timber

VK Sportphoto

Nieuws

Timber over de 'Breakfast Club': "Als je de andere ziet wil je zelf ook alleen maar beter worden"

Van de redactie

Quinten Timber voelt zich goed bij Feyenoord. De middenvelder ontwikkelt zich uitstekend dit seizoen en heeft naar eigen zeggen afgelopen zomer de knop omgezet. In gesprek met de NOS geeft de 22-jarige geboren Utrechter aan stappen te hebben gezet in zijn eerste jaar bij Feyenoord.

"Ja, ik zit goed in mijn vel inderdaad", begint Timber. De middenvelder zet goede stappen in zijn ontwikkeling. "Zeker en daar gaat het uiteindelijk ook om als je terugkijkt naar een jaar geleden en nu. Dan wil je het liefst stappen hebben gemaakt, als mens en als voetballer. Ik heb veel blessures meegemaakt, niet gespeeld, wel gespeeld. Ik kan op dit moment wel zeggen dat ik tevreden ben over mijn ontwikkeling."

Vorig seizoen werd Timber voor een recordbedrag overgenomen van FC Utrecht. Mats Wieffer schoot uit de startblokken in Rotterdam en Timber kon niet altijd op speeltijd rekenen in de ploeg van Arne Slot. Dit seizoen staan Wieffer en Timber wel samen op het middenveld, met succes. "Ja, ik denk dat er veel is veranderd, maar het klopt. De Champions League wedstrijden hebben we dan met Ramiz (Zerrouki red.) gespeeld en Mats samen op het middenveld. Uiteindelijk is dat ook vooral trainingsuren maken en wedstrijden samen spelen om elkaar beter te begrijpen. Dan word je vanzelf samen beter. Mats ken ik al wat langer, de andere moest ik nog wat leren kennen, maar dat gaat steeds beter. Ik denk ook dat dat alleen nog maar beter gaat worden", aldus Timber. 

Lof komt er ook vanuit andere eredivisieclubs voor het middenveld van de Rotterdammers. PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen noemde Timber recentelijk nog een 'monster'. "Ja? Heeft hij dat gezegd", glimlacht Timber. "Dat is leuk om te horen. Ik train heel veel. Dat is ook een van mijn krachten dat ik sterk ben. Misschien dat hij dat bedoeld."

In de selectie van Feyenoord is een 'Breakfast Club' ontstaan. "Dat is een groepje jongens, inmiddels wel een wat grotere groep geworden, die voor het ontbijt al in de gym zit en werken aan dingen waar je fysiek beter in moet worden. Voor elke speler is dat anders, nu is dat echt een vaste groep geworden. Als je wilt meedoen kun je erbij komen en dan moet je wel echt elke ochtend vroeg opstaan. Als je er dan niet bent wordt je wel aangepakt en krijg je straf. Het is in het begin eigen initiatief, maar als je mee doet, doe je mee en dan moet je ook mee blijven doen. Als je de andere jongens dan ook ziet dan wil je zelf ook alleen maar beter worden en steeds de beste willen zijn."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Feyenoord-nieuws? Volg 1908.nl nu ook via Whatsapp! Klik hier voor ons kanaal

Delen

Reacties

Komt die 'bedoeld" in derde alinea van Timber of van de redactie? Het is of 'bedoelt' of 'bedoelde'
Geweldige speler, beste middenvelder van het moment.
Geweldig ook die onderlinge competitie daar worden ze 100% allemaal beter van