yv2022827yv2022827a1b09368

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "We weten wat beter moet om kampioen te worden"

Van de redactie

Quinten Timber kijkt met vertrouwen vooruit op de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers hervatten de competitie als koploper op 8 januari in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. 

De ploeg van Arne Slot heeft de afgelopen weken met een nagenoeg complete selectie kunnen schaven aan de spelprincipes. Timber ziet de spelwijze langzaam inslijpen, zo zegt hij tegenover ESPN.

“Het is logisch dat het steeds beter gaat. We zijn een half jaar verder en hebben nu een paar weken voorbereiding achter de rug. We begrijpen elkaar nu beter en leren elkaar kwaliteiten kennen”. Als voorbeeld noemt de middenvelder de communicatie tussen de verschillende linies. Die verloopt inmiddels een stuk soepeler. “We wennen aan patronen en vastigheden, weten nu ook beter wat je in bepaalde situaties moet doen. Wanneer iemand diep gaat of juist in de voeten de bal vraagt. Daarnaast zetten we aanvallend veel beter druk, soms kan het nog beter maar we zijn goed op weg”, aldus Timber. 

De goede resultaten in de eerste competitiehelft geeft Timber vertrouwen. Toch blijft hij kritisch. “We staan bovenaan en zijn door naar de laatste zestien in de Europa League. Maar we zijn niet dom. Iedereen weet dat je moet blijven werken. Dat je beter moet worden. We hebben een aantal wedstrijden gehad waarin we onnodig puntverlies hebben geleden. Dat mag niet gebeuren in de tweede seizoenshelft”. 

Of een landstitel tot de mogelijkheden behoort? “We weten wat beter moet om kampioen te worden. We gaan daar onze stinkende best voor doen”, zo besluit Timber.

Delen

Reacties

Nog geen reacties