yv20221113yv20221113a1b04596

VK Sportphoto

Nieuws

Topfitte Kökcü klaar voor Europese kraker: "Ik houd wel van zulke wedstrijdjes"

Stan

Donderdagavond speelt Orkun Kökcü met Feyenoord in de Europa League tegen AS Roma. Als aanvoerder en sterkhouder van de Rotterdammers rust er veel druk op de schouder van de 22-jarige Feyenoorder. De middenvelder is echter in topconditie en kijkt dan ook uit naar de Europese kraker in Rome, zo vertelt hij in gesprek met NOS Voetbal.  

Roma

Kökcü gelooft dat Feyenoord donderdagavond in een moeilijke wedstrijd een resultaat kan neerzetten. “We hebben vertrouwen natuurlijk. Ik denk dat we thuis goed voor de dag kwamen. Het is wel een hele sterke tegenstander natuurlijk. Wat wij hier proberen te creëren met supporters gaan zij daar vast ook proberen te creëren.”

“Ik houd wel van zulke wedstrijdjes”, laat de aanvoerder van de Rotterdammers weten, die zeker niet bang is voor een affiche zoals die tegen Roma. “Ik moet wel zeggen dat het er niet altijd even lekker uit kwam afgelopen jaren. Maar dat ik angst zou hebben voor zulke wedstrijden is nooit het geval geweest. Ik heb altijd wel vertrouwen in mezelf gehad, maar dit jaar komt het er ook wel beter uit.”

Topfit 

De 22-jarige Kökcü is dit seizoen dan ook in topconditie. Dat komt naast de sessies bij de sportschool van Jordan Kroon, ook door het programma bij de club. “Het is natuurlijk niet alleen dat ik daar train. Op de club hebben we ook gewoon een hele goede fysieke staf en performance coaches. Het is meer een combinatie daarin vinden en die heb ik wel gevonden, denk ik. Ik ga ongeveer twee dagen per week bij Kroon langs. Het is een ‘total body workout’ met ook conditie, kracht en explosiviteit erin. Van alles eigenlijk.”

Het zorgt voor een wereld van verschil met de Kökcü die twee jaar geleden op het veld stond. “In het begin van mijn carrière had ik nog dat ik na 70 minuten helemaal op was, kramp en gingen de sokjes omlaag. Maar nu heb ik meer zoiets van na de 70e minuut is het moment om voor mij misschien nog een goaltje te maken.”

De controleur is dan ook erg te spreken over zijn huidige trainer, onder wiens bewind hij grote stappen heeft gemaakt op fysiek vlak. “Geen slecht woord voor de vorige staf hoor. Maar toen ik terugkwam van het EK (2021, red.) toen was Arne Slot net aan het roer bij ons. Toen merkte ik ook wel gelijk dat het niveau echt veel hoger was in intensiteit. Ik dacht bij mezelf dat ik het wel aankon, ik kom kom op de training en na twee sprints was ik al helemaal kapot. Toen werd ik wel met de neus op de feiten gedrukt.”

Inmiddels is Kökcü topfit en is hij de absolute smaakmaker in de ploeg van Slot. “Ik vind belangrijk zijn best wel belangrijk in het voetbal”, zegt de middenvelder dan ook treffend. Al spreekt hij de hoop uit zich te blijven ontwikkelen. “Ik mag hopen van wel. Ik weet van mezelf wel de potentie die ik heb, maar ik weet ook van mezelf dat ik er echt keihard voor moet werken om het volle potentieel eruit te krijgen. Dus dat is iets wat ik in de toekomst ga doen.”

Groot talent

Met het vertrouwen zit het wel goed bij de Turks international. Als Joep Schreuder van de NOS suggereert dat de Feyenoorder niet het meeste talent heeft en dat daarom moet compenseren met hard werken, heeft de lachende Kökcü zijn antwoord direct paraat: “Ik kan wel zeggen dat ik een groot talent ben, toch? Ik denk dat iedereen die talent heeft er hard voor moet werken, want we hebben ook genoeg voorbeelden gezien die heel veel talent hebben, maar het door niet hard werken niet redden.”

 

Delen

Reacties

Pracht voetballer vol passie en als ik een klein minpuntje mag opnoemen laat hij zich soms iets te makkelijk provoceren. Hij is nog jong natuurlijk, maar als hij dat iets beter onder controle kan houden wordt dit gewoon een absolute topper!
Toch moet de nos weer even sneren en tussen de regels door dat het eigenlijk voor heel Feyenoord geldt dat ze niet veel talent hebben en van hard werken moeten hebben. De druiven blijven erg zuur dat is wel duidelijk.
Verleden week had ie nog geen eens gegeten!

Forza Feyenoord!