jim-breeman-sports-photography-fc-utrecht-feyenoord-1-1-28

Jim Breeman Sport Photography

Nieuws

Toornstra: "Dan komen de kwaliteiten bij Feyenoord wel bovendrijven"

Van de redactie

Jens Toornstra beleefde een vervelend weerzien met zijn oude club. De middenvelder van FC Utrecht, die acht seizoenen in De Kuip actief was en door het meegereisde Legioen hartstochtelijk werd toegezongen, zag zijn voormalige werkgever met ruime cijfers winnen: 1-5. Toornstra zag zijn ploeg redelijk starten, maar daarna kwalitatief tekort komen tegen Feyenoord.

“Feyenoord was wel goed vandaag. We begonnen redelijk, wilde druk zetten en het publiek er achter krijgen. We hebben hard gewerkt, vooral het eerste half uur, maar het was te weinig”, zo vertelt hij bij ESPN.

De 34-jarige Toornstra zag Feyenoord vooral in de tweede helft domineren. “Wanneer de ruimtes groter worden en de vermoeidheid bij ons toeslaat, dan komen de kwaliteiten bij Feyenoord wel bovendrijven. Ze speler er dan makkelijk doorheen.”

FC Utrecht is deze competitie gestart met vier nederlagen, de zwakste start voor de Domstedelingen ooit. “Er is weinig vertrouwen. Dat zie je aan alles. Met druk zetten bijvoorbeeld. Dan zijn we net te laat of te afwachtend. Dat sijpelt door in alles. Ook in balbezit. Het zijn lastige tijden”, zo verklaart Toornstra de dramatische seizoenstart.

Na het ontslag van Michael Silberbauer is FC Utrecht op zoek naar een nieuwe trainer. Toornstra wil niet ingaan op namen en vind dat de spelers naar hun eigen verantwoordelijkheid moeten kijken. “Als je een goal hebt en tien tegen na vier wedstrijden en geen punten, dan moet je naar jezelf kijken. Het enige dat we kunnen doen is bij elkaar blijven, keihard werken en hopelijk de komende wedstrijden het tij keren”, zo besluit de oud-Feyenoorder.

Delen

Reacties

Ron Jans zou een mooie trainer voor Utrecht zijn. Er zit genoeg kwaliteit in die selectie. Voor plek 5-8.
Jens moet eigenlijk gewoon nog 1 jaartje Ado pakken en dan lekker met pensioen gaan.
Moet nog zien of Toornstra zijn basis plek kan behouden, kan het niet echt meer aan. Hoop dat ik het fout heb, gun de man het beste. Nieuwe trainer zal ook zeker andere keuzes gaan maken.
Jensie moet gewoon met pensioen gaan