stengs-1

Stengs: "Je eerste doelpunt maken is altijd leuk"

Nigel

Calvin Stengs heeft vandaag zijn eerste doelpunt gemaakt bij Feyenoord. De 24- jarige speler van Feyenoord was vandaag ook belangrijk met zijn assist op de geweldige 1-4 die werd afgerond door Ayase Ueda.

"Vandaag ging heel lekker, je eerste doelpunt maken is altijd leuk." Het lijkt er steeds meer op dat Stengs beter in zijn spel komt bij Feyenoord. "Ik maak mijzelf niet heel snel druk om dingen, maar je wilt natuurlijk wel goed spelen, het team helpen en daarvoor moet je leveren." De 24- jarige middenvelder scoorde vandaag de 1-2 na een fantastische assist van Luka Ivanušec en gaf zelf ook een prachtige assist op de 1-4 na een aantal geweldige voorpasses.

Bij de 0-1 van Feyenoord werden nog vraagtekens gezet of dat doelpunt goedgekeurd had mogen worden, bij het doelpunt speelde Stengs een prominente rol. Zelf vertelde hij voor de camera's van ESPN dat hij de bal niet had geraakt. Scheidsrechter Pol van Boekel heeft na de wedstrijd schriftelijk antwoord gegeven over de beslissing van de arbitrage. "Dit was interpretatie, wij gingen ervan uit dat Stengs de bal raakte en daarom was het voor ons geen buitenspel en werd het doelpunt goedgekeurd."

Feyenoord deelde na de rust direct de genadeklap uit tegen FC Utrecht, door het doelpunt van Giménez. "Je weet dat ze na de rust gaan komen. Dus je waarschuwt elkaar in de rust dat de kans heel groot is dat zij nu gaan komen en dan maakt Giménez gelijk een doelpunt na de rust, dat is wel heel lekker." Na de 3-1 kwam de regerend landskampioen helemaal niet meer in de problemen.

Ook Calvin Stengs is heel positief over Luka Ivanušec. "Als je hem ziet spelen zie je meteen dat hij kwaliteiten heeft en hij gaf een hele mooie assist op mij. Hij zag mij goed en ik ben blij dat ik heb kunnen scoren en een assist heb kunnen geven."

Nu Stengs weer in Nederland voetbalt, kan ook Oranje weer meer in het zicht komen. "Ik wil iedere wedstrijd goed spelen bij Feyenoord en dan gaan we het wel zien."