yv2024124yv2024124a9c09658

VK Sportphoto

Nieuws

Timber over Groningen: "Totaal geen onderschatting, is ook geen ruimte voor"

Moreno

Quinten Timber sprak in aanloop naar de halve finale van het bekertoernooi tegen FC Groningen met Feyenoord Media. De middenvelder van de Rotterdammers kijkt uit naar het affiche van donderdagavond, in een uitverkochte Kuip. 

Timber blikte nog even terug op de overwinning van zondag tegen Almere CIty. "Ik ben vooral blij dat we hebben gewonnen. Het was wel heel moeizaam, vooral het creëren van kansen. Daarom ben ik blij dat we toch gewonnen hebben", aldus de 22-jarige Utrechter, die vond dat de verdediging goed stond in Almere. "Het werd nog best spannend in de slotfase. Ik zei nog: 'Boys, nu moeten we aanstaan. Ze gaan komen.' Ze kregen ook een paar kleine kansjes, maar uiteindelijk was de verdediging goed."

Timber mocht maandag van een vrije dag genieten van de staf, maar koos er toch voor zich te melden op 1908 om wat krachtoefeningen te doen en het lichaam goed te laten herstellen. Inmiddels gaat de blik richting Groningen-thuis. "Onderschatting leeft totaal niet, daar hebben we ook geen ruimte voor. De trainers maken dat heel duidelijk."

De maker van de enige goal in het duel tegen PSV in de achtste finale weet dat overwinningen niet komen aanwaaien. "Wij als spelers weten heel goed wat er op het spel staat. Groningen staat niet zomaar in de halve finale. We willen allebei graag naar de finale en daarom moeten we 100% geven." Winnen van Groningen is een kwestie van 'moeten', erkent Timber. "Ja, het moet. We willen ons publiek mooi voetbal laten zien, maar die finale halen is het belangrijkst."

Delen

Reacties

Ik heb een vraagje.....waarom wordt er zo weinig van buiten de 16m gebied geschoten? Er lopen er een paar bij die een goede schot hebben en toch heel weinig gebruiken.
Gewoon nog 2x knallen. Mooi voetbal of niet.
En zo is het, trots op onze jongens. Maakt niet uit, maar se moeten naar de finale!!
Wat ben ik trots op spelers als Timber met zo'n instelling. Dè perfecte mentaliteit voor Feyenoord!

Hoogmoed komt tenslotte vòòr de val.
Geweldige instelling! Wat een beest is hij geworden.