timber

VK Sportphoto

Europees

Timber: "Uit of thuis, we willen elke wedstrijd winnen"

Van de redactie

Quinten Timber was na afloop van FC Midtjylland – Feyenoord (2-2) van mening dat Feyenoord met drie punten terug naar huis had moeten gaan. In gesprek met Rijnmond reageert de middenvelder tijdens de persconferentie op het duel van donderdagavond in Denemarken.

“Het is zonde. Je hebt de controle in de eerste helft. Dan bedoel ik dat we verdedigend goed stonden en weinig kansen weggaven. Dan kom je 0-2 voor, dat doen we goed. Op Europees niveau moet je dat gewoon behouden en met de drie punten weggaan hier. Vergeleken met Lazio uit kunnen we wel genoeg positieve dingen uit deze wedstrijd halen en meenemen naar de volgende wedstrijd. Volgende week komen we ze weer tegen,” begint Timber tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

De intensiteit is duidelijk anders in Europees verband vind de middenvelder. “Ja, het is wel even wat anders op Europees niveau. Dat heb ik tegen Lazio al gevoeld. Ik voel dat ik zelf wel fitter wordt. De intensiteit is hoger, maar dat vind ik alleen maar goed.”

Het vorige Europese uitduel tegen Lazio en deze tegen FC Midtjylland zijn volgens Timber niet met elkaar te vergelijken. “Het zijn twee totaal verschillende wedstrijden. Deze wedstrijd was van onze kant wat beter. De linies waren korter op elkaar, de communicatie was veel beter en dan ligt de intensiteit ook direct hoger.”

Feyenoord staat na drie duels op doelsaldo bovenaan in groep F van de UEFA Europa League. “Elke wedstrijd is een finale. In de Europa League, maar ook in de eredivisie. Over drie dagen (FC Twente-thuis) moeten we ons gewoon weer focussen. We willen elke wedstrijd winnen, dat is niet makkelijk. Of het nu uit of thuis is, we gaan er vol voor.”

Delen

Reacties

Die jongen heeft samen met Trauner en Hancko dat punt binnen gehaald.
Timber wint tenminste nog wel eens wat duels.
Gewoon een goede speler voor Feyenoord.
1 van de weinige lichtpuntjes tijdens de wedstrijd.