vitesse-rellen

VK Sportphoto

Nieuws

Vitesse beboet voor wanordelijkheden tegen Feyenoord

Moreno

Vitesse heeft een boete van 15.000 euro gekregen voor de wanordelijkheden tegen Feyenoord van 21 januari. Een groepje relschoppers brak uit op de zuidtribune van de Gelredome en bestormde de hoofdtribune van het stadion.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. De wedstrijd Vitesse-Feyenoord werd 21 januari na 87 minuten, vlak na de 1-2 van Feyenoord, ontsierd door een groepje hooligans. Daarop werd de wedstrijd toen stilgelegd, alhoewel de relschoppers zonder al te veel moeite door stewards teruggestuurd werden. De KNVB rekent het de club aan dat er wanordelijkheden optraden; Vitesse is verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion. 

Vitesse geeft wel aan de relschoppers ‘volledig in beeld’ te hebben. De raddraaiers die geïdentificeerd worden, lopen risico op een stadionverbod van vijf jaar en een boete van 450 euro per persoon.

Delen

Reacties

Is die boete nog steeds 450 euro? in 2003 ook al.
Als je clubs met zo iets kleins gaat straffen dan ban je het natuurlijknooit uit... 🤔
Inderdaad. En ook bizar dat er geen eis is opgenomen van aanpassen van het stadion. Als zo’n groep supporters zo makkelijk het veld op, maar vooral ook af kan, dan klopt qua het niet qua veiligheid. Je zou dat vak ook best kunnen sluiten totdat het is opgelost. Is toch nooit uitverkocht.
Het is wel wrang dat je wedstrijden zonder publiek kunt krijgen na een sfeer actie.