luigi-bruins

VK Sportphoto

Nieuws

“Toen ik bij het stadion aankwam leek het wel Fort Knox"

Van de redactie

Luigi Bruins speelde vier seizoenen bij Feyenoord maar geldt vooral als mister Excelsior, de club waar hij tien seizoenen in het eerste voetbalde. Met de Kralingers speelde hij op 7 mei 2017 tegen Feyenoord, toen de club voor het eerst in achttien jaar weer de landstitel kon winnen. Excelsior wilde echter niet meewerken aan het feestje en won verrassend met 3-0. 

“Dat was een enorm gekke dag”, zo vertelt Luigi Bruins in De Telegraaf. Volgens de voormalige middenvelder was Excelsior die dag gebrand op een goed resultaat aangezien heel Rotterdam al in jubelstemming was voor Feyenoord. “Wij kregen de hele week al van alles mee over feestjes. Club Vie destijds nog, was afgehuurd. Die artiest zou komen en die dj zou draaien. Dat was koren op de molen natuurlijk voor ons, dat het écht niet die dag zou gebeuren. Het was benzine.”

Bruins kan zich de bizarre taferelen bij het stadion nog goed herinneren. “Toen ik bij het stadion aankwam leek het wel Fort Knox. Rondom het stadion stonden twee van die containers op elkaar. Die ene die ze bij de catacomben hebben gebruikt destijds, staat er nog steeds. Dat was om iedereen buiten te houden, maar toen ik aankwam zat er al een gozer die geen kaartje had in een lichtmast.” 

De uitzinnige Feyenoordsupporters zorgde voor spanning bij de spelers van zijn oude club, zo vervolgt Bruins. “Het Legioen wachtte achttien jaar op het kampioenschap en Feyenoord moest dat even binnenhalen. De druk stond er vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal enorm op bij Feyenoord. Dat had echt elektriciteit op die schoenen staan.” Bruins kreeg de teleurstelling bij de Feyenoordsupporters nog tijdens de wedstrijd mee. “Ik moest warmlopen, want ik kwam terug van een blessure en dat was samen met Michiel Kramer. Het stond al 3-0 en nou, die werd he-le-maal de tering in gescholden. De mensen werden gek. Bij Excelsior kun je superdicht op het veld staan, want dat zijn eigenlijk geen hekken. Kun je nagaan, want hij kon er helemaal niks aan doen.”

Komend weekend staan Excelsior en Feyenoord wederom tegenover elkaar in wat wellicht wederom een kampioenswedstrijd gaat worden. Bruins gunt beide clubs het beste en zegt trots te zijn dat hij met Feyenoord in 2008 de KNVB Beker wist te winnen. “Als Rotterdamse jongen is Feyenoord de club waar je terecht wil komen en als zij zich dan melden, gaat je hart sneller kloppen. Als ik nu nog langs het bordes rijd of loop op de Coolsingel, denk ik: hé, daar heb ik ook gestaan. Daar blijf ik trots op en dat gun ik iedereen bij Feyenoord.

Delen

Reacties

Ik hoop dat psv wint en Feyenoord
En dan tegen de Eagles in de kuip de titel pakken