Betrouwbaar
Jon Dahl Tomasson

Nieuws

'Tomasson op de lijst van mogelijke opvolgers Slot'

Van de redactie

Volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam staat de Deen Jon Dahl Tomasson op de lijst om Arne Slot op te volgen, mocht hij vertrekken. De oud-spits van Feyenoord, die tussen 1998 en 2002 en tussen 2008 en 2011 in Rotterdam-Zuid speelde, is nu hoofdtrainer van Blackburn Rovers.

"Ik heb gehoord dat Tomasson inderdaad op een lijstje staat om Arne Slot op te volgen", vertelt Krabbendam in zijn podcast. "Hij is natuurlijk succesvol geweest bij Malmö, heeft ze kampioen gemaakt en kent Feyenoord. Het is zeker een superprof en is keihard", concludeert Krabbendam.

Tomasson stond twee seizoenen voor de groep bij Malmö FF, en werd in beide seizoenen kampioen van Zweden. Op dit moment is hij aan zijn eerste seizoen bezig bij Blackburn Rovers. Daarmee bezet hij de vierde plaats in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Eerder was hij hoofdtrainer van Excelsior en Roda JC, en assisteerde hij hoofdtrainer Age Hareide bij het Deense nationale elftal.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Een verdediging opjagen kon die als de beste, onze Deense vriend. Of hij onze nieuwe coach moet worden, laat ik maar aan anderen over. Het mooiste is natuurlijk als Slot gewoon blijft.
aub niet zeg!

een geweldige speler hoor maar je zet een gigantische stap terug als je deze man aanstelt als nieuwe hoofdtrainer!
je moet er alles aan doen om slot zijn contract te verlengen !
Zullen we gewoon Arne Slot bij onze club houden.
Helemaal geen gekke naam om bovenaan op het schaduwlijstje te staan. Cees van Wonderen blijft ook een goede optie maar dan moet hij ons morgen met Heerenveen even niks in de weg leggen en minimaal gelijkspelen tegen Ajax in weekend voor Ajax-Feyenoord. Peter Bosz zou ook nog kunnen. Die wil natuurlijk wel eens prijzen winnen en dan is hij bij Feyenoord de komende jaren aan het juiste adres. 😋😁🤩
Zie van Wonderen niet zo snel komen, toch meer een behoudende coach. Tomassen zou ik wel zien zitten. En uiteraard zou ik liever zien dat Slot blijft, maar die staat er goed op in Engeland.
En als hij wil en die leggen afkoopsom op tafel is het uiteraard zo geregeld.
Kansloos als je daar werkt verdien je enorm veel. PASCAL JANSEN is de beste optie . En daarna eventueel Robin van Persie. Regeren is vooruit zien.
Pascal Jansen, nee dank je. Die is helemaal neit zo goed bezig. Az supporters willen hem het liefst eruit hebben omdat hij heel slecht wisselt. Die van Utrecht is ook goed bezig
Held als speler, maar tevens een uitstekende en vooruitstrevende trainer met een aantrekkelijke spelopvatting. Hij is sinds z'n tijd bij Roda en Excelsior enorm gegroeid als trainer, ook in tactisch opzicht. Speelde bij Malmo vaak in een aanvallende 4-2-4 formatie, met best veel pressievoetbal maar tevens een degelijke defensieve organisatie (hieronder een link met een redelijke analyse): https://totalfootballanalysis.com/head-coach-analysis/jon-dahl-tomasson-at-blackburn-rovers-202223-tactical-analysis-tactics

Tomasson zijn speelstijl vind ik tactisch het best vergelijkbaar met die van AZ momenteel. De rol van de 10 positie is in zijn teams heel vergelijkbaar met hoe hij dat zelf invulde als speler, vaak een diep spelende 10 die als valse spits opereert. Zijn teams voeren de pressie iets minder intens uit dan onder Arne Slot, maar er is wel meer aandacht voor aanvallende spelpatronen en de snelle omschakeling vanuit balverovering.

