staff-slot

VK Sportphoto

Nieuws

Technische staf Feyenoord wint de Gouden Mossel

Moreno

Arne Slot, Marino Pusic, John de Wolf en Sipke Hulshoff hebben de Rotterdamse prijs 'De Gouden Mossel' in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt en gaat naar een persoon, in dit geval een kwartet, die veel voor Rotterdam heeft betekend. 

Het viertal was verantwoordelijk voor de landstitel in 2023 en bracht daarmee Rotterdam en omstreken in extase. De jury oordeelde als volgt over het viertal: “De winnaars van de Gouden Mossel hebben in 2022 en 2023 uitstekend werk verricht. Werk dat de hele stad en regio blij en supertrots heeft gemaakt!”

Tussen 2020 en 2023 werd de prijs niet uitgereikt. De laatste winnaar, in 2019 dus, was eveneens een Feyenoorder. Toen won Robin van Persie de prijs. Onder andere aftredend burgemeester Ahmed Aboutaleb, oud-burgemeester Ivo Opstelten, presentator Sander de Kramer, voormalig wielrenster Leontien van Moorsel, Robin van Persie, Lee Towers, oud-clubarts van Feyenoord Casper van Eijk, René van der Gijp, schrijver Michel van Egmond en komiek André van Duin wonnen deze prijs eerder.

"Als je die namen hoort, dan is dat best bijzonder", aldus trainer Arne Slot. "De ene prijs is iets belangrijker dan de andere, haha. Maar ook dit is best bijzonder, want je wint dit alleen als je iets speciaals hebt gepresteerd. En dat hebben wij met Feyenoord. De kampioensschaal kan bijna met niets overtroffen worden. Er is op voetbalgebied niet heel veel wat nog meer impact gaat maken op mij. Ja, de Champions League winnen, maar daar liggen we net uit. Dus dat gaat dit seizoen in elk geval niet meer lukken,” lacht Slot. 

De oefenmeester van Feyenoord is blij dat ook zijn collega's de erkenning krijgen die ze verdienen. “Terecht, al doe je ook nog heel wat mensen te kort, omdat wij hier met z’n vieren staan. In de fysieke en medische staf, en natuurlijk de spelersgroep. Op een dag als vandaag denk ik weer even terug aan wat er in 2023 gebeurd is. Een geweldig jaar."

Delen

Reacties

Nog geen reacties