Jens Toornstra

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

Toornstra: “Ik denk dat ik wel ga juichen, maar niet te uitbundig"

Feyenoord hervat komende zondag de competitie in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. De wedstrijd betekent ook een weerzien met Jens Toornstra. De middenvelder verruilde Feyenoord afgelopen zomer voor FC Utrecht, na acht seizoenen in Rotterdam te hebben gespeeld.

Toornstra kijkt uit naar de ontmoeting met zijn oud-ploeggenoten, zo vertelt hij aan ESPN. Voor Toornstra is het ook een weerzien met Arne Slot, die hij hoog heeft zitten. “Ik durf wel te zeggen dat het de beste trainer is die ik in mijn carrière heb gehad”.

De middenvelder prijst de werkwijze van zijn voormalige trainer. “Hij is heel vernieuwend. Heeft een hele duidelijke speelwijze, aanvallend en met veel druk op de bal”. De manier waarop de oefenmeester zijn visie uitstraalt spreekt Toornstra aan. “Hij is er heilig van overtuigd dat het werkt en tot nu toe blijkt dat ook elke keer. De manier waarop hij met iedereen om gaat. Hij is heel duidelijk en heel eerlijk.”

Toornstra denkt dat Slot afgelopen seizoen het maximale uit de groep heeft gehaald. “We hebben enorme stappen gemaakt. In de speelwijze en de hoeveelheid energie die je in een wedstrijd brengt. Met de finaleplek in de Conference League als gevolg. In de competitie zijn we misschien wel iets te vroeg afgehaakt.”  

De 30-jarige Toornstra geeft aan gewoon blij te zijn wanneer hij zondag tegen zijn oude club weet te scoren. “Ik denk dat ik wel ga juichen, maar niet te uitbundig. Ik zal juichen omdat ik dan blij ben dat  ik heb gescoord, maar niet om Feyenoord te jennen. Ik zal dat met respect doen”

 

Delen

Reacties

Heel goed, Gewoon juichen als je scoort.
********** gedoe met dat niet juichen van sommigen. Vrij respectloos naar je huidige club.
Voor mij een icoon en boegbeeld van feyenoord. Had 'm graag nog een jaar in ons rood wit gezien.
Beste Jens Toornstra, met alle respect: ik denk dat je zondag helemáal niet gaat juichen!
Ook als je juicht blijf je een ongelooflijke held, Jens! Tot over een paar jaar.
Toornstra is inmiddels niet meer 30😅
Was Jens nog maar 30, had hij makkelijk nog een paar jaartjes kunnen ballen bij Feyenoord.