hartman

Nieuws

Hartman: "Ik vind het knap dat we daarna niet van slag raken"

Van de redactie

Feyenoord won vanmiddag met 1-5 bij FC Utrecht. Na afloop sprak Quilindschy Hartman over een eenvoudige overwinning. “We hadden er constant druk op. We konden de aanval steeds snel opzetten omdat we de restverdediging goed op orde hadden. Uiteindelijk een makkelijke middag”, zo vertelde hij tegenover ESPN.

Het enige smetje was volgens de verdediger de tegentreffer van Flamingo. “We hebben het er van tevoren over gehad, de standaardsituaties met Van den Hoorn. Daar zijn ze sterk”. Hartman genoot wel van de veerkracht die het elftal na de 1-1 toonde. “Ik vind het wel knap dat we daarna niet van slag raken en weer voor de 1-2 gingen.”

Geen paniek na valse start
Na de 6-1 overwinning op Almere City FC, boekte Feyenoord wederom een ruime overwinning en lijkt de ploeg langzaamaan z’n draai te vinden na de competitiestart met twee gelijke spelen. Hartman geeft aan dat iedereen juist rustig bleef na de valse start. “Door de uitslagen leek het misschien slechter dan het was. Maar als je naar het spelbeeld keek tegen PSV, lagen we dicht bij elkaar. Tegen Fortuna de rode kaart en Sparta konden we nog winnen en hadden we misschien ook moeten winnen. Bij ons was er nooit paniek. Het is wel kostbaar dat we vier punten hebben verloren, maar er is nog steeds niks aan de hand.” 

Ivanušec
Aankoop Luka Ivanušec debuteerde vandaag tegen FC Utrecht. Hartman was onder de indruk van het spel van de Kroatisch international. “Dat is een goede speler. We hebben nu een week samen getraind en ik merk nu al dat we elkaar aanvoelen. Hij snapt het spel en kan zelf iets creëren, met een schot of een pass. Hij is zeker een aanwinst voor ons.”

Nederlands Elftal
Afgelopen vrijdag werd Hartman door bondscoach Ronald Koeman geselecteerd voor Oranje. De linksback kreeg het nieuws ten overstaan van zijn medespelers op de training te horen Arne Slot. “Ik kreeg een lach op mijn gezicht en iedereen begon te klappen voor me. Ik realiseer mij dat ik het zonder hun niet had kunnen bereiken. Het was een mooi moment.”

Hartman reist met gezonde kriebels af naar het Nederlands Elftal. “Net als de vorige keer bij Jong Oranje, al is dit natuurlijk de overtreffende trap. Ik heb er vooral heel veel zin in en ben benieuwd naar het niveau en de jongens. Ik verwacht dat ik veel ga leren van de wereldtoppers waarmee ik op het veld sta. En hopelijk kan ik dan ook een steentje bijdragen.”

Contractverlenging
Afgelopen week verlengde Hartman zijn contract bij de Rotterdamse club tot medio 2026. Naar eigen zegge is hij nog niet klaar bij Feyenoord. “Voor mijn gevoel zit er nog rek in. Voordat ik een stap maak wil ik eerst hier elke week uitblinken. Dat is de voornaamste reden”, zo besluit Hartman.

Delen

Reacties

Nog geen reacties