms zitten dit soort wedstrijden ertussen. Uiteindelijk gaat het er dan om hoe je reageert. Dat je als team bij elkaar blijft en je kansen blijft zoeken. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan, de tweede helft ook. Zij speelde met een man minder, maar dan is het nog steeds lastig. We hebben genoeg gecreëerd, maar niet genoeg afgemaakt. Gelukkig wel de drie punten. Het is altijd fijn als je nog voor rust de gelijkmaker maakt. Er gaan vaker van die wedstrijden komen dat je niet top begint. Het gaat er dan om dat je wel de drie punten pakt en dat je lekker naar huis kan." 

Dinsdag staat het Champions League duel uit in Rome tegen Lazio op het programma. "Dat is weer een hele andere wedstrijd. Dat is natuurlijk een uitwedstrijd nu. We hebben geen fans mee, maar ze kennen ons nu ook goed en wij kennen hun goed. Zij hebben het lastig gehad tegen ons. Ik denk dat zij ook gebrand zijn om ons te pakken, dus we moeten er klaar voor zijn. Ik heb er vooral weer zin in en we willen ons weer laten zien op het hoogste niveau. We hebben zin in dinsdag", sluit Timber af.

Delen

Reacties

Sinds het onstuimige weer kunnen wij geen tegenstander meer analyseren. Denk daar maar eens over na @rellepoeder
Als we daar gelijk kunnen spelen zou dat al heel mooi zijn. Het liefst zou ik zien dat we heel dat stadion stil spelen, maar die kans acht ik deze keer niet zo groot. Het zou wel mooi zijn.
We gaan compleet weggespeeld worden in Rome, verschil tussen dag en nacht met de thuiswedstrijd.. sinds Pusic weg is kunnen we ineens een tegenstander niet meer analyseren
Pusic was bij lazio thuis ook al weg. Bij twente waren ze gewoon op en hadden ze er (leek het) geen zin in en dachten de wedstrijd wel op 50 procent te winnen.
Gister hebben we 27 keer op doel geschoten. Dat santi dan die 1e bal (die hij normaal tussen de palen heeft) op de keeper schiet en een penalty op z'n panenka's neemt dat heeft niets met pusic te maken....
Gister kwam de prime neuer gewoon ff naar boven bij die keeper van RKC, anders win je gewoon met 1-5 / 1-6
Pusic vertrok de dag voor de wedstrijd, heeft vast en zeker lazio nog wel geanalyseerd. Het valt op dat we daarna geen grip krijgen op de tegenstanders + het kenmerkende van Feyenoord aan het begin van het seizoen en vorig seizoen, dat we wedstrijden niet op 50 procent spelen, maar altijd de volle 100 procent.
Nee, je zoekt naar een verklaring en kijkt naar wat afwijkt. Menselijk maar dom. Dus Pusic was het grote brein al die tijd? Man kijk eens wat je zegt.
Niet het grote brein wel een flinke breuk in het leiderschap dat is een feit en dat is best even aangekomen. Had Feyenoord noet mogen doen in deze tijd
Jij bent vast heel bekend, vanwege je geweldige analyses.... Hoezo betekent een vorm dipje dat je weg gespeeld gaat worden?
Vorm dipje? Het tactisch onbekwaam zijn tegen een rkc en fc twente vind ik zorgelijker dan een paar spelers die een vorm dipje hebben. Beide geen geweldige ploegen, toch?
Alle regen, rode kaart en inzakken van RKC maakt goed voetbal lastig. De bal wordt zwaar, het veld zuigt je energie eruit, als verdedigende ploeg lel je de bal naar voren en 1 of 2 erachteraan rennen. Dan achter komen maakt het nog lastiger. Als je hem dan alsnog wint heb je gedaan wat je moest en op naar Lazio zonder regen. Wat ik wel zorgelijk vindt is dat Paixao niet best was en Hancko niet 100% fit lijkt
Paixao doet het nooit geweldig op rechts volgens mij
Paixao is al tig wedstrijden niet thuis.
Heel raar.
Hij had er eigenlijk 2 moeten maken. De moeilijkste schiet hij erin.
Gelijk zou geweldig resultaat zijn.