Bevestigd
ahmed-aboutaleb

VK Sportphoto

Nieuws

Aboutaleb stopt als burgemeester van Rotterdam

Moreno

Ahmed Aboutaleb heeft zijn vertrek als burgemeester van Rotterdam aangekondigd. Dit maakte hij vanmorgen bekend in de gemeenteraad van Rotterdam. 

Zojuist plaatste de gemeente Rotterdam zijn afscheidsbrief op hun website. De PvdA'er treedt na vijftien jaar dienstverband af. De datum voor het beëindigen van zijn ambt is nog onduidelijk, zo meldt hij in de brief. 

De brief van Aboutaleb aan de gemeenteraad (bron: Gemeente Rotterdam)

Geachte leden van de gemeenteraad,

Vanmorgen heb ik het college en het presidium van uw raad geïnformeerd over mijn besluit in de loop van het najaar het ambt van burgemeester van Rotterdam te zullen neerleggen. Na ruim 15 jaar onze prachtige stad te hebben gediend, acht ik het tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester.

Het moment van dit besluit was lastig te bepalen maar is weloverwogen gekozen. De gemeenteraad en het college zijn nu bijna halverwege hun mandaat en goed ingevoerd in het besturen van de stad. Dit gekozen moment biedt ook voldoende ruimte voor het benoemen van een nieuwe burgemeester vóór de volgende gemeenteraadsverkiezingen zullen plaatsvinden. 

De datum voor het beëindigen van mijn ambt zal ik in overleg met het presidium bepalen, zo kan er een ordentelijke overdracht naar mijn opvolger plaatsvinden.
Over mijn besluit heb ik afgelopen maanden ook gesproken met de Commissaris van de Koning. Hij is over mijn besluit separaat geinformeerd en hij krijgt een afschrift van deze brief.

Tot het moment waarop de beëindiging van mijn aanstelling definitief is, blijf ik met onverminderde inzet mijn taken als burgemeester vervullen. 

Hoogachtend

Ahmed Aboutaleb 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hopen dat de nieuwe burgemeester wel geld in renovatie van de kuip wil meebetalen.
Altijd mondje vol over Feyenoordsupporters terwijl hij in tegenstelling tot zijn voorganger nooit in het stadion was.
Ik vond hem een matige burgemeester. Nu is te hopen dat zijn opvolger wel kwaliteiten heeft
Je mot hem of je mot hem niet.
Ik zeg het een wolf in schaapskleren.
Je trapt er in of je trapt er niet in.
Jammer, hij was 10x beter dan die Opstelten die 700 van onze kameraden zonder rede opsloot.
Eindelijk , opdonderen naar Amsterdam galbak
Deze man heeft achter de schermen veel gedaan voor Feyenoord. Op verzoek van div.medewerkers vd club, die werden bedreigd of bang waren, en dat zijn er heel wat van Gudde, De Jong, Koevermans, commissarissen, Raymond Salomon etc, voor die mensen sprong hij in de bres. Hij wilde net als die beleidsbepalers graag een toekomstgerichte Kuip zonder hooligans. Velen zijn weggepest maar ook nu wordt er nog steeds achter de schermen nagedacht over een nieuw of gerenoveerd stadion voor over 15 jaar. Met hulp van Amerikaanse investeerders. Mogelijk morgen meer berichten
Tot toch op vent. Weet je wel niet hoe erg hij tegen Feyenoord was/is. Bijv het euro song festival belangrijker vinden bijvoorbeeld. Het is en was een but burgemeester
Nou.. gaat die vastigheid ook weer. Moet de Noordzijde wennen aan een nieuw persoon om te verketteren.
Trolletje Grover moet ook weer over het artikel braken. Nu z'n holmaat Schuurspons nog en het feest is compleet.
Dit keer niet zozeer over het artikel als wel over alle figuren die iedere vorm van autoriteit als de vijand zien. Graag wel scherp blijven op waar je me van beschuldigt.

Schuurspons ken ik niet trouwens, klinkt mij wat te ruw, liever een badspons.
Het ga jullie goed jongens, bedankt voor alle support afgelopen jaren! Hup Feyenoord!