stengs-1

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs: "Je eerste doelpunt maken is altijd leuk"

Nigel

Calvin Stengs heeft vandaag zijn eerste doelpunt gemaakt bij Feyenoord. De 24- jarige speler van Feyenoord was vandaag ook belangrijk met zijn assist op de geweldige 1-4 die werd afgerond door Ayase Ueda. 

"Vandaag ging heel lekker, je eerste doelpunt maken is altijd leuk." Het lijkt er steeds meer op dat Stengs beter in zijn spel komt bij Feyenoord. "Ik maak mijzelf niet heel snel druk om dingen, maar je wilt natuurlijk wel goed spelen, het team helpen en daarvoor moet je leveren." De 24- jarige middenvelder scoorde vandaag de 1-2 na een fantastische assist van Luka Ivanušec en gaf zelf ook een prachtige assist op de 1-4 na een aantal geweldige voorpasses. 

Bij de 0-1 van Feyenoord werden nog vraagtekens gezet of dat doelpunt goedgekeurd had mogen worden, bij het doelpunt speelde Stengs een prominente rol. Zelf vertelde hij voor de camera's van ESPN dat hij de bal niet had geraakt. Scheidsrechter Pol van Boekel heeft na de wedstrijd schriftelijk antwoord gegeven over de beslissing van de arbitrage. "Dit was interpretatie, wij gingen ervan uit dat Stengs de bal raakte en daarom was het voor ons geen buitenspel en werd het doelpunt goedgekeurd." 

Feyenoord deelde na de rust direct de genadeklap uit tegen FC Utrecht, door het doelpunt van Giménez. "Je weet dat ze na de rust gaan komen. Dus je waarschuwt elkaar in de rust dat de kans heel groot is dat zij nu gaan komen en dan maakt Giménez gelijk een doelpunt na de rust, dat is wel heel lekker." Na de 3-1 kwam de regerend landskampioen helemaal niet meer in de problemen. 

Ook Calvin Stengs is heel positief over Luka Ivanušec. "Als je hem ziet spelen zie je meteen dat hij kwaliteiten heeft en hij gaf een hele mooie assist op mij. Hij zag mij goed en ik ben blij dat ik heb kunnen scoren en een assist heb kunnen geven." 

Nu Stengs weer in Nederland voetbalt, kan ook Oranje weer meer in het zicht komen. "Ik wil iedere wedstrijd goed spelen bij Feyenoord en dan gaan we het wel zien." 

Delen

Reacties

Speelde goed vandaag, hopelijk houdt hij het vast!
Velen te vaak teleurgesteld in het verleden en we zeiken liever spelers af om achteraf te zeggen: oh het viel wel mee en is toch wel goed :) lekker hoor vorig seizoen toch vaak moeilijk geweest met scoren maar ik denk we hier gewoon de assist koning van dit seizoen in handen hebben :) beetje positiviteit doet de mens goed en na een poosje tellen die 2 gelijkspelen slechts mee in de lange ongeslagen reeks 😇
Gewoon goede speler, komt af en toe beetje laks over, maar dat zit in zijn spel.
Geeft ook prachtige steekballlen, zal aardig wat assist op zijn naam krijgen, als die er dan ook stuk of 8 a 10 inschiet zou het erg mooi zijn
Ik snap echt niet zo goed dat er zo negatief over deze jongen word/werd gedaan. Veel buitenlandse spelers word zo enthousiast over gedaan voordat we ze überhaupt een bal hebben zien aanraken, of überhaupt hebben zien tekenen. Andere jongens als bullaude word over gezegd dat het jammer is dat hij verhuurd is terwijl hij amper minuten heeft gemaakt en dus duidelijk geen indruk maakt op de trainingen. Maar stengs word al grotendeels voor zijn eerste wedstrijd afgekraakt en vooral na 1,5 wedstrijd. Waarom geven zo weinig mensen hem geen tijd om aan te passen? Omdat hij niet slaagde in Frankrijk (waar zijn team overigens veel 442 speelde? Nou en hankco redde het ook niet bij fiorentia in Italië en kijk hem nu. Of omdat zijn goals en assists tegenvallen? Daarom is hij nu een linie terug geschoven en vooral belangrijk met loop acties en belangrijke passes. Beetje vergelijkbaar met een kokcu waar op 10 zeker duidelijk was dat hij talent had, maar nog niet echt geweldig was qua assists en doelpunten kwam hij 1 linie naar achter veel beter uit de verf.
Ik zeg niet dat stengs sowieso gaat slagen, maar beetje meer krediet zou wel mogen, dat krijgen andere spelers ook.
Lekkere pot! Als Calvin zo Lingr op de bank kan houden, is dat natuurlijk prima. Mooie analyse ook op VI.nl over zijn loopacties. Laten we hopen dat Mats-Q-Stengs ook tegen Celtic standhoudt!