feyenoord-psv-alexandersl-57

Alexander Santos Lima / alexander.santoslima

Nieuws

Timber kijkt uit naar Champions League: "Nu ik het zeg, krijg ik er kippenvel van"

Liban

In aanloop naar de rentree van Feyenoord in de Champions League komt Quinten Timber aan het woord tijdens de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Celtic. "Dat we geen Champions League ervaring hebben, dat weet iedereen nu wel, maar nog steeds willen we vol gas gaan morgen."

Feyenoord is in de Eredivisie op stoom gekomen met 3 klinkende zeges op rij. Het gaat dan ook meteen over het goede spel van Feyenoord en de rol van Timber hierin. "Ik speel nu met Mats, je doet eigenlijk een beetje hetzelfde, die kan ook aanvallen en ook verdedigen, dus daar moeten we een bepaalde balans proberen in te vinden en dat hebben we de afgelopen wedstrijden wel goed gedaan denk ik. Mijn rol is niet heel veel anders dan normaal, zoals vorig jaar bijvoorbeeld. Aanvallend moet ik beslissend proberen te zijn in mijn dribbels, steekpasses, maar verdedigend moet ik er ook staan. Ik ben sterk in de duels, daarin kan ik ook een verschil maken, vind ik."

Het wordt de eerste keer dat Quinten Timber aan de aftrap staat in de Champions league. "Ik stond net ook in het stadion. Het gevoel dat ik hier naartoe kom, als ik hier zit voor de persconferentie van een Champions League wedstrijd. Het is een apart gevoel. Jurriën heeft al een paar keer tegen mij gezegd: 'het is speciaal, geniet ervan'. Ik reed na de wedstrijd zaterdag met Quilindschy terug in de auto en toen zeiden we ook tegen elkaar van 'dinsdag staan we er jongen, Champions League.' We hebben allebei een andere route gehad. Ik heb vroeger met hem hier gespeeld in de opleiding, allebei een andere route doorlopen. Hij heeft het moeilijk gehad, maar nu staan we hier toch samen. Bij de Champions League-wedstrijd is dat wel speciaal en nu ik het zeg, krijg ik er kippenvel van. Dus ja, dat is alleen maar mooi eigenlijk."

Hoewel de ploeg van Arne Slot de afgelopen twee seizoenen actief was in Europa, valt op dat de meeste spelers in zijn selectie geen Champions League ervaring hebben. Iets wat Timber niet deert."“Dat is iets waar je eigenlijk geen controle over hebt. Wat we wel weten is dat het pittig gaat worden. Ook tegen Celtic, maar dat we geen Champions League ervaring hebben, dat weet iedereen nu wel, maar nog steeds willen we vol gas gaan morgen."

Delen

Reacties

Timber gaat zich dit jaar in de kijker spelen verwacht ik. Hij begint zich steeds meer te gedragen als de opvolger van Kokcu, nu hij de inhoud begint te krijgen, om zich overal mee te bemoeien op het veld. Ik zie een zelfde soort progressie, die ik bij Orkun ook gezien heb, toen hij ineens kon blijven lopen als een marathonman. Toen werd hij pas echt goed. Timber moet nu gaan spelen alsof hij de baas is van Feyenoord ;-) Ik denk dat Slot dat nog meer wil zien.
Om het nog even te benadrukken!!!

Slot hoopt dat het publiek achter zijn elftal gaat staan en de club niet benadeelt door ongeoorloofde sfeeracties. 'Als we door willen gaan, moeten we elke thuiswedstrijd winnen en daarbij kunnen we de steun van de fans gebruiken.
Ben alleen bezorgd dat er weer door een paar malloten met een "sfeeractie" , dit de nodige boetes gaat opleveren voor de club. Ik hoop dat het niet in het stadion gebeurd en ze de koppies erbij houden en hebben geleerd van vorige Europese wedstrijden.