Als je de speelstijl van Arne Slot 1 op 1 wil behouden dan is hij misschien niet de allerbeste optie (er zijn dan trainers die dichter in de buurt komen van Arne Slot, zeker als je over de grenzen zou kijken), maar hij komt dicht in de buurt qua speltype en hij heeft veel internationale ervaring als trainer (bijvoorbeeld ook in de CL met Malmo). Waarschijnlijk ook iemand die niet telkens bij nieuwe spelers kijkt of ze de Nederlandse taal spreken en de eredivisie kennen, hij lijkt me wat internationaler georiënteerd (in mijn ogen een voordeel tov Slot).

Om af te sluiten met de dooddoener, hij kent de club.
Ik volg het Zweedse voetbal niet, maar dat klinkt goed. Een trainer hoeft geen kopie te zijn van Slot, dat er wat andere accenten worden gelegd is niet gek. Wat wel van belang is dat een toekomstige trainer heeft bewezen dat hij zijn elftallen aanvallend laat voetballen en dat zijn visie grotendeels overeenkomt met wat Feyenoord in zijn beleidsplan heeft vastgelegd. Trainers zouden moeten worden gescout zoals je dat ook bij spelers doet. Dat meerdere scouts analyseren hoe een trainer werkt, welke spelsystemen hij toepast, of hij spelers individueel beter maakt, of zijn spelwijze bij de selectie van Feyenoord past etc. Op basis daarvan moet er een lijst komen van trainers die passen bij de aanvallende visie die door Feyenoord is uitgewerkt. Zo krijg je continuïteit. Overigens hoop ik dat Slot nog een seizoen blijft, maar zo niet dan hoop ik dat er een lijst is van opvolgers waar echt een idee achter zit.
Eens Damaschin, lijkt mij ook waardevol dat potentiële trainers goed gescout moeten worden en dat een nieuwe trainer naadloos past bij de aanvallende visie van Feyenoord. Overigens is Tomasson momenteel trainer van Blackburn Rovers in de Championship. Wat je daar ziet is dat hij het moeilijker heeft om zijn spelopvatting erin te slijpen, volgens mij staan ze ergens dicht achter de top maar aanvallend loopt het minder soepel dan bij Malmo. Het spelbeeld bij Blackburn is wisselender dan bij Malmo, het oogt wat compacter en ze houden het pressiespel niet consistent vol tijdens wedstrijden. Dit zal ongetwijfeld komen door de competitie, de tegenstanders en de kwaliteit van zijn selectie. Ik volg de Championship minder op de voet dan andere competities, maar bij mijn weten loopt Blackburn niet bepaald over van (aanvallende) kwaliteit en staan ze hoger dan verwacht.
Andere visie is niet erg. Want we hebben ook andere spelers elke keer.
Daar ben ik het niet mee eens. Bij Feyenoord is door Arnesen en Slot eindelijk een visie in alle geledingen doorgevoerd en je ziet het resultaat. Je moet een trainer vinden die bij de visie van de club past en niet kijken welkr spelers en trainer met een aardig CV er toevallig beschikbaar zijn. Ik denk dat het goed is dat Feyenoord in het beleidsplan heeft geschreven voor wat voor soort voetbal Feyenoord staat. Daardoor kun je de jeugdelftallen beter voorbereiden als springplank naar het eerste, veel gerichter scouten en ook gericht naar trainers zoeken die bij die visie passen. Natuurlijk evolueert voetbal en leggen trainers accenten anders, maar aanvallend voetbal dient altijd voorop te staan. Als je daarnaar kijkt is zo te lezen Tomasson wel een optie, maar het type resultaattrainer als Advocaat niet.
Zeker een keuze waar ik achter zou staan. Echt een man van de club. Ervaring in de Champion's League met Malmö. Speelt goed vooruit. En heeft enorme stappen gezet sinds zijn tijd bij Roda en Excelsior.
Giovanni van Bronkhorst doorlopend contract.
Heeft succes en heeft CL ervaring als trainer.
JBN duidelijk! en onderbouwd!
Orkun, Malacia en geertruida allen 16! wel in de selectie en kampioen. Hou zelf op!