rust-read

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord O19 zonder Milambo, Sauer en Read naar München voor achtste finale Youth League

Moreno

Feyenoord Onder 19 reist dinsdagmiddag zonder Leo Sauer, Antoni Milambo en Givairo Read af naar München voor het duel in de achtste finale van de UEFA Youth League. De wedstrijd tegen Bayern München U19 wordt woensdag om 16:00 uur gespeeld. 

De ploeg van Robin van Persie plaatste zich als groepshoofd voor de achtste finales door de groep met Atlético Madrid, Lazio en Celtic te winnen. Zo wisten zij de tussenronde te ontlopen. Bayern eindigde tweede in hun groep en moest dus nog een tussenronde spelen. Daarin waren de Duitsers met 0-2 te sterk voor FC Basel.

Bij winst plaatst Feyenoord zich voor de kwartfinale, waarin de ploeg nu al weet dat er een thuiswedstrijd gespeeld mag worden. De winnaar van het duel tussen Olympiakos en RC Lens wordt op dinsdag 12 of woensdag 13 maart de tegenstander. De 'Final Four' wordt op neutraal terrein gespeeld, in het Zwitserse Nyon. 

Leo Sauer, Antoni Milambo en Givairo Read zitten niet bij de wedstrijdselectie. Zij blijven bij de selectie van Feyenoord 1. Ook zijn de geblesseerde Jaden Slory en Gjivai Zechiël niet van de partij. 

De groep waarmee Feyenoord O19 afreist naar München bestaat uit de volgende 20 spelers:

Ismail Ka
Mateo Husselin
Mannou Berger
Djomar Giersthove
Marouane Sebbar
Jan Plug
Lugene Arnaud
Jayden Candelaria
Mike Kleijn
Thijs Kraaijeveld
Nassim El Harmouz
Ayoub Ouarghi
Zino Sneijer
Isak Alemayehu
Paulo Rudisill
Shaqueel van Persie
Zepiqueno Redmond
Aymen Sliti
Nesto Groen
Fabiano Rust

Het duel is live te zien op het hoofdkanaal van Ziggo Sport en op Feyenoord ONE. Voor deze livestream is een ONE-lidmaatschap vereist.

Delen

Reacties

Ben ik de enige die hier niets van snapt?
Belangrijk en prestigues toernooi.

Groningen moet je thuis ook zonder die gasten kunnen winnen
Eerste elftal moet altijd boven jeugdvoetbal. Je leidt namelijk op om voor het eerste te spelen. Het zijn daarnaast ook gewoon eerste elftal spelers. Voor hen is het meer waard om 10 minuten profvoetbal te spelen dan (weer) jeugdvoetbal.
Plus je moet een goede optie hebben basisspelers te sparen bij een eventuele vroege ruime marge met oog op Zondag. Ik vind Milambo bijvoorbeeld een perfecte wissel voor Timber, welke altijd veel energie in de wedstrijd legt, Wieffer ook trouwens.
Ik acht de kans best groot dat Slot ze geen van drieën gaat gebruiken. In dat geval is het eeuwig zonde dat ze niet mee zijn met de Youth League. Ik vind Milambo wat dat betreft ook als enige te verantwoorden gezien de relatief dunne bezetting op het middenveld, Sauer en Read hadden gewoon naar München gemoeten.
Precies dit en zelfs Milambo

Je hebt zerrouki, wieffer, timber, stengs, lingr, luka, zelfs ueda in soort 2 spitsensysteem

Genoeg voor plekken op middenveld.
Ik verwacht dat geertruida speelt en nieuwkoop op de bank. Dus read?
Even off topic, @FeyenoordTM ik zag dat Chelsea en Man City de situatie rondom Luciano Rodriguez goed in de gaten houden. Met clubs als deze die interesse tonen lijkt het met voor Feyenoord toch een bijna onmogelijk verhaal?
Die Rodriguez is nu toch wel van de baan lijkt me? Zit veel te hoog in de boom deze knaap
Met het missen van 5 sterkhouders (Zechiel, Slory, Milambo, Sauer en Read) wordt het een zware dobber, maar wel een leerzame. Kansloos zijn ze ook weer niet. Je kan er nog een prima team mee maken.
En we weten ook niet hoe goed Bayern is. Dat het een topclub is, wil niet zeggen dat de jeugd ook goed is.
Kan Slot ze weer gezellig naast hem op de bank houden. Belachelijke keuze