tom-bode

VK Sportphoto

Nieuws

Tom Bode wint publieksprijs Sportfoto van het Jaar 2023

Nigel

Feyenoords huisfotograaf Tom Bode heeft de publieksprijs 'Sportfoto van het Jaar 2023' gewonnen. Tom Bode maakte de foto na de winnende goal van Lutsharel Geertuida in de Johan Cruijff Arena. Hierdoor wonnen de Rotterdammers na achttien jaar eindelijk weer eens de Klassieker in Amsterdam. 

Er waren voor de 'Sportfoto van het jaar 2023' twee verkiezingen. Eén van een vakjury, hier kon het publiek niet stemmen. En één publieksverkiezing. Deze is dus gewonnen door Tom Bode met zijn foto van het doelpunt van Geertruida. De vakjury koos voor de foto van Sifan Hassan. 

De Feyenoorders hebben weer ouderwets een polletje gekaapt bij de publieksprijzen. AD-fotograaf Pim Ras won bij het publiek de nieuwsfoto van het jaar 2023. Hij maakte een foto van de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel na het behalen van het landskampioenschap. Hierdoor domineert Feyenoord volledig in alle twee de publieksprijzen. 

tombodefeyenoordnl
De foto van Tom Bode

Delen

Reacties

Waar is zijn voirganger gebleven? John de Pater?
Heerlijk die ajacieden op de achtergrond. Verder zitten er heel veel momenten in deze foto. Hier kan ik uren naar kijken.