kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Dat is een voordeel en hopelijk gaat dat zich uitbetalen in resultaten"

Van de redactie

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is nu drie weken onderweg. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü kijkt tevreden terug op de afgelopen weken en denkt dat de Rotterdammers straks in het voordeel zijn. 

“De voorbereiding verloopt tot nu toe goed”, aldus Kökcü tegenover NOS. De middenvelder hoopt vooral dat Feyenoord na de competitiehervatting een hoger rendement haalt tijdens wedstrijden. “In aanvallend opzicht kon het af en toe wel beter. We hebben vaak wel het overwicht in wedstrijden. Vaak waren we de betere ploeg, maar we kregen weinig kansen”. 

In de ploeg heerst vertrouwen, maar Kökcü waakt voor teveel optimisme. “We hebben een goed gevoel. We zijn koploper en door in de Europa League. Wel is het nog vroeg om te zeggen waar dit heen gaat. We zijn pas veertien wedstrijden onderweg, hebben nog niet elke club gehad. Maar hoe we geëindigd zijn in 2022, zo willen we ook in 2023 doorgaan. Als we ons op bepaalde vlakken kunnen verbeteren kan het mooi worden”.

Door het WK in Qatar ligt de competitie deze winter voor een langere tijd stil. Richting de hervatting wordt er nu een vol programma afgedraaid. “Het is best vermoeiend en pittig. We draaien nu eigenlijk de voorbereiding die we normaal gesproken in de zomer doen”, aldus de Turks international. 

Kökcü ziet voordelen voor Feyenoord bij de winterbreak. “We zijn eigenlijk best wel blij met een langere winterstop. Het is goed voor ons dat we vooral fysiek nog meer hebben kunnen investeren, omdat we de zomer best wel laat bij elkaar zijn gekomen. We hebben automatismen erin kunnen krijgen. Bovendien hebben we niet heel veel spelers gehad die actief waren op het WK. Voor ons is dat wel een voordeel en hopelijk gaat dat zich uitbetalen in goede resultaten.”  

Delen