slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over spitspositie: "Denk dat iedereen wel weet wie er in het elftal gaat komen"

Stan

Een belangrijke vraag die de afgelopen boven Feyenoord hangt, is wie er tegen Celtic in de spits gaat spelen nu Santiago Gimenez en Ayase Ueda allebei ontbreken. Arne Slot gaat er tijdens de persconferentie van maandagmiddag op in en lijkt tussen neus en lippen door te verklappen welke voorhoede dinsdag aan de aftrap begint. 

"Ik denk dat iedereen die hier zit wel vrij duidelijk en zeker weet wie er in het elftal gaat komen", zegt Slot enigszins geheimzinnig over de invulling van de spitspositie. "Dan staan er drie spelers voorin die alle drie in de spits kunnen spelen en alle drie linksbuiten kunnen spelen en twee van de drie die ook rechtsbuiten kunnen spelen. Dus we gaan het er straks nog even met de staf over hebben, we gaan er straks nog op trainen. Dan zullen we die keuze maken."

Wie gedurende de wedstrijd op welke positie terecht komt, zal echter niet in beton gegoten zijn. "Het is ook niet uitgesloten dat er in fases van die wedstrijd de spitspositie door verschillende spelers wordt ingevuld. Zonder dat er om de minuut een ander hoeft rond te lopen, daar geloof ik ook niet in. Dat is het voordeel ook weer van deze opstelling. Als je met Ueda of Gimenez speelt, dat zijn allebei spitsen en die kunnen niet op een andere positie uit de voeten. Dat is bij deze drie, die nu gaan starten, wel."

Die vloeiendheid in het spel heeft volgens Slot weinig te maken met het systeem waarin gespeeld wordt. "Wij zij al twee jaar lang een team waarbij heel veel positiewisselingen te zien zijn, maar ik praat tegenover mijn jongens niet over verschillende systemen. Wij spelen 4-3-3, waarin we als de tegenstander op een bepaalde manier druk zet, wij ons antwoord hebben hoe wij er tegenop willen bouwen. Dat verschilt wel een klein beetje, maar die verschillen zijn minimaal."

Hoe de voorste drie namen in de opstelling van Feyenoord, die Slot zo goed als weggeeft, de posities exact gaan invullen is ook afhankelijk van hun specifieke kwaliteiten. "Je probeert altijd je spelers in hun kracht te zetten, dus als jij kijk naar Paixão en Minteh, dat zijn spelers die heel goed van de bal af zijn, die diepte acties moeten maken. Als je kijkt naar Ivanušec die heel goed in de bal is en ik hoop dat het mij gaat het lukken om hem ook van de bal af nog meer dreiging te gaan laten krijgen. Dus daar hou je rekening mee. Dus als Ivanušec in de spits zou staan, dan laat je hem wat meer inzakken richting het middenveld en dan wil je dat die andere twee veel diepgaan. Als een van die andere twee spelen, hoop je dat ze vanuit de spitspositie meer diepte gaan maken. Het is meer het individu er goed uit laten zien, dan het om systemen gaat."

Delen

Reacties

Om het nog even te benadrukken!!!

Slot hoopt dat het publiek achter zijn elftal gaat staan en de club niet benadeelt door ongeoorloofde sfeeracties. 'Als we door willen gaan, moeten we elke thuiswedstrijd winnen en daarbij kunnen we de steun van de fans gebruiken.
Wat Slot eigenlijk zegt is: geen vuurwerk, want dan spelen we straks weer een wedstrijd met een (deels) leeg stadion.
Maar helaas is dat een illusie, gaan zich gegarandeerd morgen weer mensen misdragen.
Nou ik denk dat het wel eens mee kan vallen. Wat vuurwerk buiten misschien.
Eerste twee reacties leveren al verschil in wat veronderstelt wordt, dus het lijkt me dat het nog niet voor iedereen duidelijk is.
Dat ligt maar een die mensen zelf en hun kennis. Slot zegt duidelijk dat het iemand is die op alle 3 de voorste posities kan. Dan blijft alleen Minteh over
Nee want Lingr kan toch niet linksbuiten, lijkt me dat hij op Minteh doelt